Derin dondurucu seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Derin dondurucular, mevsiminde taze yetişen besinleri uzun süre saklamak, buzdolabına sığmayan ve dondurularak korunması gereken yiyecekleri korumak için büyük kolaylıklar sağlayan cihazlar. Yiyeceklerin uzun ömürlü olması ve ilk günkü gibi kalması, derin dondurucu seçerken en önemli etkenler olarak öne çıkıyor. Bunun için de buzdolaplarının dondurucuları hem yer olarak hem de uzun zamanlı kullanım için yetmeyebiliyor. Peki iyi bir derin dondurucu seçmek için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Derin dondurucu sınıfı önemli

Derin dondurucu satın alırken dikkat etmemiz gereken şeylerden biri dondurucunun enerji sınıfı olmalıdır. Enerji sınıfının seçimi gün boyu prize takılı olan derin dondurucunun enerji tüketimini de önemli boyutta etkiliyor. A+ veya A++ enerji sınıfı derin dondurucu almanız hem bütçenizi hem de doğadaki enerji akımını korumak için büyük önem taşımaktadır.

Statik mi olmalı? No Frost mu? Low Frost mu?

Statik derin dondurucular zaman geçtikçe buzlanma yapabilirler. No Frost derin dondurucular buzlanmaya karşı savaşır ve buzlanmayı engeller. No Frost derin dondurucular statik derin donduruculara göre daha az enerji harcar. Statik derin dondurucuların enerji harcaması normalin üstünde seyredebilir. Low Frost derin dondurucular da No Frost derin dondurucularla aynı şekilde buzlanmayı engeller fakat, olabilecek bir enerji kesintisinde No Frost derin dondurucular 12 saate kadar gıdaları koruyabilirken, Low Frost derin dondurucuların koruyuculuğu 48 saate kadar sürebilir.

Marka seçimi önemli

Enerji tüketimi, koruyuculuk sağlaması, buzlanmayı etkilemesi kadar markanın da önemli olduğunu belirtmeliyiz. Bilindik ve iyi bir marka seçiminde aldığınız derin dondurucu ürününüzün uzun ömürlü olduğunun da garantisini alabilirsiniz.

Sandık derin dondurucular mı? Dikey derin dondurucular mı?

Burada aslında çok fazla artı ve eksiden söz edemeyiz fakat belirli farklılıkları sıralayalım. Sandık tipi derin dondurucular, çıkarılabilir asma sepetlere sahiptir. Alan daha da genişletilebilir. Dikey tip derin donduruculara göre daha fazla depolama alanı sunarlar. Dikey tip derin donduruculara göre ise sandık tipi derin dondurucularda alttaki ürüne ulaşmak daha zordur. Dikey tip derin dondurucularda katlı olduğu için erişim daha kolaydır. Yer hakimiyeti dikey tip dondurucularda daha zor olabilir, sandık tipi derin dondurucular kolaylıkla her tarafa sığabilirler.

Yeri de oldukça önemli

Derin dondurucu satın almadan önce, evinizde bu cihazı konumlandıracağınız yeri de seçmeniz gerekiyor. Çünkü bazı derin dondurucular hacim olarak epey yer kaplayabiliyor. Uygun hava sirkülasyonu için, dondurucuların her tarafında yarım metre kadar boşluk olması gerekir. Sandık tipi dondurucular, yatay yönlendirmeleri nedeniyle daha fazla yer kaplar, bu nedenle daha az taban alanına sahip evler dik bir seçenekten faydalanabilir.

Cihazın kurulum için kapılardan geçebilmesi gerekeceğinden, dondurucunun boyutlarını evinizin kapı aralıklarının ölçümleriyle karşılaştırmak da önemlidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*