LG’de yapay zekanın ev aletleri ve klimalar üzerindeki gelişimi en önemli konularımızdan biri

LG İklimlendirme ve Enerji Çözümleri Satış Müdürü Vedat Şahin

Soğutucu, klima ve hava temizleme cihazları, beyaz eşya sektörünün önemli alanlarından birini oluşturuyor. Genel olarak bu alandaki trendleri ve sektörün durumunu değerlendirir misiniz?

İklimlendirme, LG olarak öncülüğünü yaptığımız sektörlerin başında geliyor. Bu alandaki trendler de aslında beyaz eşya sektöründe olanla paralellik gösteriyor. Öncelikle, artık cihazların akıllandığını, tüm beyaz eşya, telefon ve klimalarımızın birbirleriyle iletişim halinde olduğunu ve böylelikle ev dışında bile yönetilir durumda olduğunu her zaman söylüyoruz. Yani yapay zekanın ev aletleri ve klimalar üzerindeki gelişimi en önemli konularımızdan biri. Tüm beyaz eşyalarımız gibi klimalarımız da akıllandı, daha da akıllanmaya devam ediyor. Gelişen bu teknoloji sayesinde artık buzdolabı, çamaşır makinesi ya da klimalarımızı uzaktan kontrol edebiliyoruz. Yazın sıcağında, ya da kışın soğuğunda, henüz eve gelmeden yoldayken, cep telefonumuz aracılığı ile klimalarımızı çalıştırabiliyor, evimizi ısıtıp, soğutabiliyoruz. Bu trend önümüzdeki dönemde de gelişerek devam edecek. LG olarak, sektörün orta vadeli gelişiminin yapay zeka üzerine olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

LG olarak hem bizim, hem de sektörün özellikle üzerinde durduğu bir diğer önemli konu ise enerji verimliliği. LG olarak attığımız her adımı çevre bilinci ile atıyoruz. Enerji verimli cihazlar üretiyor, tüketicilerimizi bu cihazlara yönlendiriyoruz. Dünyamızın her geçen gün daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğunu ancak günden güne enerji kaynaklarımızın da tükenmeye başladığını çok iyi biliyoruz. Bu sorumlulukla hareket etmek bizler için büyük önem taşıyor.

Çevre ile ilgili bir diğer konu da soğutucu gaz konusu. LG Split Klimalar, yüksek verimli çevre dostu soğutucu olan R32 soğutucu gaz içeriyor. R32 gazı, klasik klimalarda kullanılan R410A gazına oranla az miktarla bile yüksek verimlilikte çalışarak klimaların işlevini etkin şekilde yerine getirmesini sağlıyor. Böylelikle, küresel ısınmanın önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen klima gazlarının azaltılmasına katkı sağlıyoruz. Bu konudaki alışmalarımız da artarak devam edecek.

İnanıyorum ki aynı konu, sektörümüzün de gündemini bolca meşgul edecek.

Firma olarak bu alanda yaptığınız yatırımlardan bahseder misiniz? Bu alandaki ürünleriniz ve hizmetleriniz nelerdir?

LG olarak iklimlendirme alanındaki sektörel (otel, plaza, iş yeri, fabrika, toplu konut vb iklimlendirme) ürünlerimizin yanı sıra son kullanıcıya dört ana başlık altında ürün sunuyoruz. Bunlardan en yaygın olarak bilineni, ortamın sıcaklık / soğukluk dengesini sağlayan klimalarımız. Klimalardan sonra özellikle hassas bünyeli tüketicilerimiz için önemli bir ürün olan Air Purifier yani hava temizleyici ürünümüz bulunuyor. Çok yakında tüketicilerimizle buluşturacağız.

Son olarak bir ürün müjdesi daha vermek istiyorum. Türkiye’ye 2020 yılı içerisinde getirmeyi hedeflediğimiz LG markalı tavan vantilatörü. Güçlü motoru ile daha doğal ve daha geniş alanda hava akışı sağlayan, kullanıcılara serin bir ormanda oturuyormuş hissi veren tavan vantilatörümüz wi-fi özelliği ile tıpkı klimalarımız gibi uzaktan kumanda edilebiliyor. Tüketicilerimiz evlerine gelmeden LG vantilatörlerini çalıştırabiliyorlar

Özellikle son Covid-19 salgını ile birlikte ev içi akıllı cihazlar ve sağlığa yönelik alternatif çözümler sunan beyaz eşya ve küçük ev aletlerine ilgili arttı. Sizce genel olarak pazar trendleri nelerdir, önümüzdeki dönemde nasıl olacak? Gelecek dönemde firma olarak bu alanda nasıl bir strateji ile hareket etmeyi düşünüyorsunuz?

Bu konunun iki bacağı olduğunu düşünüyorum. Öncelikle az önce belirttiğim gibi Covid-19 salgını ile birlikte tüm dünyada çevre bilinci ve kaynakları verimli kullanma yönünde eğilim artış gösterdi. Bu nedenle tüketicilerin enerji verimli ve çevre dostu ürünlere eskisinden daha çok yöneleceğini düşünüyorum. Diğer yandan virüs ve bakterileri azaltmaya, yok etmeye yönelik teknolojilere sahip beyaz eşyalar tüketiciler tarafından daha fazla ilgi çekmeye başladı.

Önümüzdeki dönemde de tüketicilerin daha az kimyasal, daha fazla hijyen arayışının devam edeceğini düşünüyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Tıpkı buhar teknolojimiz gibi, tüketicilerimizi bakteri, alerjen ve mikroplardan uzaklaştıracak, onlara daha sağlıklı ortamlar sunacak ürünleri geliştirmek yönünde çalışıyoruz. Gerek beyaz eşya, gerekse iklimlendirme alanında gelecek bu yönü işaret ediyor.

Akıllı ev cihazlarının ev içinde insan sağlığı açısından önemini değerlendirir misiniz?

Günümüzün koşulları kişisel sağlık ve hijyeni her zamankinden daha da önemli hale getirdi. Her ne kadar, ofis, toplu taşıma gibi ortamlarda bakteri ve virüsleri kontrol edemiyor olsak da, yeni nesil teknoloji, giydiğimiz kıyafetlerden yemek için kullandığımız mutfak eşyalarına kadar pek çok alanda maksimum hijyen sağlamamıza olanak tanıyor. Bu noktada da, sert ve potansiyel olarak tehlikeli deterjan kullanmadan daha hijyenik bir şekilde yaşamaya çalışmak daha büyük bir zorluk yaratıyor. Doğa, bu soruna bir çözüm sunuyor ve tahriş edici kimyasallara başvurmadan zararlı mikropları, bakterileri ve hatta kokuları temizlememiz ve ortadan kaldırmamız için buhar güvenli bir yol sağlıyor.

Daha temiz kıyafetler, yatak takımları ve bulaşıkların yanı sıra buhar, evdeki sağlık tehditlerinin sayısını azaltarak hatırı sayılır bir rahatlık sağlıyor. LG’nin en son bulaşık makineleri, çamaşır makineleri, kurutucular ve LG Styler giysi bakım dolabı tarafından sunulan saf, güçlü buhar, zararlı bakterileri ve mikropların yanı sıra, hoş olmayan kokuları ortadan kaldırıyor. Örneğin LG’nin buhar özellikli çamaşır makinesi bakteri ve alerjenlerin yüzde 99.9’unu yok ediyor, yine buhar özellikli bulaşık makinesi belirli mikrop ve bakterilere karşı birinci sınıf savunma yapıyor. LG Styler, giysileri yenilemek için suyu 100 dereceye kadar ısıtarak buhar üreten TrueSteam™ teknolojisini kullanıyor ve hatta çocukların peluş oyuncaklarında, sırt çantalarında ve daha birçok üründeki alerjenleri ve mikropları azaltmaya yardımcı olmak için kullanılabiliyor. Konumuz olan sektörde ise, Air Prufier isimli hava temizleme cihazımız bu anlamda ön plana çıkıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*