Kahve konusunda giderek bilinç artıyor, herkes kaliteli ve damak zevkine uygun kahveyi arıyor

Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ekin Sarfati

Tüm dünyada ve Türkiye’de kahve pazarı büyümeye devam ediyor. Kahve pazarındaki bu değişimleri genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kahve, yüz yıllardır hemen hemen tüm toplumlarda sosyalleşmenin, paylaşmanın bir göstergesi olarak sevilerek tüketilen içeceklerin başında geliyor. Uluslararası kahve zincirlerinin pazara girip farklı kahve türlerini sevdirmesi; ardından da üçüncü nesil olarak adlandırılan butik kahvecilerin yaygınlaşması, son yıllarda kahveyi ülkemizde de hiç olmadığı kadar popülerleştirdi. Türk toplumu için kahve, bir içecekten çok ötesini ifade ediyor. Kahve bir sosyalleşme aracı, sohbetin en güzel eşlikçisi, molaların lezzeti… Kahveye dair bilgi ve kültürün yaygınlaşmasına bağlı olarak tüketici tarafında farklılaşan beklentiler ürün pazarında da hızlı bir değişimi beraberinde getirdi. Son yıllarda Türk kahvesinin yanı sıra filtre kahve ve tam otomatik kahve makineleri pazarında da dikkat çekici bir büyüme söz konusu. Günlük yaşantımızdaki yoğun koşuşturma hali, evin içinde veya dışında, yaşamın tüm alanlarında ev aletleri ile rahatça bağlantı kurulmasını sağlayan, yaşamın dinamizmine kolayca ayak uydurabilen akıllı teknolojileri hayatımızın bir parçası haline getirdi.

Sizin yakın zamanda bu alanda yaptığınız çalışmalar nelerdir? Marka olarak kahve kategorisinde yer alan ürün gruplarınız / ürünleriniz nelerdir?

Siemens Ev Aletleri olarak tam otomatik kahve makineleri her kahve keyfine uygun olacak ürün portföyüne sahibiz. Bu da yılların deneyimi, araştırma ve geliştirmeye güçlü bağlılığımızın bir sonucu. Siemens EQ serisi temel beklentileri karşılayacak makinelerden, ağa bağlı tam otomatik kahve makinelerine kadar uzanan tamamen kişiselleştirilebilen bir portföy.

EQ3, hem kompakt tasarımı hem de kahve çeşitleri ile en çok satış yapılan modellerimizden. Kahve dünyasına ilk adımı atacaklar için önerdiğimiz modelimiz EQ3, herkesin temel beklentilerini karşılayacak, sade ama yenilikçi özelliklere sahip bir model.

Etkileyici tasarımı ile EQ.500 serisi kolay kullanım ile eşsiz lezzet deneyimini bir arada sunuyor. Renkli ve dokunmatik kahve seçim ekranı ile Espresso Macchiato, Flat White, Latte Macchiato gibi farklı türde kahveleri tek tuşla hazırlamaya imkân tanıyan EQ.500 serisi ayrıca kahve keyfini sevdiklerinizle paylaşmanız için tek tuşla aynı anda iki kahve hazırlama olanağı da sağlıyor.

En sevdiğimiz ve prestijli ürünlerimizden Siemens EQ.9 tam otomatik kahve makinesi, Home Connect üzerinden ulaşılan coffeeWorld özelliği ile dünya kahvelerini evde denenmesini sağlıyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden Café Cortado, Vienna Melange gibi 15 farklı dünya kahve tarifini tek tuşla hazırlayabiliyor.

Piyasada hali hazırda satılmakta olan çok sayıda kahve makinesi bulunuyor. Sizin ürününüz bu makinelerden nasıl farklılaşıyor? Tüketiciler neden sizi tercih etsinler?

Kahve tercihleri ve beğenileri kişiden kişiye değişen, kişisel bir zevk. Kahveyi sosyalleşme aracı olarak kullanan tüketiciler de her fincan için taze çekilmiş ve demlenmiş kahve lezzeti arayan yüksek beklentiye sahip kahve tutkunları bulunuyor. Bunların yanında kendileri ve misafirleri için özel lezzetler hazırlamak isteyen kullanıcılar ile de karşılaşıyoruz. Siemens Ev Aletleri, sürdürülebilir ve yenilikçi teknolojiyi odağına alan bir marka. Ar-Ge çalışmalarımız da teknoloji sayesinde maksimum performans sağlamak üzerine şekilleniyor.

Siemens Ev Aletleri tam otomatik kahve makinelerimizin hassas aroma teknolojisi iAroma, her fincanda aromayı en iyi şekilde sunan bir kahve deneyimi yaşatırken her çeşit kahvede ve suyun her sertlik seviyesinde tam kıvamında lezzetler sunuyor. Sensor teknolojisi lezzet algısını da başka bir boyuta taşıyor. 

Önümüzdeki dönemde kahve pazarına dair yeni ürünler ve trendler neler olacak sizce? Marka olarak bu sürece nasıl hazırlanıyorsunuz?

Siemens Ev Aletleri olarak ileti teknolojiyi kullanmamız ve şık tasarımlarımız ile 2020 yılını Tam Otomatik Kahve Makineleri pazarında lider tamamladık. Amacımız tüketicilerimizin ve kahve severlerin gelişen ihtiyaç ve lezzet beklentilerini karşılayarak hem liderliğimizi korumak hem de ülkemizde tam otomatik kahve makinesi pazarını büyütmek. Bu çerçevede giriş segmentten premium segmente kadar farklı ürün alternatifleri ile tüm tüketicilere eşsiz kahve deneyimi sunmayı hedefliyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*