Türkiye’ye ve sektöre inanan tüm firmaları buraya bekliyoruz

Ali Yıldız: Yurt dışında birçok fuar düzenleniyor ve buradaki hem katılım hem de ziyaretçi maliyetleri çok iyi biliniyor. Fuarlara katılım her yıl giderek zorlaşıyor. Buna paralel olarak Türkiye, beyaz eşya üretiminde oldukça iyi bir konumda bulunuyor. Dünyada ikinci sıradayız. Çin’den sonra birçok fabrika burada bulunuyor. Avrupa’ya yapılan ihracatın büyük kısmı ülkemizden karşılanıyor. Bu şekilde baktığımızda burada kuvvetli bir fuarın olması çok önemliydi. Ülkemizin genç ve dinamik nüfusunu da düşünürsek böylesine geniş çapta bir organizasyonun ülkemizde yapılması gerektiğini düşünerek yola çıktık. Fuarlar eş zamanlı olarak istihdamı da artıyor. Burada çok sayıda insan çalışıyor. Dolayısıyla biz de beyaz eşya perakendecileri olarak böylesine bir organizasyona destek vermek istedik. Sektördeki herkesin birbirine ihtiyacı var, hepimiz aynı gemideyiz. Tüketiciler bir alışveriş yaptığında paranın ülkemizde kalması da çok önemli. Şu anda ülke gündemimizde olan bir deprem gerçeği var. Bunu kimse reddetmiyor. Ancak bu fuarın da böyle bir ortamda yapılmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü burada oluşacak istihdamın yanında elde edilen gelirin de bir bölümü yardım bölgelerine aktarılacak. Bu çok sevindirici bir gelişme oldu. Biz de dernek olarak böyle bir oluşuma destek verdiğimiz için çok sevinçliyiz. Hem firma yöneticilerine hem de markalara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

İrfan Tıraş: Ben şahıs olarak 25 yıldır bu sektörün içerisinde hizmet veriyorum. Gazetecilikten gelen bir geçmişim var. Daha önceki fuar deneyimlerimizden sonra ticari olarak bir ara dönemimiz oldu. Ardından sektörden gelen talepler ile bu işe tekrar gönül verdik. Özellikle ev ve mutfak eşyaları sektörlerinden yeniden, büyük ve kuvvetli bir fuar yapma isteği ortaya çıktı. Önceki dönemde yaptığımız çalışmalarda eksik olan beyaz ve elektronik eşya sektörlerini de işin içine katarak yola çıktık. Dünyada bunun örneklerinin nasıl yapıldığına baktık. Beyaz eşya ve elektronik alanında dünya çapında iki büyük organizasyon var. Türkiye’de ise beyaz eşya sektörü, otomotiv ve kimyadan sonra ihracat hacmi olarak üçüncü sırada geliyor. Üretim olarak da Çin’den sonra ikinci sıradayız. Kendi büyük ve küresel markalarımızın dışında buraya gelen ve yatırım yapan firmalar mevcut. Bu ülkelerin ve markaların buraya yatırım yapmasının bir sebebi bulunuyor. Biz de buradan yol çıkarak geniş katılımlı ve uluslararası bir fuar yapma hedefiyle yola çıktık. Beyaz eşya sektörünün önde gelen derneklerinin, Beyper’in, Türkbesd’in destekleri oldu. İlk Türkiye’ye ve sektöre inanan tüm firmaları buraya bekliyoruz fuarımızın bu şekilde, hep birlikte ve geniş katılımlı olmasını düşünerek hareket ettik. STK’ların desteğini alarak yol çıktık. İlk adımın arkasından gelecek yıllarda çok daha iyi bir fuar düzenleyeceğimizi düşünüyoruz.

Beyaz eşya üreticilerinin hepsiyle görüştük. Birçok marka fuar planlarını ve bütçelerini bir yıl öncesinden yaptığı için bu yıl katılamadı ancak önümüzdeki yıl burada olacaklar. Biz de seneye bütçelemelerin içerisinde yer alacağız. Buradaki katılımda depremin de etkisi var. Birçok marka ve yönetici deprem bölgesinde destek ve yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Bu öncü bir organizasyon oldu. Gelecek yıl çok daha iyi noktalarda olacağız. Biz şirket olarak elimizi taşın altına koyduk. Bu fuara ve sektöre inandık. İsfa adı altında 25 yıllık deneyimimizi de arkamıza alarak elektronik ve beyaz eşya fuarının ilkini gerçekleştirmiş olduk. Türkiye’ye ve sektöre inanan tüm firmaları buraya bekliyoruz.

Yurt dışına giderek maliyetleri artırmanın hiçbir gereği yok. Ülkemize iyi ve uluslararası bir fuar kazandırmak istiyoruz. Bu fuarı da sektörde firmalarımızla el ele vererek, elimizi taşına koyarak ve çok çalışarak ülkemiz adına güzel bir şey yaptığımıza inanarak yapıyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*