Ambiyans Ev ve Mutfak Ürünleri İhracat
Fuarı sektörün yeni odağı olacak

Türkiye’nin en yeni ev ve mutfak ürünleri fuarı olma özelliğine sahip olan Ambiyans Ev ve Mutfak Ürünleri İhracat Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde yoğun katılım ile gerçekleştirildi. İSFA Elektrik ve Elektronik Ev Teknolojileri İhracat Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen fuara; 77 ülkeden 30 bini aşkın ziyaretçi katıldı. Fuar kapsamında, fuarı ziyaret eden her bir yabancı ziyaretçi adına 1000 TL’lik nakdi yardım fonu oluşturuldu, katılımcılara da fuardan elde ettikleri gelirin yüzde 5’ini bağışlamaları için destek çağrısında bulunuldu. Yabancı katılımcı ve ziyaretçilere ücretsiz konaklama imkanı sunulan fuarda, AFAD ve Türk Kızılay Derneği de açtıkları stantlarla hem farkındalık oluşturdu hem de depremzedelere bağış topladı.

Birçok sektörel sivil toplum kuruluşunu tek çatıda birleştiren Ambiyans Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı’nın açılışına; Ambiyans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tıraş, GEEM ( Gelişen Ev ve Yaşam Derneği) Başkanı Ahmet Çığır Şahin, TOBB Züccaciye Meclisi Başkanı Murat Kolbaşı, İDDMİB (İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, TUYAD (Telekomünikasyon Uydu ve Elektronik Sanayicileri İş İnsanları Derneği) Başkanı Hayrettin Özaydın, BEYPER(Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği) Başkanı Ali Yıldız, EVSİD ( Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği) Başkanı Talha Özger ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Fuarda insan sağlığına uygun ve geri dönüştürülebilir birçok ürün görücüye çıktı. Gıda Güvenliği Tescil Sertifikalı ve Sosyal Sorumluluk Belgesi olan ürünler yanında migrasyon testleri yapılmış ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın sadece gıda ile temas eden maddeler için verdiği Üretim İzin Belgesi’ne sahip ürünler de fuarda ziyaretçilerle buluştu. Kırılmaz polikarbonat hammaddeden üretilmiş geri dönüştürülebilir ürünler, yüzde 100 sağlığa uygun ürünler de sergilendi. Ayrıca bebekler için katkı maddesiz ve boyasız mama kapları ve biberonlar alıcıyla buluştu. Ev ve mutfak eşyalarına dair son teknolojinin tanıtıldığı fuarda dijital dokunmatik fırın ve cam hazneli airfryer Türkiye’de ilk defa alıcıyla buluştu.

Son model temizlik robotları, elektrikli masaj aletleri ve yeni nesil su arıtma cihazlarının sergilendiği fuarda; otomatik kapak kilitli 5 güvenlikli düdüklü tencereler de yer aldı. Doğanın korunmasına da dikkat çekmek isteyen fuarda birçok el yapımı geri dönüştürülmüş ürün de sergilendi. Geri dönüştürülmüş iplerden masa örtüleri ve tek tek elle örülmüş halı ve kilimler stantta yerini aldı. Bunun yanı sıra defolu üretilmiş ürünlerin tekrar işlem geçirmesiyle üretilen çevre dostu bahçe mobilyaları da stantlarda oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*