Garanti süresi, kalite göstergesi…

Ekonomik şartların zorlaşmaya başladığı bugünlerde, kullanıcılar tercihlerinde ürününün kalitesinin yanı sıra garanti süresini de ön planda tutuyorlar. Biz de, Türkiye’de beyaz eşya sektöründe çekmeceli derin dondurucular için ilk kez 10 yıl garanti uygulamasını başlatan Şenocak firması ile bir söyleşi yaptık.

1915 yılından bu yana soğutma sektörünün en önemli markalarından olan Şenocak; ürün kalitesi, düşük enerji sarfiyatı ve uygun fiyatlarının yanı sıra, ürüne duyulan güven doğrultusunda sunulan uzun garanti süreleriyle de, derin dondurucu kullanıcılarının hep ilk tercihlerinden biri olmuştur. Ülkemizde blok kapaklı derin dondurucularda en beğenilen markalardan biri olan Şenocak, Manisa fabrikasında üretimini gerçekleştirdiği yeni çekmeceli derin dondurucuları ile bu yıl da oldukça iddialı.

Şenocak, bu yıl piyasaya çıkardığı ev tipi 6 ve 7 çekmeceli dikey derin dondurucu modelleri için “ON’dan İyisi Yok” sloganı ile duyurduğu 10 yıl garanti güvencesiyle, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdi.

Mart ayında piyasaya sürdüğü, ev tipi, 6 ve 7 çekmeceli dikey derin dondurucu modellerindeki 10 yıl garanti güvencesi Türkiye’de bir ilk olurken, Şenocak, ürün kalitesinden ödün vermeden, tüketicinin derin dondurucudan beklentilerini karşılayarak, düşük enerji sınıflı, gövde kalınlığı ile yüksek izolasyon sağlayan, akıllı kontrol paneliyle kolay kullanım özelliği olan şık ve estetik tasarımlı modelleriyle dört mevsim tazeliğini garanti ediyor.

Ürünlerin tanıtımının yapıldığı toplantı sonrasındaki bayilerdeki ortak düşünce, ürünlerdeki 10 yıllık garanti süresinin memnuniyet verici ve avantaj olduğu konusundaydı. O günden bugüne kadar geçen süre içerisinde, 10 yıl garanti, tüketici tercihlerini etkiliyor mu? Ne kadar etkiledi? gibi sorularımızın cevabını, Şenocak markası ana distribitörü, Seren DTM Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Selim Gizer cevapladı.

Garanti süresi tüketicilerin tercihleri için önemli mi?

Evet, tabii ki çok önemli. Özellikle dikkat edilen bir husus garanti süresi. Tüketicilerin en büyük şikayetlerinden biridir; “garanti süresi doldu, hemen ardından ürün bozuldu, bu kadar tamir parası çıktı” diye tepkilerini dile getirirler. Bu tecrübeleri hepimiz bir şekilde ya yaşamış veya eş dosttan duymuşuzdur. Ne yazık ki git gide artan piyasa rekabeti firmaların asıl odağını maliyet ve satış fiyatı haline getirdi. Ürünlerin bir şekilde ucuzlatılması ancak kaliteden ödün verilerek mümkün olabiliyor. Bazı firmalar maalesef bu yolu seçiyor ve sonuç ne yazık ki bu tercihte bulunan tüketicilerin toplam maliyetlerini artırıyor.

Peki sizler için?

Biz ve bayilerimiz için de durum aynı. Hepimizin ortak arzusu müşterilerimizin problem yaşamayacağı ve bu sebeple de karşı karşıya kalmayacağımız sorunsuz ürünleri gönül rahatlığı ile satabilmek. Belirttiğim gibi rekabet bu kadar artmış ve zor şartlarda mücadele verilen bir piyasada isteyeceğimiz en son şey müşteri kaybıdır. Biz de, bayilerimiz de her zaman kaliteden yanayız. Kalitenin sonucu da müşteri memnuniyetidir.

Şenocak’ın Garanti uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şenocak, gerek ticari modellerde gerekse ev tipi derin dondurucularda yıllardır ürünlerini büyük rahatlıkla sattığımız bir marka. Firmanın en öncelikli hedefi koşulsuz müşteri memnuniyeti. Ve bu durum kesinlikle sözde kalan bir slogan değil; 107 yıllık bir firma, yıllardır büyük özen ve özveri ile, hakkıyla edindikleri çok güçlü ve güvenilir bir imajları var piyasada, bunu korumak için hiç bir taviz vermeden her türlü çabayı göstermekteler.

Şenocak’ın tüm ürünleri her zaman en üst seviyededir, beyaz eşya piyasasında bunu herkes bilir ve değerlendirmesinde göz önünde bulundurur. Blok kapaklı ev tipi derin dondurucularda 5 yıl garanti uygulamasını da ilk onlar çıkardılar. Bu garanti uygulaması artık neredeyse sektörün standartı haline geldi. Tüketiciler için çok önemli bir kazanım ve avantaj sağlamıştır Şenocak.

Çekmeceli üretimine başladıklarında da ortaya çok iyi bir ürün çıkacağından hiç şüphemiz yoktu. Gerçekten de ürettikleri 6 ve 7 çekmeceli modellerin performansları, sağladıkları enerji tasarrufu, sahip olduğu ilave üstün özellikleri ve kaliteleri ile standartların çok üzerinde modeller oldu. Firma da ortaya çıkan bu seviyedeki ürünlerine Türkiye’de ilk defa olarak tam 10 yıl tam garanti kapsamında piyasaya sundu.

Farklı markalarda 2-3 yıllık ek garantilerin dahi bin TL civarında ilave bedelle satıldığını düşünürsek Şenocak’ın 6 ve 7 çekmeceli modellerindeki 10 yıl garanti süresi kullanıcılar için çok büyük avantajdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*