Vestel’de “Akıllı Hayat 2030” vizyonumuz çerçevesinde sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımla çalışıyoruz

Vestel Ticaret A.Ş. Online & Kurumsal Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Güler

Soğutucu, klima ve hava temizleme cihazları, beyaz eşya sektörünün önemli alanlarından birini oluşturuyor. Genel olarak bu alandaki trendleri ve sektörün durumunu değerlendirir misiniz?

Beyaz eşya sektörü, farklı teknolojileri bir arada barındıran, sürekli kendini yenileyen bir sektör. Sektörümüz içinde klima ve hava temizleme cihazlarının da önemli yer tuttuğunu söylemek mümkün. Klima ve hava temizleme cihazlarının gelişimini değerlendirdiğimizde hem iç talepte hem de ihracatta düzenli artış gözlemliyoruz. İnsanların bilinçlenmesi, sağlıklı ve konforlu yaşama daha fazla zaman ve maddi kaynak ayırması, kafe, restoran gibi sosyalleşme alanlarında ve konakladıkları otellerde ısıtma, soğutma ve hava temizliğini de bir kriter olarak görmeleri gibi nedenlerle bu ürünler büyüme trendini sürdürüyor.

Firma olarak bu alanda yaptığınız yatırımlardan bahseder misiniz? Bu alandaki ürünleriniz ve hizmetleriniz nelerdir?

Uzun yıllardır split klimalar ile yer aldığımız iklimlendirme sektöründe, 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin de eklenmesiyle split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün gruplarıyla her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Vestel, VRF ürün gamında yer alan V4+K ve V5X serisi dış ünitelere ilave olarak 2020 itibariyle ürün gamına dahil ettiği V6 ve V6-I serileri ile kapasite ve verimlilik değerleriyle sektördeki öncü konumunu sürdürüyor.

Özellikle son Covid-19 salgını ile birlikte ev içi akıllı cihazlar ve sağlığa yönelik alternatif çözümler sunan beyaz eşya ve küçük ev aletlerine ilgili arttı. Sizce genel olarak pazar trendleri nelerdir, önümüzdeki dönemde nasıl olacak?

Büyük çoğunluğunu evlerimizde geçirdiğimiz son 3 ayda bireyler evlerine ve kendilerine daha fazla vakit ayırma imkanı buldular. Hem ev işlerine artan vakit arttı hem de evdeki eksikler daha fazla fark edilmeye başlandı. Bu durum bireyleri beyaz eşyalarını yenilemeye, evdeki hayatlarını kolaylaştıracak ve onlara pratik çözümler sunacak küçük ev aletleri satın almaya yöneltti. Önümüzdeki dönemde bu artışın devam edeceğini, özellikle bireylerin daha sağlıklı ve steril bir hayat hedeflerini destekleyen ürünlerin ön plana çıkacağını öngörüyoruz.

Kapalı ortamlarda kullanılan iklimlendirme sistemlerinin öneminin arttığı bugünlerde evlerde solunan havanın kalitesi de ön plana çıktı. Daha sağlıklı bir ortam için evlerde kullandığımız iklimlendirme cihazlarımızın filtrelerini temizlemeyi ihmal etmemeliyiz. Bu hatırlatmayı Vestel VRF sistem kablolu kumandalar sizin için yapıyor. Vestel VRF kablolu kumanda iç ünitenin toplam çalışma süresini kaydeder ve toplam çalışma süresi önceden ayarlı değere ulaştığında, kumanda kullanıcılara iç ünitenin hava filtresini temizlemeleri gerektiğini hatırlatır. Ayrıca Vestel VRF iç ünite panelleri, filtre temizliği erişimi için kolayca çıkarılabilir. Filtrenin düzenli olarak temizlenmesi, iç mekan havasını sağlığınız için temiz ve taze tutar.

Bunun yanı sıra uzun süre kapalı ortamlarda kaldığımız bu dönemlerde iklimlendirme sistemlerinin sağladığı konfor da önemli bir etmendir. Vestel VRF iklimlendirme sistemleri sessiz çalışma ve akıllı hassas başlama gibi teknolojileriyle bu konuda da ön plana çıkıyor. Özellikle şu an içinde bulunduğumuz mevsim geçişi dönemlerinde merkezi iklimlendirme sistemlerinin en büyük eksikliklerinden olan, bir dairede ısıtma yapılırken diğer dairede soğutmanın aynı anda yapılamaması problemi Vestel Isı Geri Kazanımlı VRF iklimlendirme sistemleri ile son buluyor. Vestel diğer ürünlerde olduğu gibi iklimlendirme alanında da geniş ürün gamını değişen tüketici ihtiyaçlarına paralel olarak geliştirmekte. Eski konvansiyonel iklimlendirme sistemlerinde görülen ve kontrol edilemeyen sıcaklık dağılımı problemi çoğunlukla fiziki şartlarla ilgili şikâyetlerin başında yer alıyor. Vestel VRF iklimlendirme sistemleri ile daha hassas ve homojen sıcaklık dağılımları yapılabilirken isteğe bağlı olarak aynı mahal içerisindeki farklı alanlardaki sıcaklık ayarı değiştirilebilir.

Akıllı ev cihazlarının ev içinde insan sağlığı açısından önemini değerlendirir misiniz?

Vestel VRF sistemleri iç üniteleri, hava filtreleriyle bulunduğu ortamın havasını süzerek daha temiz bir ortam oluşturur, hem taze hava filtrasyonu hem de ısıtma/soğutma işlemi tek bir sistemde elde edilebilir. İç üniteler ve taze hava işleme ünitesi aynı soğutma gazı sistemine bağlanabilir. Yüksek kalitede hava için ayrı temiz hava giriş portu, konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratır. Filtreleme teknolojileri, kirli havayı ve polenleri filtreler. Temiz, sağlıklı ve doğal bir hava beslemesi sunar. Taze hava içeri aktarılır ve böylece sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sağlanır.

Gelecek dönemde firma olarak bu alanda nasıl bir strateji ile hareket etmeyi düşünüyorsunuz?

Akıllı Hayat 2030 vizyonumuz çerçevesinde sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımla daha az enerji ve su tüketen, gıda israfını önleyen ürünler üretiyoruz. Bu ürünleri üretirken de çevremizi ve doğal kaynaklarımızı korumak için maksimum çaba sarf etmek öncelikli hedefimiz. Tüm ürün gruplarımızda olduğu gibi iklimlendirme alanında da enerji verimliliği yüksek cihazlarımızla hem müşterilerimizin işletme maliyetlerini düşürüyor hem de çevreci çözümler sunuyoruz. Bireysel A+, A++, A+++ klimalarımızın yanı sıra VRF klima sistemlerinde ısı geri kazanımlı ürünlerimiz bulunuyor. Bir iç üniteden çıkan ısının diğer iç ünitede kullanılması ile EER değeri 7.0 seviyesine çıkan ürünlerimiz enerji verimliliği konusunda avantaj sağlıyor. Ürünlerin mekanik tasarımı ve soğutma sistemi tasarımına ek olarak yazılımının da fabrikalarımızda geliştiriliyor olması bize önemli avantajlar sağlıyor.

2020 yılında Akıllı Evler, Akıllı Şehirler ve Nesnelerin İnterneti konsepti çatısı altında sunulan hizmetler Vestel’in adını sıkça duyuracağı alanlar olacak. Önümüzdeki dönemde de dönüşüme ayak uyduran değil, öncülük eden şirket olmaya devam edeceğiz. Bu anlayış ile yeni iş modellerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalarımız devam ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*