Teknoloji ve inovasyon her zaman ilk hedefimiz olacak

“Kumtel bugüne kadar olduğu gibi gelecek dönemde de yatırımlarına devam edecek, teknolojiyi izleyecek ve trendleri takip ederek en yeni ürünleri müşterilerine sunacak. Gerek dünyanın farklı ülkelerinde gerekse ülkemizde e-ticaret başta olmak üzere tüm satış kanallarını kullanamaya ve büyümeye devam edeceğiz. Sadece online değil geleneksel satış kanallarında da büyümemizi sürdüreceğiz. Teknoloji ve yeniliklerle beraber her zaman güncelliğimizi koruyacak ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

Kumtel Satış ve Pazarlama Müdürü Münir Öztaş 

Türkiye küçük ev aletleri pazarının en önemli yerli üreticilerinden olan Kumtel hızla markasını büyütmeye devam ediyor. Kumtel özelinde yakında zamandaki gelişmelerden söz eder misiniz?

Kumtel, içinde bulunduğu pazarın en önemli oyuncularından biri ve bu yıl 50. yılımızı kutluyoruz. 50 yıllık köklü bir marka olarak yolumuza devam ediyoruz ve attığımız her adımda büyümeyi, gelişmeyi de sürdürüyoruz. Bunun özellikle son 5 yılında çok büyük oradan bir gelişim gösterdik. Bunun içerisinde özellikle pandemiden hemen önceki ve sonraki dönemi düşündüğümüzde marka olarak büyük gelişimler gösterdiğimizi söyleyebilirim. Örneğin çalışan sayımızda büyük artışlar yaşandı ve ciddi oranlarda istihdam sağladık. Ek olarak Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer aldık. Yaptığımız çalışmalar ciromuzu, üretim adetlerimizi ve bunlara bağlı olarak da satışlarımızı büyük ölçüde artırdık. Bunlara paralel olarak yurt dışında satış yaptığımız ülkelerin sayısında da büyük artışlar gerçekleştirdik. İç pazarda, sektördeki büyük rakiplerle rekabet edebilecek konuma geldik. Kumtel olarak yakaladığımız bu ivme ile büyümeye ve önümüzdeki dönemde de farklı projeler yürüterek gelişmeye devam edeceğiz.

Kumtel bünyesindeki yeni ürünleri ürün gamındaki gelişmeleri ve teknolojik yatırımlarımızı anlatabilir misiniz?

Anlatabiliriz. Kumter ürün gamında elektrikli ısıtıcılar, soğutucular, vantilatörler, klimalar, portatif soğutucular, ankastre ürünler, solo ürünler, onun dışında elektrikli barbeküler, mini fırınlar, elektrikli barbeküler, elektrikli ocaklar, gazlı ocaklar bunun yanında tüm küçük ev aletleri dediğimiz mikrodalga fırından, mutfak mikserleri, blenderları, elektrikli düdüklü tencere, kıyma makinesi, tüm mutfak aletleri, kettle su ısıtıcı, meyve sıkacağı bu ürünlerin tamamı ve ayrıca son dönemde popüler olan airfryer dediğimiz bizim de fast fryer dediğimiz pişiriciler mevcut. Bunların da çeşitli modelleri hem üretici olarak hem ithalatçı olarak reyonlarımızda ürün gamlarında yer almakta, süpürgeyi de dahil edebiliriz.

Tüketicilerin Kumtel ürünlerine karşı tutumu nasıl? Tüketiciler en çok hangi ürünlerinizi tercih ediyor?

Uzun yıllardır üretici bir firma olarak yakaladığımız teknolojik altyapı ve buna bağlı olarak gelişen ürün kalitesi, tüketicilerin bizi tercih etmelerindeki en önemli sebepler. Tüketicilerin her zaman markamıza karşı bir sempatisi oldu ve bugün de bunu satış rakamlarından rahatlıkla görebiliyoruz. Yaşadığımız birçok ekonomik krizde ve farklı birçok zamanlarda en iyi kaliteyi, uygun fiyata sunduğumuz için tüketiciler bizim yanımızda oldular. Her kesimden tüketicinin rahatlıkla satın alabileceği bir fiyat politikası izlemeye gayret ettik ve bunun da sonuçlarını yakından gördük. Bunu yaparken de asla belirli standartların altına düşmedik. Bu yapı her zaman bize kazandırdı ve güvenilir bir marka algısının oluşmasını sağladı. Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünleri sadece Türkiye pazarına değil, dünyanın dört bir yanına satıyoruz. Avrupa ülkeleri, Balkan ülkeleri, Afrika ülkeleri en önemli ve büyük hedef pazarlarımız arasında. Buradaki tüketiciler de ürünlerimizi satın alıyor, kullanıyor, öneriyor ve tekrar bir ürün alması gerektiğinde yine bizi seçiyor. Bu bağlamda marka algımızın da çok iyi konumda olduğunu ve giderek de kuvvetlendiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kısa bir süre önce Almanya’da gerçekleşen ve küçük ev aletleri ve beyaz eşya sektörlerini de yakından ilgilendiren IFA Fuarı ile ilgili görüşleriniz anlatabilir misiniz?

IFA, yıllardır bizim sektörlerimiz de dahil olmak üzere tüketici elektroniği alanındaki en büyük organizasyon. Her yıl Almanya’da düzenleniyor ve birçok farklı sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmemizi sağlıyor. Burada katılan firmalar en yeni ve inovatif ürünlerini sergiliyorlar. Biz de Kumtel olarak bu fuara yakın ilgi gösteriyor, katılımcı oluyor ve yeni ürünlerimizi sergiliyoruz. Bu yıl da IFA’da marka olarak büyük bir ilgi ile karşılaştık. Avrupa’nın hemen her yerinden müşteriler, iş insanları ve tüketiciler standımızı ziyaret ederek bilgiler aldılar. Çin’den, Afrika ülkelerinden ve Arap ülkelerinden de katılımlar vardı. Buradan gelen herkes Kumtel ürünlerini çok beğendi. Yeni bağlantılar kurduk. Çok yoğun bir müşteri ziyareti gerçekleşti. Fuar boyunca ciddi siparişler aldık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda marka olarak oldukça memnun ayrıldık. Gelecek yıllarda da bu organizasyonu yakından takip etmeye, tüketicilerin nabzını tutmaya ve gelecek olan taleplere yönelik teknolojilerimizi güncellemeye devam edeceğiz.

Ek olarak Türkiye’nin de en önemli organizasyonlarından olan Zuchex Fuarı’na katıldınız. Bu fuarda hangi ürünleriniz rağbet gördü? Tüketiciler yeni teknolojileri nasıl değerlendirdi ve ilgi düzeyi nasıldı?

Zuchex de yine Kumtel olarak her yıl katıldığımız ve bizim sektörümüz için çok önemli olan bir organizasyon. Her yıl burada da ürünlerimizi sergilemeye ve yeni ürünlerimizi tüketicilerle buluşturmaya devam ediyoruz. Tüketiciler ve müşterilerimiz fuarda özellikle ankastre ürünlerimize çok ilgi gösteriyor. Yeni teknolojilerimizi ankastre ürünlerimizde sergileme imkanı yakaladık.  Fuar boyunca standımızda ankastre setleri, elektrikli ocaklar, beton sanayi ocakları büyük ilgi gördü. 90 santimetre fırın ve ocaklar, elektrikli ısıtıcılar, uzaktan kumandalı sensörlü ısıtıcılar, uzaktan kumandalı duvar tipi ısıtıcılar, sensörlü algılayıcılar gibi ürünlerimiz ciddi derecede ilgi ile karşılaştı. Pazarda ankastre ürünlerin giderek artan bir payı var ve biz de Kumtel olarak bu alanda büyümemize son hızla devam ediyoruz. Ek olarak akıllı düdüklü tencere, akıllı airfryer, dijital airfryer gibi ürünlerimiz de standımızda çok ziyaret edilen ve bilgi alınan ürünler oldu. Mikrodalgalar, dijital mini fırınlar ve diğer yeniliklerimizin tamamına da büyük ilgi gösteriliyor. Biz de bundan dolayı çok memnunuz.

Zuchex fuarı hakkındaki genel görüşleriniz nelerdir?

Zuchex fuarları her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça yoğun geçiyor. Son dönemde özellikle Çin’e ulaşımın çok zor olduğu zamanlar oldu ve buralarda uygulanan karantinalar tüketicilerin ve iş insanlarını bizlere doğru itti. Çin’den ticaret yapan diğer ülkelerdeki müşterilerin tamamı ülkemizdeki bu fuara geldiler. Son dönemde daha da sık ziyaret edildiğiniz ve ilgi gösterildiğini görüyoruz. Başlangıcından beri hem Zuchex fuarı hem de fuarda açtığımız standalar çok fazla ilgi görüyor. Her geçen gün Zuchex fuarının yoğunluğu ve ilgisi artıyor. Bu fuar bence Avrupa bölgesindeki en iyi fuar diyebiliriz.

Kumtel önümüzdeki dönem ne gibi hamlelerde bulunacak? Gelecek dönem gerçekleştireceğiniz çalışmalardan ve yatırımlardan bahseder misiniz?

Kumtel bugüne kadar olduğu gibi gelecek dönemde de yatırımlarına devam edecek, teknolojiyi izleyecek ve trendleri takip ederek en yeni ürünleri müşterilerine sunacak. Gerek dünyanın farklı ülkelerinde gerekse ülkemizde e-ticaret başta olmak üzere tüm satış kanallarını kullanamaya ve büyümeye devam edeceğiz. Sadece online değil geleneksel satış kanallarında da büyümemizi sürdüreceğiz. Teknoloji ve yeniliklerle beraber her zaman güncelliğimizi koruyacak ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*