Hava temizleme cihazınız gerçekten temiz mi? 5 adımda hava temizleme cihazınızı temizleyin

Hava temizleme cihazları temiz bir hava solumanızı sağlamaktadır. Tozu, alerjeni ve daha fazlasını gidererek evinizdeki havayı kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Temiz olan havayı korumak için ise hava temizleyicilerinizin filtrelerini sık sık temizlemeniz gerekmektedir. İşte sizler için araştırdığımız 5 adımda hava temizleme cihazınızı temizleyin maddeleri.

Filtre temizliği

Hava temizleme cihazları genellikle 3 filtreden oluşmaktadır. Sizin görebildiğiniz ve yerinden çıkarabildiğiniz ilk filtreyi karbonatlı su ile yıkayabilirsiniz fakat diğer 2 filtreyi asla yıkamamanız veya elektrik süpürgeniz ile süpürmemeniz gerekmektedir. Bu 2 filtreyi sadece değiştirebilirsiniz. Kullandığınız modele göre ortalama kullanım sıklığına göre değişim sağlayabilirsiniz.

Sensörün temizlenmesi

Cihazınızın hava kalitesi sensörünü de iki ayda bir olacak şekilde temizlemeniz gerekmektedir. Cihazınızı nemi ve tozu yüksek bir ortamda kullanıyorsanız bu süreyi daha kısa tutup sık sık temizlemeniz gerekmektedir. Kullanma talimatına uyarak sensörünüzü kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*