Vestel olarak IFA’ya 30 yıldır katılıyoruz

Vestel CEO’su Turan Erdoğan

Fuar nasıl geçti?

Pandemi nedeniyle verilen iki yılın ardından özlediğimiz ve alışkın olduğumuz günlerdeki gibi bir fuar geçirme imkanı bulduk. Bu yıl yine sayısı yüzleri bulan teknolojimizle fuarda yerimizi aldık. Sürdürülebilirlik vizyonumuz çerçevesinde tüketici elektroniğinden beyaz eşyaya, akıllı ev sistemlerinden otomotive, akü çözümlerinden profesyonel ekranlara kadar geniş bir skalada ürettiğimiz teknolojilerimizi tüm dünyadan katılımcılara tanıtma imkanı elde ettik.

Beklentinizi karşıladı mı?

IFA, endüstriyi, ticari ziyaretçileri, medyayı ve tüketicileri bir araya getiren en büyük küresel etkinliklerden biri. Fuar, en son teknolojik ürünleri dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle buluşturuyor. Bu yıl da şirket yöneticileri olarak yeni teknolojileri birlikte deneyimleme ve bilgi sahibi olma imkanı elde ettik. Ayrıca yeni iş ortaklıklarına ve yeni pazarlara ulaşma imkanı bulurken dünyanın dört bir yanından gelen medya kuruluşlarıyla görüşme fırsatı elde ettik.

Hangi ürünlerinizi öne çıkarttınız?

Bu yıl IFA’daki standımızda sürdürülebilirlik ve çevre temasını işledik. Artık sadece teknoloji üretmek yetersiz, bunun yanında üretim süreçleri ve ürünleriniz çevreye duyarlı, hatta çevreye fayda sağlayan özellikte olmalı. Eskiden yalnızca teknoloji konuşurken, şimdi teknolojimizle sürdürülebilir bir yaşamdan bahsediyoruz. Vestel olarak ürettiğimiz ürünler dünyanın 158 ülkesinde kullanılıyor, bu çevresel anlamda çok büyük bir etki. Biz çevre dostu akıllı ürünlerimizle tüketicilerin de çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı oluyoruz.

Sürdürülebilirliği destekleyen ürünlerimizden bir tanesi olan elektrikli araçlara şarj çözümlerimizi fuarda katılımcılarla buluşturduk. Ar-Ge faaliyetlerimiz kapsamında geliştirdiğimiz ve dünyanın dört bir yanına ihraç ettiğimiz Elektrikli Araç Şarj Cihazları (EV Charger) yeni tasarım ve geliştirilen özellikleriyle IFA’da sektörün beğenisine sunduk.

Tasarım ve üretimi tamamıyla yerli kaynaklarla yapılan ve seri üretimine başlanacak olan şarjlı dik tip süpürge Vestel S50, IFA’da sergilediğimiz ve katılımcılardan büyük ilgi gören ürünlerimizden biri oldu

Çevreci teknolojilerimizden biri olan Vestel Mikrofiber Filtreli Çamaşır Makinesi, su ve deterjan karışımını, tambur içinde 20 farklı noktadan çamaşırın üzerine püskürten Hydroboost teknolojili çamaşır makinesi ise ile her yıkamadan önce yumuşatıcı ve deterjan eklemeye ihtiyaç duymayan Dose-On teknolojili çamaşır makinelerimiz ve UV-C ışınları ile bakteri ve virüsleri ortadan kaldıran PureBeam+ teknolojimiz de bu kategoride sergilediğimiz ürünlerimizden oldu.

Çamaşır kurutma makinelerinde ise buhar teknolojisiyle kırışıklıkları azaltan Sonic Steam teknolojimiz, su geri kazanım özelliğiyle toplanan suyu çamaşır makinesinde kullanma imkanı sunan Cross Dry teknolojisi fuarda tanıtılan teknolojilerimizden oldu.

En çevre dostu soğutucu gazlardan biri olan R290’ı kullanan A+++ – %20 Enerji Sınıfı Çamaşır Kurutma Makinesi ve  7 ila 14 kg kapasiteye sahip G Serisi çamaşır makineleri de fuarda yer alan ürünlerimizden oldu.

Bulaşık makinesi segmentinde ise kir düzeyini otomatik algılayıp deterjan miktarını ayarlayan Dose-on teknolojisi,  üçüncü sepet alanında cep telefonları, anahtarlar, kredi kartları vs. gibi eşyaları sterilize eden PureBeam Pro+ ve SonicWash teknolojisi, mikrofiltre temizleme sıklığını azaltan Auto Clean Filter Teknolojisi,  suyun sertlik ayarını otomatik olarak yaparak cam eşyaları koruyan  Auto Glass Safe bulaşık makinesi ve durulama suyundan gelen ısıyı kullanarak kurutma performansını artıran Self Heating teknolojisi tanıtıldı.

Buzdolabı kategorisinde ise gıda israfını önleyen ürünlerimizi sergiledik.Buzdolabı kapağının içerisindeki ürünlerin takibini yapan Full Indoor buzdolabı, yumurtaların raf ömrünü ve miktarını hesaplayan EggMinder teknolojisi, buzdolabı kapağının içerisindeki raflarda yer alan ürünlerin ağırlığını, tazeliğini ve son kullanma tarihlerini takip eden IntelliShelf  ve güneş ışığını taklit ederek, buzdolabındaki sebzelere tazelik veren VitaMod ve buzdolabındaki meyve ve sebzelerin olgunlaşma sürecini takip ederek, tazelik düzeyleri hakkında kullanıcıları bilgilendiren FreshCheck koku sensörü bu kategorideki ürünlerden oldu. Kullanıcılar ürünlere dair bu bilgileri Vestel Evin Aklı ve VeeZy uygulamaları üzerinden veya raftaki LED göstergeler üzerinden takip edebiliyor.

Gıda israfını önleyen VacuumJar ve VacuumBag ürünleri de 8 kat daha uzun raf ömrü sağlıyor. Vakum torbası özelliği, kullanıcılara fazla kalan yemekleri vakumlayarak taze ve sağlıklı tutma imkânını sunuyor. VacuumJar teknolojisi ise kavanoz gibi saklama kaplarında yer alan sıvı gıdaları vakumlayarak uzun süre taze olarak depoluyor.

Fuarda ayrıca son teknolojiyle donatılmış ekran çözümlerimizi ve taşınabilir televizyonlarımızı katılımcılarla bir araya getirdik. Fuarda tanıttığımız ekran teknolojileri OLED TV, Mini LED TV, Quantum Dot TV, 8K TV, Philie TV ve TV With Me ürünleri de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. 

Yarı iletken malzemeden oluşan nano kristaller olan Kuantum noktaları sayesinde, yüksek parlaklık seviyelerine çıkabilen Quantum Dot Tv, 7680×4320 piksel çözünürlüğü bulan 8K TV, gerçek dünyanın renk ve parlaklığını ekrana taşıyan OLED ve Mini LED TV’ler ile taşınabilir TV imkanı sunan Philie TV fuarda öne çıkardığımız teknolojilerimizden oldu.

Katılımcılardan yoğun ilgi gören ve taşınabilir televizyonlardan olan Philie TV ,  kullanıcıların farklı amaçlar için diledikleri her yere götürebilecekleri, pille çalışan eşsiz bir akıllı TV. Gerek Z kuşağının mobil yaşam tarzına gerekse izleme alışkanlıklarına uyum sağlamak üzere tasarlanan TV with ME de taşınabilir bir akıllı televizyon olarak özgün tasarımı sayesinde, odalar arasında rahatlıkla taşınabiliyor. Ürünler Türkiye pazarında Vestel Mobil TV ve Vestel Stream TV olarak satışa sunuldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*