Yedek parçaların dövizle satılması bizi zor durumda bıraktı

HTS Genel Müdürü Chibeb İsmail

2021 yılı sonu itibari ile yıllık satışlarınız pandemi sebebi ile tüketiciler nezdinde ortaya çıkan talep artışlarını ve kur artışı ile doğan fiyat istikrarsızlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2021 yılının son günlerini yaşadığımız bu süreç de ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunlar sebebiyle biz de HTS olarak bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Fakat biz bildiğiniz üzere hizmet sektörü olduğumuz için, yıllardır çalıştığımız, hizmetlerimizden memnun olan, bizim de onlarla çalışmaktan memnun olduğumuz şirketlerimizle yolumuza devam ediyoruz. 2021 yılı pandemi sebebiyle hizmet verdiğimiz sektörlerimize hava temizleyiciler de dahil oldular. Sektöre tamamen Türkiye’de üretilen yerli bir ürün güçlü bir şekilde giriş yaptı ve satış sonrası hizmetler konusunda da şirketimiz den hizmet almaya başladı. Bunun dışında, pandemi sürecinde hijyenin öneminin artması sebebiyle, robot süpürgelerin satış ve satış sonrası hizmetler konusunda diğer ürünlerin önüne geçti. Halihazırda Türkiye’nin robot süpürge konusundaki 2 lider markaya hizmet veriyoruz. Son aylardaki fiyat istikrarsızlığı kısmına gelecek olursak, hizmet verdiğimiz bazı markaların yedek parçalarının ithal olup döviz üzerinden satışı yapılması sebebiyle bizi de fiyat verirken zor durum da bıraktı ve bırakmaya devam edecek gibi görünüyor. Umarız bu istikrarsızlık en kısa süre de yerini istikrara bırakır.

2022 yılında sizleri bekleyen fırsat ve tehditler nelerdir?

Yeni yıldan genel olarak beklentileriniz nelerdir? 2022 yılı için genel bir ümitsizliğin hakim olduğunu biliyoruz. Fakat biz HTS olarak “Gücü Elinizde Tutun” sloganımızla çalışanlarımızın da bize verdiği güçle bünyemize yeni, bizimle güçlerine güç katacak şirketler katarak devam edeceğiz. HTS olarak uzun vadeli stratejik hedeflerimize göre ilerlememizi sağlayacak yepyeni projelerimizle 2022 yılında da atılımlarımızı sürdüreceğiz. 2022 yılının sektörümüze ve ülkemize yeni umutlarla gelmesini temenni ediyorum. Dağıtım Kanalı dergisi aracılığı ile herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*