Nitelikli kahveye olan talep gün geçtikçe artıyor

Electrolux Ticari Pazarlama Uzmanı Emre Babayiğit

Genel bir pazar değerlendirmesi yapabilir misiniz?

Kahve, Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Türkiye pazarı henüz tam olgunlaşmamış olsa da yerli ve yabancı yatırımlarla sektör büyümeye devam ediyor. Farklı demleme ve kahve türlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte kahve tüketimi ülkemizde de yaygınlaşıyor. Tüketim arttıkça bu sektöre yönelik yatırımlar da artıyor elbette. Özellikle pandemiyle birlikte insanlar evlerinde farklı lezzetleri aramaya yöneldi. Bu nedenle 2020 ve 2021 yıllarında bu alanda ciddi talep artışıyla karşılaştık.

Türkiye’nin kahve makinesi satışlarında, dünya genelindeki yeri nedir? Siz marka olarak dünyada hangi ülkelerde önemli pazarlara sahipsiniz?

Dünyada kahve tüketiminin en yoğun olduğu kıta Avrupa ve burada ciddi bir rekabet içinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Türkiye’nin bu alanda gelişme kaydettiğini de deneyimliyoruz. Son yıllarda hem ev tipi hem de profesyonel ürün kategorilerinde yerli markaların global pazarlara giriş yaptıklarını görüyoruz. Bunun yanında global markalar da aynı şekilde Türkiye pazarına giriş yapıyorlar. Bu da tabii yatırımcılar açısından fırsatlar doğuruyor. Electrolux Türkiye olarak bağlı olduğumuz Doğu Avrupa bölgesinde bu kategoride ilk 3 ülke içerisinde yer alıyoruz. Avrupa’dan sonra Electrolux olarak sektördeki diğer en büyük pazarlarımız Kuzey ve Güney Amerika diyebiliriz.

Tüketiciler daha çok hangi ürünlerinize ilgi gösteriyor? Kahve makinelerinde nasıl farklılaşıyorsunuz?

Nitelikli kahveye olan talep gün geçtikçe artıyor. Tüketiciler iyi şekilde kahve içmek istiyorlar; ideal ısıda demlenmesi, makineden aldıklarında sıcak olması tercih sebeplerinden bazıları diyebiliriz. Bu anlamda geçen yıl piyasaya sunduğumuz Avrupa Kahve Demleme Merkezi (ECBC) sertifikalı Explore 7 Serisi Kahve Makinemiz oldukça ilgi görüyor. Bunun nedeni Explore 7’nin kahveyi en ideal sıcaklık olan 92-96 °C sıcaklıkta demlemesi oluyor. Bu sıcaklıkta çekirdeklerin aroması suya en iyi şekilde karışıyor ve mümkün olan en lezzetli kahveyi elde edebiliyorsunuz. Ayrıca Explore 7 Kahve Makinesi 1 karaf kahveyi 6 dakikadan daha kısa sürede demleyebiliyor. Bunun yanında yine yakın zamanda piyasaya sunduğumuz Explore 6 Serisi de ilgi gören modellerimizden. Explore 6 serisi entegre kahve öğütücüsüyle çekirdekten bardağa tam bir kahve deneyimi sunuyor. Bunun yanında zaman ayarı özelliği sayesinde taze kahveniz dilediğiniz saatte hazır oluyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*