Buharlı robot süpürgeler çok yakında tüketicilerin kullanımına sunulacak

Süpürge Sepeti Sahibi Mehmet Cem Antepe

Süpürgeler, farklılaşan teknolojileri ile son dönemde hızla büyüyen bir kategori. Bu alanda son dönemdeki değişimleri ve tüketici eğilimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Elektrikli süpürgeler daha otomatik ve dijital hale geliyor, bu da kolaylık sağlıyor ve temizlik işlerine harcanan zamanı azaltıyor. Geçmişten farklı olarak, elektrikli süpürgeler çoğunlukla gürültülü ve hacimliyken, daha iyi ve daha akıllı ve küçük hale geldiler. WiFi ve Bluetooth bağlantısı, kendi kendini temizleme, anti-alerjen filtreleme, siklonik teknoloji gibi teknolojilerin yanı sıra, iplik ve sair dolaşmayan başlıklar, Turbo başlıklı gibi elektrikli süpürgeleri tamamlayıcı özellikleri daha çok aranır oldu. Dyson ve Electrolux markalarındaki gibi en yeni modeller, saç ve tüyleri temizlemek için tasarlanmış gelişmiş motorlu fırça başlıklarla birlikte standart olarak sunuluyor.

Torbalı, torbasız, buharlı, robot, şarjlı gibi çok farklı özelliklerde süpürgeler mevcut. Sizce tüketiciler tercihlerini nasıl ve neye göre yapmalılar?

Önce evin metrekaresi önemli, sonra Tüketicilerin evinde ne kadar sayıda halı veya kilim olduğu, en son olarak ağırlıklı kim kullanacak? Genel temizlik için özellikle toz torbalı olan modeller hijyenik açıdan bence en iyi seçimdir. Torbasızlar ise genel olarak yardımcıların pratik bir şekilde kullanması için uygundur. Torbasız ve torbalı elektrikli süpürgeler arasındaki büyük tartışma, nihayetinde birkaç önemli olan noktaya indirgenebilir: fiyat, boşaltma kolaylığı ve alerjenlerden kaçınma. Dikey şarjlı süpürgeler ve şarjlı el tipi modeller, dökülen mısır gevreği gibi hızlı müdahale gerektiren daha hafif işler için mükemmeldir. Siz evde yokken temizlik bitsin istiyorsanız, robot süpürge size çekici gelebilir- ancak toz haznesini tabi periyodik olarak boşaltmak gerekecektir.

Evcil hayvan tüyleri gibi bir sorun varsa, büyük ve küçük turbo başlık, hatta motorlu döner başlık en iyi çözüm olabilir. Evde alerjisi olanlar varsa, mutlaka HEPA filtreli bir elektrikli süpürge istersiniz. HEPA filtreler %99,97 verimlilikle 0,3 mikron kadar küçük ince tozları ve parçacıkları yakalar, bu nedenle elektrikli süpürgenizden çıkan hava, içeri giren havadan aslında daha temizdir. Süpürme esnasında biraz gürültü olması kaçınılmazdır, ancak bazı modeller çok daha düşük ses seviyesine sahip şekilde tasarlanmıştır; bu konuda Electrolux gerçekten çok az sesli süpürgeler yapmıştır. Gece saatlerinde, bebek uyurken veya TV izlerken süpürmek istiyorsanız bunun kullanıcı için önemli olup olmadığını da düşünmek gerekir.

Süpürge pazarının genel durumundan bahseder misiniz? Marka olarak siz pazarda nasıl konumlanıyorsunuz?

COVID-19 salgını, ev tipi elektrikli süpürge pazarının durumunu büyük ölçüde değiştirdi hala da etkilemeye devam ediyor. Üretim zincirindeki aksaklıklar, hammadde tedarikini kısıtladı ve bu da pazarın büyümesini yavaşlatıyor.

Sadece yeni bir elektrikli süpürgenin değil, aynı zamanda tüketicilerin kendilerine ve kullanım alışkanlıklarına en uygun elektrikli süpürgenin peşinde olan tüketicilere doğru bilgiyi vererek hizmet veriyoruz. Bizim gibi kategori konusunda uzman satış noktaları, nispeten dar bir ürün kategorisine sahip çok çeşitli modelleri ve markaları bünyesinde bulunduran bir satış noktası anlamına gelir. Dolayısıyla yüksek müşteri hizmet kalitesi, tüketicilerine özel indirimler ve premium tekliflerin avantajlarını sağlar. Ayrıca tüketiciler satın almayı düşündükleri ev tipi elektrikli süpürgeleri denemek ve detaylı incelemek için mağazamızda kaliteli zaman harcayabilirler. Örnek vermek gerekirse robotik süpürgeler gibi çeşitli teknolojiler son birkaç yılda önemli bir ivme kazandı, bizden ürün satın alan tüketiciler için biz kendi ekibimizle ücretsiz ürün kullanım ve kurulum eğitimi verebiliyoruz.

Önümüzdeki dönemde süpürge pazarındaki trendler neler olacak? Satıcı olarak bu sürece nasıl hazırlanıyorsunuz?

Süpürge pazarındaki gelişme öncelikle elektrik kabloları ortadan kalkacak. Tüm süpürgeler kablosuz olacak. Robot süpürgeler sadece zemin değil duvar ve koltukların temizliğinde de rol alacaklar. Ayrıca buharlı robot süpürgeler çok yakında tüketicilerin kullanımına sunulacak. Ancak şarjlı dikey süpürgeler uzun bir müddet zirvedeki yerini koruyacak. Daha önce su filtreli süpürgelerin nasıl modası geçti ise Toz torbasız süpürgelerinde modası geçecek ve Toz torbalı süpürgeler kartuş sistemine geçip torbasızların şu anki tahtını sallayacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*