Yeni dijital dünyaya adapte ürünler ile müşterilere çok daha konforlu yaşam alanı sunulacak

Luxell E-Ticaret Departmanı

Sema Yoloğlu

Türkiye’de ankastre pazarı giderek büyüyen ve sektör içerisinde payını artıran bir alan. Bu pazarın yakında dönemdeki durumunu değerlendirir misiniz?

Çağımızdaki teknolojinin değişimi, değişen teknolojinin insanlar üzerindeki etkisiyle tüm sektörlerde olduğu gibi ankastre pazarında da gelişmeler yaşanıyor. İnsanların gereksinimleri, teknolojiden beklentileri giderek değişiyor. Üstelik sadece teknolojik anlamda değil insanlar artık teknolojinin yanında konforu, sağlığı ve lezzeti bir arada görmek istiyor. Ankastre ürünler de bu anlamda mutfağın en önemli parçaları oluyor. İnsanlar mutfaklarında daha estetik ürünler görmek isterken aynı zamanda mutfağında konforu yaşatacak ürünleri tercih ediyor. Sektörün yakındaki dönemi göz önünde bulundurduğumuzda büyüyen ivmesini katlayarak ve sektör içinde giderek büyümeye devam edeceği aşikardır.

Sizce tüketiciler neden ankastre ürünler tercih etmeli? Bu ürünlerin tercih edilmesinde tasarımın ötesinde hangi faktörler etkili olabilir?

Ankastre ürünler sayesinde mutfaklarda veya evin diğer bölümlerinde bütünlük, kullanım kolaylığı ve şık bir görünüm yaratılmaktadır. Mimari alandan baktığımızda yaşam alanlarını daha verimli ve konforlu kullanmak yaşamımızı kolaylaştıran en önemli unsur olduğu aşikardır. Günümüz şartlarında yapılan binaların da küçük olmaları göz önünde bulundurduğumuzda tüm bunların ankastre yani “gömme” olarak kullanılması hem konfor alanı hem de mekan tasarrufu sağlayarak ekstra alan yaratma sorununu ortadan kaldırmış oluyor. Yeterli boş alan, en çok mutfakta önemli oluyor. Hızlı hareket edebilmek ve pratik şekilde çalışabilmek için ortamdaki konforu yaratmaktadır. Mutfağınızda daha modern bir görünüm kazanırken kullanacağınız ankastre ürünler size daha geniş kullanım alanı sağlayacaktır. Ankastre ürünler sayesinde ortamda daha fazla boş alan yaratabiliyorken daha fazla düzen de yaratmış oluyoruz. Ekstra yer kaplamanın yanı sıra, kablo karmaşası yaratmadıkları için de ankastre eşyalar ortamı daha düzenli hale getirmiş oluyor. Tercih edilme olarak mutfakların gözbebeği olan ankastreler pazardaki talebe karşılık verebilmemiz adına bizler için de oldukça kıymetli. Bu yüzden tasarımın ötesinde sahip oldukları yeni nesil teknolojiler de ankastre ürünleri farklı kılıyor. Zaten son serimiz olan “Opall Ankastre Set” ürünümüzde de tüm bunları göz önüne alarak daha teknolojik ürünleri tüketicilerimize sunmuş olduk.

Ankastre ürünler, ürün ve renk çeşitliliği olarak da geniş bir yelpazede konumlanıyor. Ankastre ürünlerin pek çoğunda kolay temizlenme, leke tutmama gibi fark yaratan özellikler mevcut. Dışarıyla temas edilen alanın da az olması sebebiyle temizlenmeye ihtiyaç duyulan alan da ekstra azalmış oluyor.

Ankastre ürünlerin kullanıcılara sunduğu avantajlar nelerdir? Özellikle yeni teknolojiler ve sağlık açısından sunulan faydalar özelinde neler söyleyebilirsiniz?

Ankastre ürünler, son zamanlarda yaygın olarak kullanılan ve gün geçtikçe talebi artan beyaz eşyalardan. Son dönemlerde yaygın olarak kullanılan ev eşyalarından olan ankastre ürünlerin yer aldığı mutfak sayısı her geçen gün artıyor. Ankastre ürünler, ev eşyası alışverişi yaparken eski dönem büyük şimdiye göre çok daha fazla yer kaplayan ürünlere alternatif olarak karşımıza çıkmakta. Ankastre kelimesi “Entegre, iç içe geçmiş” anlamına gelmektedir. Bu ürünlerin hızla yaygınlaşmasının temel sebeplerinden bazıları bir önceki soruda da bahsettiğimiz gibi zamandan ve mekandan tasarruf sağlamamıza, mekânda sağladıkları düzenli görünüm ve alan tasarrufudur. Dolapların, tezgâhların ya da duvarların içine gömülü halde kullanılan ankastre ürünler görüntü karmaşası yaratmıyor ve gereğinden fazla alan kaplamıyor.

Luxell ailesi olarak pazarda var olan talebi iyi analiz edip ürün gamımızda sürekli yeniliğe doğru çalışmalar yapmaktayız. Tüketiciye her zaman ulaşılabilir, kaliteli ve sağlık dostu ürünler sunuyoruz. Son dönemlerde adını duyurduğumuz reklam çalışmalarına önem verdiğimiz ve son derece güvendiğimiz ankastre ürünümüz olan “Opall Ankastre Set”imiz sunduğu performansıyla hem yeni teknolojiler hem de sağlık açısından faydalı ürünler ortaya çıkarmamıza yardımcı oluyor. Opall ankastre setimizde yüksek emiş gücü davlumbaz, 8 mm kalınlığında tasarlanmış kırılmaz ankastre ocak ve 15 programlı opall ankastre fırınımız mevcut. 15 programlı opall ankastre fırınımız; mevcut programlarına ilave sebze&meyve kurutma, yoğurt yapma, pizza yapma, ekmek yapma, 17 dk kek pişirme, grill fonksiyonlarıyla tam bir sağlık dostu. Kısa sürede ortaya çıkardığı sağlıklı ürünleri düşük enerji tüketimiyle yapmamızı sağlıyor. Muadillerine oranla çok daha hızlı üstelik bütçe dostu olan opall ankastre fırınımız müşterilerimiz tarafından da sevilerek kullanılmakta.

Özetle toparlayacak olursak; ürünümüz birçok farklı fonksiyonu sayesinde mutfaklarda mekan kullanımı açısından inanılmaz bir tasarruf sağlamaktadır. Aynı zamanda bahsedildiği gibi hızlı pişirme fonksiyonu ile enerjinin verimli kullanılması gerektiği bu dönemde oldukça önemli rol almaktadır. Önümüzdeki dönemlerde de şimdi olduğu gibi ürünlerimizdeki verimlilik bizim için öncelikli sırada olacaktır.

Türkiye beyaz eşyada dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Ankastre pazarında dünyadaki gücümüzü artırmamız için neler yapmamız gerekiyor?

Türkiye beyaz eşya sektörü son açıklanan verilere göre büyümesini istikrarlı şekilde sürdürüyor. Birçok pazarda ve sektörde yaşanan daralmalara rağmen ankastre ürünlerdeki gelişmeler, yatırımlar, Ar-Ge çalışmaları, yeni teknolojiler gibi gelişmelere bağlı olarak bu alanlardaki büyümeler sürekliliğini koruyor. Ankastre pazarında dünyadaki gücümüzü daha da artırabilmemiz için güçlü üretim alt yapısının yanı sıra Ar-Ge’ye ciddi yatırımların yapılması gerekmektedir. Üretimi yapılacak ürünlerin uluslararası standartlara uygun, enerji tüketimi az olan, güvenilir, çevreye duyarlı, günümüzde teknolojinin getirdiği kullanıcı dostu fonksiyonları, üretilen ürünlere dönüştürerek daha verimli ürünler ortaya çıkarmaya devam edilmelidir. Sektördeki trendleri, dinamikleri, tüketici alışkanlıklarını yakından takip edip ve pazarlardaki talebi doğru yorumlayarak özel tasarımlar üretmeye devam etmeliyiz.

Bu ürünler farklı teknolojilere uyum sağlayarak evlerde daha fazla kullanılmaya başlıyor. Sizce önümüzdeki dönemde ankastre ürünlerde teknolojik açıdan ne tür yenilikler göreceğiz?

Sürekli gelişmekte olan ankastre ürünler geliştirilen ve büyüyen birikimi sayesinde tüketicileri şaşırtmaya devam edecektir. Gelişen teknoloji, sadece sağlık, elektronik gibi alanlarda değil, artık evlerimizde de yeniliklerin olması beklenmekte. Biz de tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için gelişen teknolojiyi yakından takip ederek ürünlerimize değer katacak yenilikler eklemeyi hedefliyoruz. Pazara yenilenebilir, çevre dostu, ülke ekonomisine katkı sağlayan mevcut ürün gruplarımız ve bunlara yeni ürünler ekleyerek ürün gamımızı genişleteceğiz.

Eski dönemlerde ocak, buzdolabı gibi eşyalardan oluşan mutfaklarımız, şimdilerde, davlumbaz, fırın, derin dondurucu, mikrodalga, bulaşık makinesi, kahve makinesi gibi ürünlerin de sıkça kullanıldığı bir yer haline geldi. Günümüzde yaşam alanlarında daha minimal bir yaşam tercih edildiği için, mutfaktaki boş alan yaratma isteği artmaya devam edecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında önümüzdeki dönemde gelişerek yeni dijital dünyaya adepte ürünler ile müşterilere çok daha konforlu yaşam alanı sunulacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*