Ankastre ürünler hem daha şık hem de hijyenik ürünler

Gürses Kurumsal Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Gürses 

Türkiye’de ankastre pazarı giderek büyüyen ve sektör içerisinde payını artıran bir alan. Bu pazarın yakında dönemdeki durumunu değerlendirir misiniz?

2000’li yılların başından itibaren Ankastre ürünler solo ürünlere göre her geçen yıl pazar payını arttırmaktadır. 2020 yılları başından itibaren ise pazarı domine ettiğini görüyoruz. Ankastrelerin ürünlerin bu hakimiyeti önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini tahmin ediyor ve biz de Gürses Kurumsal olarak bu şekilde stratejimizi oluşturuyoruz.

Sizce tüketiciler neden ankastre ürünler tercih etmeli? Bu ürünlerin tercih edilmesinde tasarımın ötesinde hangi faktörler etkili olabilir?

Ankastre ürünler hem daha şık hem de hijyenik ürünlerdir. Son dönemlerde inşa edilen evlerin metrekarelerinin küçülmesi ve açık mutfak kullanımının artması ile birlikte; ankastre ürünlerin kompakt yapısı ile yer avantajı sağladığı yadsınamaz bir gerçektir. Kullanımının ve temizliğinin kolay olması, davlumbazların emiş gücünün artması, her geçen gün maddi açıdan ulaşılabilir olması, bu ürünlere olan talebi arttırmıştır.

Bu ürünler farklı teknolojilere uyum sağlayarak evlerde daha fazla kullanılmaya başlıyor. Sizce önümüzdeki dönemde ankastre ürünlerde teknolojik açıdan ne tür yenilikler göreceğiz?

Pandemi sonrasında tüketicilerin evlerde geçirdiği zamanın her geçen gün fazlalaştığı yapılan tüm araştırmalarda ortaya çıkıyor. Bu artan zaman ile birlikte akıllı olan ürünlere olan talepte artmaktadır. Elektrikli Ev Aletleri ürünlerinde görülmeye başlayan nesnelerin internetinin (IoT) bu ürün grubunda da yansıyacağına inanıyoruz.

Türkiye beyaz eşyada dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Ankastre pazarında dünyadaki gücümüzü artırmamız için neler yapmamız gerekiyor?

Pandemi sonrası navlun fiyatlarının hızla artması ile birlikte ve tedarik zincirindeki sıkıntılar Türkiye’nin gücünü daha da arttıracağına inanıyoruz. Özellikle yakın coğrafyamızda bulunan ülkelerdeki pazar payımız önümüzdeki birkaç yıl içerisinde daha da artacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*