Ankastre fırın mutfağımın vazgeçilmezi

Şef Yıldız Öz Samaha

Ankastre mutfak ürünleri konusunda genel olarak ne düşünüyorsunuz? Bu ürünlerin mutfakta bulunması sizce neleri değiştiriyor?

Ankastre mutfakların kullanıcılara çok fazla avantajlar sunduğuna inanıyorum. Bu mutfaklar eski konsepte nazaran hem evlerde hem de mekanlarda daha uyumlu ve derli toplu bir görüntü yaratıyor. Oluşturulan özel gömme dolaplar içine yerleştirildiklerinden mutfaklarda ekstra alan yaratmaya gerek kalmıyor. Ankastre ürünlerin mutfak mobilyalarına entegre edilmesi ayrıca temizlik açısından da büyük kolaylık sağlıyor. Böylece pişirme ürünlerini çekme ve çevresini temizleme gibi dertler de ortadan kalkıyor. Tabii bir de görsel faydaları var ki, bunların da ankastre rengi seçimi doğru yapıldığında mutfaklarda şık bir dekorasyona katkı sağlaması olarak açıklayabilirim.

Ankastre ürünler ile yemek pişirme deneyimi hakkında görüşlerini nelerdir?

Bir kere ankastre ürünlerin mutfakta kullanım kolaylığı ve konfor sağladığını söylemeliyim. Benim gibi tüm gününü mutfakta geçiren şefler için mutfakta konforun ne kadar önemli olduğunu tahmin edersiniz. Özellikle ankastre ocaklar otomatik gaz kesme emniyeti bulunması sebebiyle daha güvenli bir pişirme emniyeti sunuyor. Böylece pişen yemek taşsa dahi olası tehlikeler ortadan kalkmış oluyor. Ankastre fırının mutfağımın vazgeçilmezi olduğunu da söylemeliyim. Enfes poğaça ve böreklerimden akşam yemeklerime, hatta çay eşlikçilerime kadar her türlü lezzeti burada pişiriyorum. Bu fırınlar profesyonel çözümler sunduğu için daha keyifli bir pişirme deneyimi elde ediyorum.

Sizce bu ürünlerle diğer beyaz eşyalar arasında yemek hazırlamada bir değişiklik var mıdır?

Kesinlikle iki ürünü birbirinden ayıran bariz özellikler var. Ankastre ürünler diğer beyaz eşyalara nazaran daha şık bir görünüm sunarken, dayanıklılığı ile de öne çıkıyor. Özellikle yeni nesil fırınlar güvenlik, kapasite, pişirme teknolojileri ve enerji verimliği gibi birçok artı sağlıyor. Ankastrenin sağladığı pişirme fonksiyonları da yapacağım yemek için gerekli ısıya uygun fonksiyonu seçmeme olanak tanıyor. Ayrıca ankastre fırınlar tek ya da davlumbaz ve set üstü ocak ile set seçeneği de sunuyor. Bir diğer artısı da ankastre ürünlerin tarzınıza uygun seçimler yapma fırsatı vermesi. Örneğin benim gibi yemeği pişerken kontrol etmeyi sevenler cam kapaklı alternatifler seçebiliyor.

Ankastre ürünler sizce daha sağlıklı yemek hazırlama konusunda nasıllar? Bu ürünler ile daha sağlıklı ya da belki lezzetli yemekler yapmak mümkün müdür?

Yemek pişirme sürecinin önemli bir kısmını da temizlik oluşturuyor. Ankastrelerin temizlik sürecini minimuma düşürmesi en tatmin eden özelliklerinden birisi. Bilhassa kendini temizleyebilen fırınlar büyük kolaylık elde etmemi sağlıyor. Bana kalansa basit bir hamleyle silmek oluyor. Etkili temizlik olanağı yaratan bu ürünler dolayısıyla daha temiz ve sağlıklı yemekler yapmama olanak sağlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*