Buharlı temizleyiciler de evlerde artık standart olarak bulunmalı

Süpürge Sepeti Sahibi Mehmet Cem Antepe

Pandemi ile birlikte evde geçirilen sürenin artmasıyla ev aletlerinde sağlık özellikleri, tüketiciler tarafından daha sık tercih edilmeye başlandı. Bu alandaki trendi ve son dönemdeki değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tüketiciler ilk dalgada kolonya, dezenfektan mendil ve diğer ev ihtiyaçlarını stokladıktan sonra ilgilerinin sağlık ve ev içi havasına yardımcı olan ürünlere çevirmeye başladılar.

Hayati değer taşımaya başlayan ihtiyaçlar hala ön planda. Su filtreleme cihazları, yedek filtreler ve hava temizleme cihazlarının satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse ikiye katladı.

Tüketicilerin evde vakit geçirmesiyle beraber daha fazla zihinsel ve bedensel sağlığa yönelik bir ilginin artışta olduğunu söylenebilir, bu ürünler arasında da hava temizleyicileri ve nem verme cihazlarını örnek verebiliriz. Virüse karşı ultrasonik dalgalar, yüksek yoğunluklu UV radyasyonu ve LED mavi ışık gibi alternatif yüzey dezenfeksiyon yöntemlerine ise henüz rağbet yok.

Marka olarak “sağlık” özellikleri ve unsuruna karşı genel yaklaşımınız nasıldır? Bu alandaki stratejilerinizi neye göre belirliyorsunuz?

Mutlaka kendimiz önce bir deneyimleyip memnun kaldıktan sonra ürünü piyasaya sokmaya özen gösteriyoruz. Ayrıca bağımsız kuruluşlarca testlerine de dikkat etmeye çalışıyoruz. HEPA filtreden etkili olan ULPA filtreli ürünler ve varsa Hastane ya da FDA gibi kuruluşlardan alınmış etkinlik testlerine sahip ürünlere daha çok yer vermeye çalışıyoruz.

Tüketiciler sağlıklı ve hijyenik ambalajlara sahip firmalardan artık daha fazla satın alıyorlar. Bu salgın sırasında işletmelerin eylemlerinin uzun vadede hatırlanacağını düşünüyorum.  Biz hala salgının ilk dönemindeki gibi kargolamadan önce tüm ürün ambalajlarını buharla sterilize etmeye devam ediyoruz.

Bu alanda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Kısaca özelliklerinden bahseder misiniz?

Biz ithalatını yaptığımız kendi ürünlerimizden bahsedebiliriz zira özellikle kullanımı sağlıklı ürünleri seçmeye özen gösteriyoruz.

Airfree hava temizleyiciler, yenilikçi teknolojileri nedeniyle sektördeki en verimli temizleyicilerdir. Bu temizleyiciler benzersizdir çünkü filtre kullanmazlar ve sessizdirler. Airfree, koronavirüs dahil tüm mikroplara karşı etkili ve patentli bir Termodinamik TSS Teknolojisini kullanır. Böylece toksinlerin %99,99’unu ozon kullanmadan ve kirli havayı 200 °C’de yakarak yok eder.

Polti Moppy, virüsleri, mikropları ve bakterileri %99,9 oranında ortadan kaldırır. Sıcak buharla doldurulmuş mikrofiber bezle ve deterjan kullanmadan temizler. Moppy’nin, 80 °C sıcaklıkta SARS-CoV2 virüsünü tamamen devre dışı bırakmada etkili olduğu söylenebilir. Moppy’i diğer buharlı temizleyicilerden ayıran en önemli fark kablosuz bir buharlı temizleyici olmasıdır.

Tüketiciler bu tarzdaki ürünleri seçerken nelere dikkat etmeliler?

Piyasada HEPA benzeri etiketli birçok filtre var ve bu filtreler test edilmiyor ve verimlilikleri garanti edilemez. Bu nedenle, “H13”, “H14” veya “U15” etiketli filtreleri aramalarını önerebiliriz. Ayrıca elektrikli süpürge seçerken enerji etiketinde Toz Atma Sınıfına da bakmaları da etkili olacaktır.

Biz elektrikli süpürge gibi evlerde buharlı temizleyicinin de artık standart olarak bulunmasını tavsiye ediyoruz. Kolay ve günlük temizlik için buhar tabancalarını daha detaylı ve yer temizliğine odaklanmak için ise buhar barı yüksek modelleri tercih edebilirler.

Hava temizleyici seçerken ise her zaman şuna dikkat etmelidir: Bazı hava temizleyicileri, virüslerden ve bakterilerden kurtulmak için ozon gibi tartışmalı temizleyiciler kullanır. Ozon ve ion teknolojilerini tercih etmemelerini önerebiliriz. Seçimlerini ürün özelliklere göre daralttıktan sonra bütçelerine uygun cihazları seçebilirler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*