Kullanım kolaylığı ve estetik duruş gelecekte de ürünlere ilginin artarak devam edeceğini gösteriyor

Simfer Türkiye Satış Direktörü Özgür Ölteş

Türkiye’de ankastre pazarı giderek büyüyen ve sektör içerisinde payını artıran bir alan. Bu pazarın yakın dönemdeki durumunu değerlendirir misiniz?

Evet evlerde kullanılan pişirme grubunda ciddi bir kullanım değişikliği oldu ve yeni yapılan evlerden ve mutfağını yenileyen ailelerde ciddi bir çoğunlukla ankastre ürünler tercih ediliyor. Ankastre ürünlerde bulunan kullanım kolaylığı ve estetik duruş gelecekte de ürünlere ilginin artarak devam edeceğini gösteriyor.

Sizce tüketiciler neden ankastre ürünler tercih etmeli? Bu ürünlerin tercih edilmesinde tasarımın ötesinde hangi faktörler etkili olabilir?

Günümüzde mutfaklar yemek pişirmenin ötesinde evde bir yaşam alanına dönüştü. Bundan dolayı kullanım kolaylığı getiren ya da ihtiyaçlarımızı tamamıyla karşılayan ürünler tercih etmeye başladık. Bu bağlamda ankastre ürünlerde mutfağın ana ihtiyaçlarının hepsini fırın, ocak ve davlumbaz olarak tam karşılıyor. Ayrıca ocaklarda elektrikli alternatiflerin yanı sıra indüksiyonlu ürünler gibi teknolojik ürünlerin bulunması avantaj.

Ankastre ürünlerin kullanıcılara sunduğu avantajlar nelerdir? Özellikle yeni teknolojiler ve sağlık açısından sunulan faydalar özelinde neler söyleyebilirsiniz?

Ankastre ürünlere pişirici seti olarak bakmak lazım. Mesela ocağın mutfak tezgahında gömülü bir şekilde olması kullanıcılara kullanım esnasında konfor sağlarken, temizleme kolaylığı ile de tam boy fırın ve setüstü ürünlere göre ciddi bir avantaj sağlıyor. Ayrıca ankastre ürünlerin birçok programlama özelliği ve aksesuar seçeneklerinin bulunması bir avantaj. Bunun yanında davlumbazın ocak ile birlikte kullanılması mutfak içinde koku ve duman içinde çok önemli bir özellik.

Türkiye beyaz eşyada dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Ankastre pazarında dünyadaki gücümüzü artırmamız için neler yapmamız gerekiyor?

Ürünlerin fonksiyonlarının belirli bir düzeyde olduğu ankastre ürünlerde müşterilerin beklentileri daha faklı ve özel tasarımlara yöneliyor. Kaliteli üretim konusunda dünyadaki başarımızı yenilikçi model ve farklı tasarımlar ile pekiştirebiliriz. Bu sayede ankastre pazarındaki gücümüz ciddi artacaktır. Simfer olarak kendi markamızın yanı sıra birçok dünya devi firmaya ürün üreterek gelişime destek sağlıyoruz. Beyaz eşya sektöründe bizim gibi know how tecrübesi ve Ar-Ge çalışmaları yapan, yeni teknolojiler üreterek sürekli ihracat yapan firmalar sektöre katkı sağlıyor.

Bu ürünler farklı teknolojilere uyum sağlayarak evlerde daha fazla kullanılmaya başlıyor. Sizce önümüzdeki dönemde ankastre ürünlerde teknolojik açıdan ne tür yenilikler göreceğiz?

Özellikle kullanıcılar farklı yemek ve farklı pişirme metotları denemek istiyorlar. Teknolojik gelişmeler ile birçok yemek ve kullanılan malzeme özelliğine göre pişirme zamanları ve şekilleri ankastre ürünler ile birlikte sunulacak. Kullanıcılar yapmak istediklerini ürünlere belli aplikasyonlardan ya da kolay kullanımlı ve görsel içerikli ürün panellerinden aktaracak ve çok daha keyifli yemekler yapabilecekler. Ayrıca, doğal meyve kurutma, yağsız pişirme gibi daha sağlıklı yemekler yapabilmek içinde ankastre ürünlere daha fazla özellikler gelecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*