En İyi “Babalık” Filmleri

8. John Q

John Q. (D. Washington), oğlunun bir kalp nakline ihtiyacı olduğunu öğrenir. Ancak, kapitalist ABD hastane sisteminde sadece zenginlerin yaşama hakkı olduğunu çabucak öğrenir. Hastanede birkaç kişiyi rehin alır ve olaylar gelişir. Çarpıcı finali ile sizinle kalan filmlerden. “Ben oğlumu gömmeyeceğim, oğlum beni gömecek!”

7. The Pursuıt Of Happıness

Tam bir geçim mücadelesi içinde çırpınıp duran baba, karısı tarafından da terk edilince bir yandan küçük oğluna bakmak zorunda kaldığı için zamanla sokaklara bile düşer. Gerisi tam bir ilham hikâyesi. Will Smith gerçek hayattaki oğlu Jaden ile döktürüyor.

6. Finding Nemo

En iyi animasyon film Oscar’lı, tüm zamanların en iyi animasyon filmlerinden biri. Yetim oğlu dalgıçlarca akvaryum balığı olması için yakalanınca, onun peşinde okyanusu aşan yüreği cüssesinden kat be kat büyük bir balığın babalık dersi.

5. To Kill A Mockingbird

Bir yandan mükemmel bir mahkeme dramı; bir yandan da avukat Atticus Finch’in (Oscar ve BAFTA ödüllü Gregory Peck) çocuklarına yaşam, adalet ve her şey hakkında sadece söylemleriyle değil davranışlarıyla da örnek ve kusursuz bir baba olmayı başarması.

4. The Road

Post apokaliptik bir dünyada, adsız bir babanın oğluyla yollarda verdiği ölüm-kalım mücadelesi. Kıyamet öncesi dünyaya yapılan geri dönüşlerle de ne kadar iyi baba olduğunu ve bu korkunç dünyada bile nasıl bu kadar iyi bir genç adam yetiştirmeyi başardığını daha iyi anlarız.

Umudun yanıp kül olduğu bir dünyada bile “baba”nın ne demek olduğunu diken üstünde bir gerilim sosuyla veren bilimkurgu draması.

3. Hayat Güzeldir

Nazilerin 2. Dünya Savaşı’nda yarattıkları dehşeti komedi sosuyla verebilmek büyük bir cesaret işiydi. Roberto Benigni, bu işten aktör-yönetmen olarak alnı ak olarak çıkmış. En iyi oyuncu Oscarı dahil birçok ödüle boğulan film, şöhretini tam anlamıyla hak ediyor. Finali yıllarca aklınızdan çıkmayacaktır.

2. Babam Ve Oğlum

12 Eylül gecesi hamile karısını hastaneye yetiştiremediği için oğlunu yetim olarak büyüten babanın dramı. Fikret Kuşkan’ın oynadığı baba kanser olunca siyasi görüşlerinden dolayı uzaklaştığı baba ocağına dönmek zorunda kalır. Bir babanın çocuğunu emanet edebileceği tek kişi kendi babasıdır çünkü. Türk sinemasının en iyi birkaç filminden biri.

1. Bizim Aile

Ertem Eğilmez’in “Arzu Film”i yapımı. Ergin Orbey’in (H. Sınfı’nın müfettişi) yönetmeni; Sadık Şendil’in senaristi olduğu efsanevi film. Yaşar Usta (Münir Özkul): “Dokunma aileme, dokunma çocuklarıma.” Nokta!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*