2024 yılında da güçlü bayi ağımızla büyüyeceğiz

Panalı A.Ş., 2023 yılı değerlendirmesi ve 2024 yılı stratejilerini Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği lansman ile bayilerine aktardı. 140’ın üzerinde bayinin katılım gösterdiği toplantıda kurumun yeni uygulaması olan Airfel Plus da tanıtıldı. Airfel Plus’ın güçlü bayi ağlarını daha da geliştirecek bir uygulama olduğunun altını çizen Panalı A.Ş. Genel Müdürü Ali Canıtez, Airfel markalı ürünlerin satışını gerçekleştiren bayilerinin uygulama üzerinden satıştan montaja kadar tüm süreci yönetebileceklerinin altını çizdi. Dönemsel olarak planlanan ek faydalar çerçevesinde bayilerinin Airfel Plus uygulamalarını kullanımının her geçen gün artacağını düşündüklerini söyleyen Canıtez ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Panalı A.Ş., 2023 yılı değerlendirmesi ve 2024 yılı stratejilerini Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği lansman ile bayilerine aktardı. 140’ın üzerinde bayinin katılım gösterdiği toplantıda kurumun yeni uygulaması olan Airfel Plus da tanıtıldı. Airfel Plus’ın güçlü bayi ağlarını daha da geliştirecek bir uygulama olduğunun altını çizen Panalı A.Ş. Genel Müdürü Ali Canıtez, Airfel markalı ürünlerin satışını gerçekleştiren bayilerinin uygulama üzerinden satıştan montaja kadar tüm süreci yönetebileceklerinin altını çizdi. Dönemsel olarak planlanan ek faydalar çerçevesinde bayilerinin Airfel Plus uygulamalarını kullanımının her geçen gün artacağını düşündüklerini söyleyen Canıtez ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Ali Canıtez Panalı A.Ş. Genel Müdürü

Ali Canıtez Kimdir? Kısaca bize anlatır mısınız?

1963 yılında İstanbul’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimimi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (Mülkiye) tamamladım. Meslek hayatıma Arçelik’te, o zamanki adıyla Beko Ticaret A.Ş.’de başladım. Sonrasında Grundig markasının distribütörlüğünü de üstlenen Mercansoy firmasının uzun yıllar Genel Müdürlüğünü yaptım. Profesyonel kariyerimde devamında Delonghi markasının Türkiye dağıtıcılığını gerçekleştirdim. Sonraki yıllarda ithalatını ve üretimini gerçekleştirdiğim kendi markalarımın yanı sıra özellikle iklimlendirme alanında önemli markaların dağıtıcılıklarını yaparak ticaret hayatına devam ettim. Şu an danışmanlık faaliyetlerinin yanı sıra Airfel Marmara Bölge dağıtıcılığını yürüten Panalı A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini yürütüyorum.

Klima pazarı hakkında kısa bir bilgi alabilir miyim?

2023 yılında ev tipi klima pazarının Türkiye’de 1,2 milyon adetlere ulaştığını tahmin ediyoruz. Her ne kadar hava şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterse de tüketicilerin klima kullanım alışkanlıklarının artmasını da göz önünde bulundurarak pazarın ilerleyen yıllarda 2 milyon adetleri görebileceğini öngörmekteyiz. Panalı A.Ş. olarak biz de planlarımızı büyüyen pazar koşulları doğrultusunda oluşturmaktayız.

Panalı A.Ş’nin Airfel ile iş birliği süreci nasıl başladı bugüne kadar neleri başardınız, firmanın özelliklerinden söz eder misiniz?

Airfel markasının 2013 yılından bu yana dağıtıcılığını gerçekleştirmekteyiz. 10 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiğimiz iş birliğimizde güçlü finansal yapımız ve 500’ü aşkın alt bayi ağımız ile sektörde önemli bir oyuncu olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Kıbrıs’ta yapılan bayi toplantınız nasıl geçti? Amacınıza ulaşabildiniz mi, neler konuşuldu, kaç kişi katıldı?

2024 yılı planlarımızı bayilerimiz ile paylaştığımız toplantımızı Şubat başında Kıbrıs’ta gerçekleştirdik. 140 bayimizin katılımı ile gerçekleşen toplantının en önemli gündemlerinden biri de Airfel Plus uygulamamızın lansmanı oldu. Arkamızdaki büyük güç olan Daikin’ın değerli yöneticilerinin de katılımı ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Air Plus nedir? Müşterilerinize bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Airfel Plus güçlü bayi ağımızı daha da geliştirecek bir uygulama. Airfel markalı ürünlerin satışını gerçekleştiren bayilerimizin uygulama üzerinden satıştan montaja kadar tüm süreci yönettikleri ve bu sayede kazandıkları puanları da diledikleri gibi harcadıkları bir platform. Dönemsel olarak planlanan ek faydalar çerçevesinde bayilerimizin Airfel Plus uygulamamızı kullanımının her geçen gün artacağını düşünmekteyiz.

Rahmi İçlek
Gürbüz Grup

Airfel Klima Marmara Bölge Distribütörü olarak, Panalı A.Ş.’nin Kıbrıs’ta düzenlediği “Airfel Plus” temalı bayi toplantısının bizim için son derece faydalı ve verimli geçtiğini belirtmek isterim. Firma yöneticileri ve bayi arkadaşlarımızla bir araya gelerek, klima sektörü, piyasa koşulları, ürünler ve müşteri beklentileri konularında fikir ve deneyimlerimizi paylaşma şansı yakaladık. Birçok markanın bayiliğini yaptığımız klima pazarında, Airfel markasının yeni ürünleri ve özellikle ‘Airfel Plus’ uygulamasını hayata geçirmesiyle büyük bir atılım yaptığını gördüm. Bu uygulama sayesinde, ürünün satış ve sipariş aşamalarından başlayarak özellikle montaj sürecini takip edebiliyor olmak, biz bayiler için büyük bir yenilik ve kolaylık sağlamaktadır. Gürbüz Grup olarak, bu toplantıdan sonra satışını yaptığımız markalar arasında Airfel Klima’nın daha fazla pay alacağını söyleyebilirim. 2024 yılının beyaz eşya pazarının genel gelişimi konusunda çok fazla fırsat olmayabilir, ancak klima ürünleri özelinde büyüme potansiyeli olduğuna inanıyorum. Küresel ısınmanın devam etmesi ve ülkemizin bunun etkilerini hissetmesi, klima ürünlerinin pazardaki önemini artırmaktadır. Geçen yıl yaşadığımız deprem afetinden sonra bölgedeki hızlı yapılaşmanın klima satışlarını artıracağını düşünüyorum. Sektörde bu yıl tedarik sorunlarını çözen, servis (montaj) sürecini iyi yöneten ve buna hazırlık yapan firmaların öne çıkacağını öngörüyorum.

Sercan Yaman
Yaman Home Beyaz Eşya

Öncelikle, bu güzel organizasyonu düzenlediği için Panalı Grubu’na ve vesile olan Güney Beyaz Eşya Firması’na teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik içinde klima sektörü ile ilgili olarak aldığımız bilgiler, satış yapacağımız müşterilerimize vereceğimiz bilgileri daha da zenginleştirdi. Bilgi hazinemize daha çok bilgi ekledik.

Klima ile ilgili olarak yeni alımlar yapacağız. Geçen sene yaşadığımız ürün kıtlıklarına düşmeden, elimizde daha fazla stok bulundurarak ve daha çok müşteriye hitap etmek istiyoruz. 2024 yılı sıcak havalarının etkisiyle daha çok satış olacağını öngörüyorum. Bu nedenle, stoklarımızı daha da zengin hale getirerek tüm müşterilere ulaşmayı umuyorum.

Nazım Şeker
İzmit Outlet Point

2024 yılında klima satışlarımızın devam edeceğini ancak 2023 yılına kıyasla biraz daha düşük olacağını öngörüyorum. Fiyat performansı, klima sektöründe bir önceki yıla göre oldukça fazla arttı. Panalı toplantısı, her zaman olduğu gibi çok verimli geçti.

İbrahim Köse /Murat Aydın
İk Mühendislik İklimlendirme Yapı ve Montaj Teknolojileri İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.

Panalı A.Ş Kıbrıs Bayiler-Servisler toplantısı bizim için elbette verimli olan bir toplantıydı. Bizi oraya davet ettikleri için Panalı Ailesi’ne şirketimiz ve şahsım adına teşekkür ederim. Her bilgi bizim için çok kıymetlidir. Servislerin ve bayilerin birbirleriyle olan bağlantıları ile sektör temsilcilerimizin sorunlar üzerine yoğunlaşmaları, müşteri ve bayi servis ilişkisi adına çok değerli. Ancak, toplantımızın soru-cevap bölümünde de belirttiğim gibi, en büyük sorunumuz, yetiştirmek üzere çırak, kalfa ve usta düzeyinde eleman bulamamak. Tüm sektörlerde olduğu gibi, iklimlendirme sektöründe de en büyük sorun bu olarak karşımıza çıkmaktadır. Gönlümüzden geçen, sektörümüzün önde gelen firmalarının, devlet aklıyla birlik olarak ara eleman yetiştirmek için daha fazla çaba sarf etmeleridir. 2024 yılı sezonunda, ülkemizin içinde bulunduğu mali durumu göz ardı edemeyiz. Yurt dışı ürünlerimizin tamamı uzayan nakliye süreci yüzünden fiyat politikalarını etkilemektedir. Tabii ki, ancak gayretimizi ve heyecanımızı diri tuttuğumuz sürece, bu durumun üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Tüm iklimlendirme firması meslektaşlarıma güzel bir yıl diliyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*