Yaşam alanını daha konforlu hale getiren, yenilikçi çözümler tüketiciler için daha ilgi çekici

Haier Europe Türkiye Ürün Yöneticisi Gökçe Dönmez

Türkiye’de ankastre pazarı giderek büyüyen ve sektör içerisinde payını artıran bir alan. Bu pazarın yakın dönemdeki durumunu değerlendirir misiniz?

Türkiye pazarında ankastre ürün grubunun geçen senenin aynı dönemine kıyasla büyüyerek ilerlemesini ve toplam beyaz eşya pazarında ankastre ürün grubunun satış oranının artışını yakından takip ediyoruz. Küresel gelişmeler, zorlaşan ürün tedarik süreçleri, artan hammadde ve lojistik maaliyetlerine rağmen ankastre ürün grubunun büyümesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Gelişmiş teknolojiler içeren ve yeni bir konfor anlayışını temsil eden ankastre ürünler, tüketiciler için ihtiyaçtan çok yaşamını tamamlayan, konfor alanını genişleten yeni gereksinimler olarak öne çıkıyor ve karşımıza modern mutfak konseptini getiriyor. Yeni nesil ev teknolojileri, değişen konfor anlayışı ve ürünlerdeki teknolojik atılımların mutfak alanına yansıması ile tüketiciler mutfaklarını bu ürünleri esas alarak dizayn ediyor ve bu da kaçınılmaz olarak ürün grubunun pazarda büyüyerek ilerlemesini sağlıyor.

Sizce tüketiciler neden ankastre ürünler tercih etmeli? Bu ürünlerin tercih edilmesinde tasarımın ötesinde hangi faktörler etkili olabilir?

Ankastre ürünler, ankastre pişirici grubundan ankastre soğutucu ve yıkayıcılara kadar geniş seçenekleriyle eksiksiz bir yaşam alanı sağlıyor. Tüketiciler artık ürünlerden sadece temel ihtiyaçların karşılamasını değil, bir deneyim yolculuğu yaşatmasını bekliyor. Tasarım, estetik, kolay temizlik, hijyen, kullanım kolaylığı, sağlıklı yaşamla paralel ileri düzey pişirme sonuçları, uzaktan kontrol edilen ve eşleştirilebilen ürünler olması, tüketiciler için önemli kriterler. Kısacası, yaşam alanını daha konforlu hale getiren, yenilikçi, akıllı bağlantılı ve çevre dostu çözümler tüketiciler için ilgi çekici hale geliyor.

Ankastre ürünlerin kullanıcılara sunduğu avantajlar nelerdir? Özellikle yeni teknolojiler ve sağlık açısından sunulan faydalar özelinde neler söyleyebilirsiniz?

Şık tasarım ve kullanım kolaylığının yanı sıra kullanıcılara sunulan deneyim dünyasının öneminden bahsetmiştik. Yeni nesil ankastre ürün çözümleri, tamamen dokunmatik ekranlarla donatılmış, akıllı bağlantılı, ilave programlara ve kişiselleştirilmiş kullanım önerilerine erişilebilen teknolojlerle, kullanıcıların 360 derece akıllı ev konsepti çerçevesinde entegre bir yaşam sürmesini sağlıyor. Haier’in ileri teknolojili ankastre ürünleri ile sunmuş olduğu “Geleceğin Mutfağı” fikri, tüketici deneyimini merkeze koyuyor. Yemek pişirme esnasında tamamen yapay zeka tarafından yönlendirilen “Cook with me” ile yenilikçi teknolojilerinin işlevselliğiyle her zaman bir şef gibi yemek yapabilirsiniz. Yapay zeka ve entegre kamera teknolojileri ile donatılmış ankastre fırınlarının, PreciTaste® özelliği ile fırına yerleştirilen yiyecek türlerinin pişirme parametrelerini otomatik olarak ayarlar ve yemek hazır olduğunda bir bildirim iletir. Buharlı pişirme teknolojileri ile dışı çıtır içi yumuşacık yemekler pişirebilir, Wireless PreciProbe® özelliği sayesinde, etlerinizi istediğiniz pişirme derecesinde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca akıllı fırınlarınız ve hOn uygulaması üzerinden erişebileceğiniz yüzlerce yemek tarifi ile yemek yapma deneyiminize her gün yeni bir boyut kazandırabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*