Sürdürülebilirlik 2022’de gündemimizdeki en önemli konular arasında

Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Semavi Yorgancılar

2021 yılı Yorglass için nasıl geçti? Konuyla ilgili görüşlerinizi duymak isteriz.

2021, pandemi koşulları zorluğunun hala etkisini kaybetmediği bir dönemdi ama biz gerekli adımları başarıyla atarak daha da büyüdük. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde konumlanırken, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 1000 ihracat şampiyonunu açıkladığı listede ilk 500’de yer aldık. Dünyanın en büyükleriyle yan yana ilerliyoruz. Ülkemizdeki pazar payımız yüzde 50, Avrupa’daki pazar payımız yüzde 25 seviyesine çıktı. Çalışan sayımız da pandemi koşullarında iki katına ulaştı. Şirketimizin temellerine işlediğimiz kültürümüz gereğince güçlü atılımlarda bulunarak faaliyetlerimizi artırdık. Uluslararası iş ortaklarımız için devreye aldığımız Çerkezköy tesisimiz önemli çalışmalar ortaya koyuyor ki, bunun en önemli göstergesi değerli iş ortağımız Bosch Grubu tarafından Direkt Malzeme Satın Alma – Tüketim Malları kategorisinde Yılın Global Tedarikçisi seçilmemiz oldu. Ödüller kapsamında 16 ülkeden yaklaşık 23 bin tedarikçi değerlendirildi. Bu güzel başarı iş ortaklarımızı ve müşterilerilerimizi işimizin merkezine yerleştirmemizin göstergelerinden biri. Son olarak da dünyanın önde gelen vergi ve yönetim danışmanlığı firması Deloitte tarafından yapılan değerlendirmede 2021’in ‘En İyi Yönetilen Şirketler’ kategorisinde ödülün sahibi olduk. Yolumuzda başarıyla ilerliyor, sektörümüze öncülük ederek heyecan verici başarılarımıza yenilerini eklemeye devam ediyoruz.

İyi bir yıl geçirmenizde sizce temel neden neydi?

Müşterilerimizi her zaman işimizin merkezine koyuyor, üretmeyi seviyor ve işimizi severek yapıyoruz. Tüm bunlar da bize yalnızca bir yıl değil, seneler boyu başarı sağlıyor. Fabrikalarımızda her üç saniyede bir cam üretiyoruz. 10 yılda beyaz eşya sektörüne sattığımız cam adedi 250 milyonu geçti. Bu bir rekor ve özellikle belirtmem gerekiyor: Yorglass bugün itibarıyla güvenilir ve global bir tedarikçi olma vizyonuyla sürekli gelişiyor, büyüyor ve teknolojiye etkin yatırımlarda bulunuyorsa, bu, işini büyük tutkuyla yapan ve odaklanan ekibimiz sayesindedir. Bizi motive eden şey başarı. 1974’te endüstriyel cam işine girdiğimiz günden bu yana başarıdan besleniyoruz ve bu da bize her şeyin daha iyisini yapabilme gücü veriyor. Dolayısıyla bugün Yorglass olarak ürünlerimizi 6 kıtada 60’a yakın ülkeye ulaştırmamız bir tesadüf değil, hedeflerimize doğru emin ve güçlü adımlarla ilerlememizin bir sonucu.

Faaliyet alanlarınız ve tesislerinizden bahseder misiniz? Hangi alanlara yoğunlaşıyorsunuz?

Üretim ve ticari çalışmalarımızı; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde yer alan tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. Bolu, Çerkezköy, Eskişehir, İzmir ve iki de Manisa’da olmak üzere altı tesisimiz var. Manisa’da bulunan Yorglass Satina, Türkiye’nin ilk dekoratif cam üretim tesisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Müşterilerimize benzersiz tasarımlarla hitap ederken, karbon ayak izi belgesiyle çevre duyarlılığındaki farkını ortaya koyuyor. Manisa’daki bir diğer işletmemiz olan Yorglass Ticari Soğutucu, yüksek performanslı teknolojik camların ve sistemlerin merkezinde yer alıyor. Uluslararası standartlardaki üretim anlayışıyla farklı taleplere uygun özel cam, kapı çözümleri ve dolaplar sunuyor. İzmir’deki Yorglass Ticaret’le aralarında düz cam, renkli reflekte, kaplamalı, ayna, lamine, ve buzlu camın da bulunduğu zengin ürün çeşitliliğine sahibiz. Burada 150’den fazla farklı cam türünü sunuyoruz. Bolu, Çerkezköy ve Eskişehir lokasyonlarındaki Yorglass Beyaz Eşya işletmelerimizde fırın pano camları, bek tablası, ön kapak camları, fırın iç camları ve buzdolabı raf camı üretimi yapıyoruz. İnovatif yaklaşımımız ve 21’inci yüzyılın tüm ihtiyaçlarına cevap veren geniş ürün yelpazemiz ile sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.

Dijitalleşme süreci için kısaca neler söylersiniz?

Günümüzde değişimin hızı inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. Pandemiyle birlikte dijitalleşmedeki değişim süreci de hızlandı ve buna uymayanlar, yani çağın gereksinimlerini karşılayamayanlar maalesef ayakta kalamıyor. Dolayısıyla değişime uyum sağlamayı, ortamın şartları neyse adapte olmayı önemsiyoruz. Yorglass’ta bu kültürü yaratmış olmanın verdiği güven, geleceğin dünyasında etkin rol oynacağımızı gösteriyor. Üretim hatlarımız teknolojinin ışığında günden güne daha da dijitalleşiyor. Manisa’daki Ticari Soğutucu ve Satina ile Çerkezköy’deki Beyaz Eşya işletmemiz, Endüstri 4.0 altyapısına uygun olarak en yeni ve son teknoloji makine parkuruyla üretim yapıyor. Kültürümüzün temellerine işlenen inovasyon, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızın merkezinde yer alacak. Biz, yaşama değer katan yeni nesil teknolojik fikirlerin peşindeyiz, altı tesisimizdeki faaliyetlerimizi de bu düşüncenin rehberliğinde şekillendiriyoruz. İleri teknoloji entegre sistemleri kullanarak daha başarılı sonuçlar elde ederken, otomasyon ağırlıklı üretim parkurlarımızla müşterimizin ve paydaşlarımızın ihtiyaçlarına çözüm sunuyoruz. Bundan dolayı inovatif ürünler geliştirmek için Ar-Ge merkezimizin kurulum çalışmalarına ağırlık verdik. Dijitalleşme Yorglass’ın her alanında yaşanıyor. Ürünlerimizi de doğayı koruyan teknolojik gelişmelerle yenileyerek taleplere uygun hale getiriyoruz.

2022 hedefleriniz arasında neler öne çıkıyor?

Sürdürülebilirlik, 2022’de de gündemimizdeki en önemli konular arasında. Daha iyi bir geleceğe sürdürülebilirlik doğrultusunda kavuşulacağını biliyoruz. Yorglass olarak kendi geleceğimizi dünyamızın geleceğinden ayrı yerde konumlamıyor, süreçlerimizde çevre dostu uygulamaları tercih ediyoruz. Konuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atarak somut ve önemli bir adım attık. Bu açıdan da sektörümüzde tekiz. Enerji verimliliğinin çevreye etkilerini dikkate alarak çalışmalar ortaya koyacak, tüm işletmelerimizde karbon emisyonumuzu daha da düşüreceğiz. Çok yakında 2021 Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayınlayacağız. Bir diğer hedefimiz de yeni yatırımlarımızı hızlandırmak. Yakın dönemde hayata geçireceğimiz yeni yatırımımızı duyurmayı planlıyoruz. Biz değerlerimizle sektörümüzde örnek alınan bir şirketiz. Markamıza duyulan güveni ve bilinirliğimizi daha da ileriye taşıma hedefinden şaşmadan güvenilir global bir tedarikçi olma sorumluluğuyla çalışmayı sürdüreceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*