Dikey süpürge ve robot süpürgelerin tercih edilme oranı her geçen gün artıyor

Samsung Electronics Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Kıdemli Müdürü Mustafa Tolunay

Süpürgeler, farklılaşan teknolojileri ile son dönemde hızla büyüyen bir kategori. Bu alanda son dönemdeki değişimleri ve tüketici eğilimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Pandeminin etkisi ile sağlık ve hijyen konusunun hiç olmadığı kadar gündeme yerleşmesi sonucunda evlerde daha fazla zaman geçirdiğimiz bu yeni dönemde tüketiciler evle ilgili ürünlere de daha fazla ilgili göstermeye başladı. Örneğin pandemi döneminde özellikle süpürgede günlük kullanım ihtiyacında artış görüldü. Robot süpürge ve dikey süpürge gibi ergonomik ve hayat kolaylaştırıcı aletlerin kullanımını arttı. Tüketiciler pandemi ile birlikte süpürge tercihlerinde kullanım kolaylığının yanı sıra sessiz çalışma ve dayanıklılık özelliklerine de önem vermeye başladı. Biz de Samsung olarak sürekli geliştirdiğimiz yenilikçi geniş ürün yelpazemizle tüketicilerimizin bu beklentilerini karşılamayı birincil hedefimiz olarak görüyor, bu beklentilere uygun ürünlerimizi tüketicilerimizle buluşturuyoruz.

Süpürge pazarının genel durumundan bahseder misiniz? Marka olarak siz pazarda nasıl konumlanıyorsunuz?

Süpürge pazarında en çok tercih edilen segment toz torbasız elektrikli süpürgeler. Ancak değişen ihtiyaçlar ve yaşam tarzını da dikkate aldığımızda, dikey ve robot süpürgelerin tercih edilme oranı da oldukça iyi bir ivme ile yükselişe geçiyor.  Samsung olarak biz de süpürge pazarında yenilikçi robot, dikey süpürge ve toz torbasız elektrikli süpürge modellerimizle yer alıyoruz. Özellikle Jet 70 dikey süpürgelerimiz ile VR5000 robot süpürgemiz kullanıcılara temizliklerinde büyük kolaylıklar sunuyor. Jet 70 dikey elektrikli süpürgemiz 150W’a kadar emiş gücü yaratarak farklı türdeki zeminlerde güçlü bir performans ortaya koyuyor. VR5000RM ince tasarımlı robot süpürgemiz ise kullanıcılarımızın tek seferde temizleyip paspaslayarak zamandan ve emekten tasarruf etmesine olanak tanıyor.

Önümüzdeki dönemde süpürge pazarındaki trendler neler olacak? Marka olarak bu sürece nasıl hazırlanıyorsunuz?

Dikey süpürge ve robot süpürgelerin kullanım kolaylığı açısından tercih edilme oranı her geçen gün artıyor. Özellikle kablosuz ve şarjlı modeller, ergonomik oluşları sebebi ile günlük kullanım için talep görüyor. Biz de kullanıcılarımızdan aldığımız geri bildirimlerle bu ürün gamımızda yeni çözümler ve teknolojiler üzerine çalışıyor, gelecekte de bu segmentlerde çığır açacak ürünlerimizle yer alacak şekilde kendimizi bugünden hazırlıyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*