Ev temizliği için cyclone teknolojisine sahip süpürgelerin yaygınlaştığını görebilmekteyiz

“Bu dönemde tüketici özellikle, hangi filtre çeşidi daha çok toz tutar, süpürgelerde birden fazla filtrenin bulunmasının süpürgeye ve ev temizliğine yararı, ortamdaki havanın temizliği, motor ömründe filtre temizliğinin önemi gibi soruları merak etmektedir. Sonuç olarak Pandemi dönemindeki trendlerin başını en çok iyi filtrelere sahip süpürgeler alıyor diyebiliriz.”

Fanset Elektrikli Ev Aletleri Fabrika Müdürü

Baki Keçeci

Türkiye süpürge pazarından kısaca söz eder misiniz? Adet, ciro, pazar payları vb. alanlarda pazarın durumu ve büyüklüğü nedir?

Süpürge teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler ürünlere de yansımıştır. Örneğin son zamanlarda Türkiye’de ve dünyada ön plana çıkan ve pek çok özellik ve çeşitleriyle tüketicinin ilgisini çeken ürünlerin başında stick şarjlı ve robot süpürgeler gelir. Bunun yanında yine PRATİC P 1200 ürünümüzün atası olduğu stick süpürge grupları en çok tercih edilen süpürgeler arasında yer alıyor. Elektrikli süpürge pazarı da pandemiden etkilenen sektörler arasındadır. Özellikle 2020 satış oranları diğer yıllarla kıyaslandığında Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için bu durum net bir şekilde bize kendini gösteriyor.

Fanset Elektrikli Ev Aletleri olarak hedefimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da ürün çeşitliliğimizi arttırarak sektöre yön vermektir. 2021 yılında elektronik motorlu (BLDC) bir smart ürünümüzü Türkiye’de ilk defa pazara sunarak Elektrikli Ev aletleri ve profesyonel ürünlerde pazar payımızı arttırmayı, ciro bazında büyümeyi her şart ve koşulda sağlayacağımıza inancımız ve gücümüz tamdır.

Firma olarak süpürge pazarındaki konumuzdan bahseder misiniz?

Gelişen teknoloji ile birlikte yaptığımız Ar-Ge ve tasarım çalışmalarıyla sektöre yeni ürünler sunmaya var olan ürünleri yenilemeye ve geliştirmeye devam ederek sektör çıtamızı her zaman bir adım daha öteye taşımaya devam etmekteyiz. Bu çalışmaları yaparken geleneksel süpürge pazarındaki lider konumumuzu koruyup aynı zamanda yenilikleri yakından takip ederek uzman teknik ekip kadromuzla çağın gerektirdiği ürünleri tasarlayıp tüketiciye sunmaktayız.

Pandemi ile birlikte tüketicilerin süpürgelere olan eğilim ve bakış açıları da değişti. Tüketicilerin merak ettiği sorular ve bu alandaki trendler nelerdir?

Pandemi dönemi öncesi ortam, hava temizleme özelliği bulunan, tozun dışarı çıkmasını engelleyen su filtreli süpürgeleri en çok alerji, astım hastaları veya bebekli aileler tercih ediyorlardı. Ancak covid-19 virüsünden sonra insanlar fazlasıyla bilinçlendi ve süpürge alırken daha çok araştırdılar. Çünkü pandemi, insanlara temizliğin, insan sağlığı üzerindeki etkilerini bir kez daha gösterdi. Biz de bu dönemde kendi ürün gruplarımızı incelediğimizde özellikle TECHNOVAC TR 8700 ve SESSİZ SS 2400 gibi dışarıya temiz hava çıkmasını sağlayan H.E.P.A filtrelere sahip süpürgelerimize olan talebin arttığını açıkça söyleyebiliriz. Bunun yanında bu yıl, özellikle pandemi dönemi piyasaya sunduğumuz PRO H2O 1500 su filtreli elektrikli süpürgemiz, havadaki zararlı virüs ve bakterileri suya hapsederek kullanıcıya sağlıklı bir ortam sağlıyor.

Bu dönemde tüketici özellikle, hangi filtre çeşidi daha çok toz tutar, süpürgelerde birden fazla filtrenin bulunmasının süpürgeye ve ev temizliğine yararı, ortamdaki havanın temizliği, motor ömründe filtre temizliğinin önemi gibi soruları merak etmektedir. Sonuç olarak Pandemi dönemindeki trendlerin başını en çok iyi filtrelere sahip süpürgeler alıyor diyebiliriz.

PRATIC-XL P 1300 1

Ev temizliği için etkin olan en çok hangi süpürge çeşidi tercih ediliyor?

Günümüzde hala yaygın olarak toz torbalı süpürgeler kullanılsa da son yıllarda ülkemizde ev temizliği için cyclone teknolojisine sahip süpürgelerin yaygınlaştığını görebilmekteyiz. FANTOM markası adı altında büyük titizlikle uzun Ar-Ge çalışmalarımızın sonucu süpürge pazarına sunduğumuz cyclone stick süpürgelerimiz tüketicinin ilgisini fazlasıyla çekmiştir. Bununda en büyük nedenleri toz hazne temizliğinin kolaylığı, H.E.P.A çıkış filtresinin bulunması, hazne kapasitesinin genişliği ve yüksek emiş gücüne sahip olması süpürge tercih sıralamasında en büyük etkenlerinden olmuştur.

Bebekli aileler, alerji ve astım hastası bulunan evler, evcil hayvan besleyen aileler ne tür süpürgeler tercih ediyorlar, etmeliler?

Daha çok su filtreli süpürgeler tercih eden alerji ve astım hastaları için uzmanlar, ‘haftada en az bir kez yüksek vakumlu ve H.E.P.A filtreli elektrik süpürgesi ile temizlik yapın’ demişlerdir. Evcil hayvan ve bebekli aileler için de bu geçerli olmaktadır. O yüzden de biz tozu en iyi şekilde içerde hapsedebilen H.E.P.A filtrelere ve yüksek emiş gücüne sahip su filtreli süpürgeleri tercih etmelerini öneriyoruz. Ayrıca havadaki zararlı bakterileri suya hapsederek temiz bir ortam sağlayan PRO H2O 1500 su filtreli süpürgemiz astım hastalarının, bebekli ailelerin ve evcil hayvan besleyen ailelerin en çok tercih etmesi gereken süpürgeler arasında yer alıyor.

Şarjlı süpürge pazarındaki trend ve son durum nedir? Buradaki gelişmelerle kablolu süpürge pazarı sizce bitiyor mu?

Yeni nesil şarjlı süpürgeler içerisindeki elektronik motorlar (BLDC), uzun ömürlü lityum iyonlu pil ve turbo fırça sayesinde tüketici tarafından beğenilmiş ve süpürge pazarındaki trendlerin en başında gelmeye başlamıştır. 2 yıllık tasarım, Ar-Ge ve laboratuvar çalışmalarımız sonucu 2021 yılının ilk çeyreğinde gururla tüketicinin beğenisine sunmayı planladığımız, ergonomik ve şık tasarımıyla yerdeki tozun miktarına göre emiş gücünü otomatik olarak ayarlayabilen, elektronik motor sayesinde yüksek emiş gücüne sahip, yıkanabilir toz hazne, yıkanabilir H.E.P.A filtre ve led aydınlatmalı turbo süpürücü başlık özelliği ile stick şarjlı süpürgemizin sektörde tüketiciden büyük ilgi göreceğine inancımızın tam olduğunu söyleyebiliriz.

PRATIC-XL P 1300 2

Tüm bu gelişmeler son hızla devam etse de kablolu süpürgenin pazardaki payının göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu ve önümüzdeki yıllarda da yerini koruyacağını düşünüyoruz.

Sulu süpürge ürünleri halen tercih ediliyor mu?

Günümüzde iş yoğunluğu, salgın hastalıklar ekonomik sorunlar insanların kendilerine ve evlerine ayırdıkları vakitten almaktadır. Bunun sonucunda da tüketici daha pratik temizlik için kolay hazne temizliğine sahip, daha verimli sonuçlar elde ettiği süpürgeleri tercih ediyorlar. Bu yüzden tercih sıralamasında su filtreli süpürgeler pazardaki lider konumunu koruyamamış olsa da tüketicinin FANTOM markalı sulu süpürgelere olan ilgisini her yıl olduğu gibi bu yılda raporlarımızda açık ve net bir şekilde görebiliyoruz.

Halı yıkama makinesi hala üretiliyor ve kullanılıyor mu?

Fantom ülkemizde dünden bugüne kadar halı yıkama makinesi denilince akla ilk gelen markalardandır. Sadece yurt içi değil yurt dışı, profesyonel ve sanayi tipi gibi pek çok çeşit halı yıkama makinesi üretmekteyiz. Halı yıkama makinelerimizde, yurt içinde ve yurt dışında belli bir müşteri kitlemiz var, biz markamızın güvenilirliği ve ürünlerimizin kalitesi sayesinde, tüketici talebi doğrultusunda üretime ürünlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Özellikle yurt dışı taleplerimiz halı yıkama pazarındaki ivmemizi korumaya büyük fayda sağlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*