Süpürgelerdeki trend az enerji harcayan ve doğa dostu ürünlerden yana olacak

Küçük Ev Aletleri Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Senur Akın Biçer

Genel olarak derneğin yapısı ve faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Küçük Ev Aletleri Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği, 16 Nisan 2002 tarihinde; sektörün büyümesi, geliştirilmesi, haksız rekabeti önleyecek düzenlemelerin yapılmasının yanı sıra küresel rekabet gücünün sağlanması amacıyla kuruldu. Halen sektörün önde gelen firmaları olan 14 kurumun temsilcisi 24 üyesiyle yoluna devam eden Derneğimiz, bu amaca uygun faaliyetler sürdürüyor. Sektördeki üretici ve üretici ihracatçılar ile meslek kuruluşları, bilim çevreleri, kamu otoriteleri ve tüm kuruluşlar arasında koordinasyon, iletişim ve iş birliği sağlamaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Derneğimizin önem verdiği çalışmalar arasında, küçük elektrikli ev aletleri sektörünün uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla, ülkemizdeki mali ve teknik yükümlülüklerin uluslararası normlarla uyumlu hale getirilmesi, kanun tasarısı gibi çalışmalara katkı sunulması da bulunuyor. 

Torbalı, torbasız, buharlı, robot, şarjlı gibi çok farklı özelliklerde süpürgeler mevcut. Sizce tüketiciler tercihlerini nasıl ve neye göre yapmalılar?

Öncelikle bizim ihtiyacımızın ne olduğunu bilmeliyiz. Örneğin kedimizle, köpeğimizle birlikte yaşıyorsak ya da alerjik bir bünyemiz varsa süpürgemizin özellikleri, filtreleri de buna uygun olmalı. Evimizdeki mobilya yoğunluğu, oda sayısı, temizliğe ayırabileceğimiz zaman gibi etmenler de göz önüne alınmalı. Çok fazla mobilyanın olduğu evlerde robot süpürgelerden istenen verim alınamayabiliyor bazen. Şarjlı süpürgeler pratik ancak temizliğe ayırdığınız zamana göre şarj süresi açısından iyi bir tercih yapmanız önem kazanıyor. Tüm bunların yanı sıra süpürgenin türü ne olursa olsun yüksek emiş gücüne sahip, pratik, sessiz, aksesuarları sağlam, enerji tasarrufu sağlayan ve garanti süresi uzun ürünlerin tercih edilmesini öneririm.

Süpürge pazarının genel durumundan bahseder misiniz?

Elektrikli süpürge pazarı, ülkemizde hem global düzeyde etkin aktörlerin hem de Arnica gibi güçlü, yerli markaların tüketiciye ulaştığı bir alan. Biz, yerli bir marka olarak aynı zamanda uluslararası düzeyde pazarda pay sahibi olan firmalar için de üretim yapıyoruz. Bu da aslında gücümüzün ve etkinliğimizin önemli bir göstergesi. Önümüzdeki süreçte pazardaki büyümenin devam edeceğini düşünüyorum. 

Bu pazarda teknoloji her geçen gün gelişiyor. Süpürgelerdeki teknoloji gelişmeler ve trendler neler olacak? 

Teknolojik gelişmeler; daha güçlü motorlar, uzun süre dayanan bataryalar, geridönüşümden elde edilen hammadde gibi birçok noktada, süpürge üretimi ve trendlerinde etkin oluyor. Tüketiciler, günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ürünleri tercih etmeye devam edecek. Dünya genelinde öne çıkan sorumlu üretim tarzı artık ülkemizde de hem tüketici hem de üretici nezdinde dikkate alınan bir konu. Bunu reklamlardan anlamak bile mümkün. Bu nedenle önümüzdeki süreçte süpürgelerdeki trendin az enerji harcayan, çevreye duyarlı üretim biçimleriyle sunulan, tüketici ve doğa dostu ürünlerden yana olacağını düşünüyorum. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*