Sağlıklı yaşam öne çıkan en önemli başlık

Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Özlem Koçdar

Pandemi ile birlikte evde geçirilen sürenin artmasıyla ev aletlerinde sağlık özellikleri, tüketiciler tarafından daha sık tercih edilmeye başlandı. Bu alandaki trendi ve son dönemdeki değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bosch Ev Aletleri olarak, bu alandaki trendi yıllardır yakından izliyor ve Ar-Ge’mizi de buna göre şekillendiriyoruz. Son yıllarda tüketicilerin odağında olan bu konu pandemiyle birlikte daha da önem kazandı. Pandemi döneminin en başından bu yana tüketicilerimizin isteklerine, taleplerine, değişen tüketim alışkanlıklarına ve ruh hallerine yönelik çok ciddi araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Bu araştırmalardan çıkan keskin başlıklardan biri de dediğiniz gibi kesinlikle sağlıklı yaşam. Bu kategorideki ürün gruplarına artık çok ciddi bir talep gözlemliyoruz.

Marka olarak “sağlık” özellikleri ve unsuruna karşı genel yaklaşımınız nasıldır? Bu alandaki stratejilerinizi neye göre belirliyorsunuz?

Sağlıklı beslenme, marka olarak çok uzun süredir odaklandığımız konulardan biri. Doğa dostu teknoloji yaklaşımımızla, sağlıklı yaşama katkıda bulunacak ve hayatı kolaylaştıracak pratik ürünlerimizle tüketicilerimizin yanındayız.

Aynı zamanda, uzun süredir devam eden #EnGüzeliEvde kampanyamız ile ev yapımı yemeklerin her zaman en sağlıklısı ve en lezzetlisi olduğu inancını paylaşıyoruz. ‘En Güzeli Evde’ platformumuzla değerli şeflerimiz Arda Türkmen, İdil Yazar ve Şemsa Denizsel’in birikimleriyle, özellikle evde kaldığımız, sağlıklı ve hijyenik beslenmeye dikkat ettiğimiz bugünlerde tüketicilerimizin mutfağında olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu alanda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Kısaca özelliklerinden bahseder misiniz?

Öne çıkan birçok ürünümüz var. Sağlıklı karışımları kolayca hazırlayabileceğiniz blender’larımız direkt olarak bu alanda mutfaktaki en büyük yardımcılar. Hem sıcak hem soğuk karışımları pürüzsüz bir şekilde hazırlamanızı sağlayan VitaPower Blender ve hazırladığınız birbirinden sağlıklı karışımları yanınıza alıp hayatın hızlı koşturmacasına keyifle devam etmenize yardımcı olan VitaStyle Mixx2Go Mini Blender hem çok kompakt hem sağlık sunan ürünlerimizden. Yeni MUM Serie 2 mutfak makinemiz de şekersiz, unsuz ya da tam buğdaylı tarifleri kolayca hazırlayabileceğiniz, sağlıklı beslenmeyi destekleyen yardımcılarımız arasında. Yine, buhar destekli pişirme sunan AddedSteam özellikli fırınlarımız da sağlıklı beslenmeyi destekliyor, bu tip birçok ürünümüz mevcut.

Merkezinde tazelik olan teknolojilerimizle de sağlıklı yaşamı destekliyoruz. Toplumda kuvvetlenen sağlıklı beslenme algısı, gıdaların daha taze saklanması çabalarını da beraberinde getiriyor. Tüm gıdalar için mükemmel saklama koşulları sunan Bosch buzdolaplarımız var. Kapasite ile birlikte tazelik en çok önemsediğimiz başlıklar. En tazesini; yani vitaminini, kokusunu ve taze görüntüsünü kaybetmemiş yiyecekleri sunmak için çabalıyoruz. Vita Fresh Plus ile 2 katı tazelik sunan sebze meyve çekmecesine geçen yıl, otomatik soğuk buhar püskürten Active Humidity bölmesini ekledik. Yeşillikler ve kök sebzeler için özel bir kompartıman bu ve tam 4 katı tazelik sağlıyor.

Bunun yanı sıra sağlıklı beslenmede hayatı kolaylaştıran yaşam ürünlerimiz de mevcut. Yarını bugünden yaşatan Home Connect buzdolaplarımız, iç kameraları sayesinde nerede olursanız olun buzdolabınızda neyin eksik olduğunu görmenizi sağlıyor. Böylece eve uğramadan eksikleri görüp alışverişinizi yapabiliyor, sağlıklı beslenme rutininize bir gün bile ara vermemiş oluyorsunuz.

Tüketiciler bu tarzdaki ürünleri seçerken nelere dikkat etmeliler?

Üründen maksimum faydayı alabilmek adına, öncelikle ihtiyaçları net bir şekilde belirlemek gerekiyor. Sağlıklı beslenmek adına hangi besinleri tüketmekten hoşlanıyorsunuz, hangi ürün hayatınıza daha fazla kolaylık ve pratiklik katıyor, bunu tartmanız gerekiyor. Ek olarak bir de, seçilen ürünleri satın almadan önce özelliklerinin dikkatle incelenmesini öneriyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*