Bu dönemde evde motivasyonumuzu yüksek tutmak, sağlıklı kalabilmek çok önemli

Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız

Pandemi ile birlikte evde geçirilen sürenin artmasıyla ev aletlerinde sağlık özellikleri, tüketiciler tarafından daha sık tercih edilmeye başlandı. Bu alandaki trendi ve son dönemdeki değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sektörün öncü markalarından biri olarak müşterileriniz için değer yaratan ürünler geliştirebilmek, bunu sürekli yapabilmek için yüksek yenilenme ve inovasyon kapasitesine sahip olmak çok önemli bir kriter. Trendlerin, müşteri profilinin ve tercihlerinin hızlı değişimine bizler de aynı şekilde uyum sağlıyoruz. Özellikle son yıllarda önemi daha çok ortaya çıkan bir nokta da tüketicilerin gizli ihtiyaçlarını tespit edebilmek. Henüz onlar bile bu ihtiyacın farkında değilken bu ürünleri onlara sunmak çok önemli. Ve tabii ki ilklere imza atmak… Tüketicilerin gizli ihtiyaçlarını tespit edip, ilklere imza atmak bizimle özdeşleşti diyebiliriz.

İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarının da etkisiyle evde geçirilen vakit çoğaldıkça elektrikli ev aletlerine talep de buna paralel artış gösterdi. Salgının ilk haftalarından itibaren tüketicimizin hızlı bir şekilde hijyene daha fazla odaklandığını ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarına yöneldiğini önceden tespit etmiş, buna yönelik Foodie ile Shake’N Take gibi ürünler geliştirmiştik. Evde yemek yapma, vücut direncini artırıcı besinlere yönelme tüketicimizin öncelikleri arasına girdi.

Küçük ev aletleri sektörü olarak özellikle mutfak kategorisinde sağlık beslenmeyi destekleyen ürünlere yüksek talep yaşadık. Hijyen ve temizlik önceliğinin sonucu olarak da elektrikli süpürgelerine yöneliş oldu. Bu dönemde evde yapılan kişisel bakım da önem kazandı. Biz tüm bu taleplere en uygun ürünlerimizle karşılık verdik. Yaşadığımız bu değişim son derece doğal. Çünkü hayatta sahip olduğumuz en önemli şey sağlık. Tercihlerimizin de buna uygun gerçekleşmesi, sevdiklerimizi korumak için çok önemli.

Marka olarak “sağlık” özellikleri ve unsuruna karşı genel yaklaşımınız nasıldır? Bu alandaki stratejilerinizi neye göre belirliyorsunuz?

Arzum’da bizim önceliğimiz tüketicimiz ve onların sağlığı. Her şeye detaycılıkla, incelik, hassasiyet ve mükemmeliyetçilikle yaklaşıyoruz. Pandemi sürecinin öncesinde sektörde eşik atlama ve değişim sürecindeydik. Bu gelişmelerin çoğu zaten tüketici beklentileri ve ihtiyaçları yönündeydi. Bu beklentiler de aslında şu anki taleplerle çok yakın. Özellikle son 2-3 yıldır sağlıklı bir yaşam modeli haline gelmeye başladı. Arzum olarak buna yönelik ürünlere konsantre olduk inovatif ürünlerimizi tüketicilerimizle buluşturduk. Stratejimizin merkezinde inovasyon var ve şirketin 5 yıllık inovasyon stratejisi ile tüketici trendlerini aynı potada eriterek kategori stratejilerini şekillendiriyoruz. Teknoloji ve inovasyonu bir arada sunarak tüketicilerimizin sağlığını korumasına katkıda bulunmak, hayatını kolaylaştırmak Arzum olarak her zaman birinci önceliğimiz oldu. Kolaylık sunan teknoloji ve tasarımlar artık bir lüks değil ihtiyaç.


Bu alanda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Kısaca özelliklerinden bahseder misiniz?

Bu dönemde evde motivasyonumuzu yüksek tutmak, sağlıklı kalabilmek çok önemli. Sağlığımız için en önemli gereksinimlerden biri olan ev temizliğinde bir devrim yarattık ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Nesnelerin Interneti (IoT) teknolojisiyle Arzum Olimpia Smart toz torbasız siklonik süpürgesini tüketicilerimizle buluşturduk. Arzum Olimpia Smart ile artık tüketicimiz süpürgelerinin performans verilerini ölçebiliyor. App Store veya Google Play üzerinden indirilebilen Arzum Olimpia uygulaması ile Arzum Olimpia Smart’ın çalışma süresini evde olmasanız dahi takip edebiliyor, toplam ve anlık güç tüketimini görüntüleyebiliyor. HEPA13 filtre ve ön filtrenin doluluk oranlarını takip edebiliyor, filtrenin temizliğini düzenli olarak yapabiliyorsunuz.

Bu süreçte hem kadınları hem erkekleri evde bakımlı ve sağlıklı kalmaya davet ettik. Kendi saçını ve sakalını kesmek isteyen erkek tüketicilerimize Ducati by Arzum’u sunuyoruz.

Son yıllarda birçok farklı ürün ile sağlıklı beslenmeye de katkı sağladık. Tüketiciler bağışıklığı güçlendirici karışımlara odaklandı. Detoks içeceklerinden sağlıklı birçok içeceği 3-4 dakika içinde kolayca hazırlayabileceğiniz Shake’n Take kişisel blenderımız ve Vacuumix blenderımıza büyük talep var.

Kendi ekmeğini evde, güvenli koşullarda yapmak isteyenler için Panetti ekmek yapma makinemiz de sürecin en başından beri müşterimizin ilgi odağı. Stand mikserlerimiz oldukça fazla talep gördü.

Türkiye’de bir ilk olan ve çıktığı ilk günden bugüne çok tercih edilen elektrikli sefer tasımız Foodie, bu dönemin yıldızı oldu. Çünkü dışarı çıkması gereken bir kitle de var. Ofislerine gitmeye devam edenler sefer tasına büyük ilgi gösterdi. Evdeki gibi sağlıklı ve hijyenle hazırladıkları yemeklerini ofise taşıyıp ısıtabildiler. Hatta buharda pişebilen lezzetleri hazırlayabildiler. Foodie ile sağlıklı beslenme alışkanlarına yeni bir tat ekledik. Birçok kişi için nostaljik olan bir ürüne inovasyon katmış olduk.

Tüketici bu tarzdaki ürünleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Hayatınızı bu denli kolaylaştıran ve uzun yıllar kullanacağınız elektrikli küçük ev aletlerini doğru seçmelisiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta satın aldığınız ürünün mutlaka güvenilir olması. Arzum gibi güvenilir bir markadan alışveriş yapmak, satış sonrası yaşayabileceğiniz sorunlara karşı sizi güvence altına alır. Örneğin biz Arzum olarak ürünlerimiz için 3 artı 1 yıl garanti hizmeti sunuyoruz. Ürünün normal garanti süresi 3 yıl iken web sitemiz veya mobil uygulamamızdan alınan bir ürün kaydettirildiği anda müşterimize 1 yıl ek garanti süresi sağlamış oluyoruz. Kampanya kaydı ise arzum.com.tr ve Arzum Seninle uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Servise gitmeye vakti olmayan müşterilerimize pratik ve kolay bir çözüm olanağı sağlayan Evden eve servis hizmetimiz var. Eve gelip arızalı ürünü alıyor, tamir edip eve geri bırakıyoruz. Çok sağlam bir satış ağına sahibiz. Satış sonrası hizmetlerimiz de çok güçlü. Herhangi bir talep geldiğinde hızlı bir şekilde soruna çözüm üretebilmek bizim sektörümüz için olmazsa olmaz bir özellik. Elektrikli ev aletleri alırken enerji tüketimine bakmak da çok önemli. Az enerji tüketerek yüksek performans sağlayan, enerji dostu ürünler satın alarak aile bütçenize katkı sağlayabilir, daha büyük faturalar ödemenin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca alacağınız ürünlerin gerekli standart belgelerine sahip olduğundan emin olun. Dünya çapında geçerliliği olan TSE, ISO gibi standart belgeleri, satın alacağınız ürünün gerekli kriterlere sahip olduğunu gösterir.  

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*