Türkiye bazında distribütörlük ve bayilikler oluşturarak dağıtım ağımızı güçlendiriyoruz

“Etias Teknoloji olarak birden fazla ürün grubu ve iş kolunda faaliyet gösteriyoruz. Ana iş kolumuz TV Ekran koruyucu üretimi ve satışıdır. Bunun yanında Etias Bilişim şirketimiz bünyesinde bulunan kovalaa.com alışveriş sitemiz ile tüketicilere, elektronik ve beyaz eşya ürün grubunda hizmet veriyoruz. İç pazarda ana dağıtıcısı olduğumuz marka ve ürünlerin yanı sıra, doğrudan firmamızın ithal ettiği ürünler ile de tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”

Etias Teknoloji San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Mete Genç

Etias Teknoloji olarak uzun süredir teknoloji alanında önemli hizmetler üretiyor ve pazara sunuyorsunuz. Kısaca şirketin kuruluşu ve çalışmalarından genel olarak bahseder misiniz?

Etias Teknoloji firması, yöneticileri ve şirket ortaklarının uzun yıllara dayanan sektör tecrübeleri ile birlikte kurulmuş bir yapıdır. Yönetim kadrosunun deneyim ve profesyonelliği büyüme oranında etkili olmuştur. Profesyonel ekip ve son teknoloji makina kullanımıyla en iyi hizmet kalitesini sunmayı kendisine ilke edinmiştir. Amacımız en gelişmiş araç ve gereçlerle kalitemizi en üst seviyeye taşımak ve son kullanıcıya ulaşmak ve kalite standartlarımızı, sürdürülebilir ve gelişime açık fikirlerle tüketicinin hayatını kolaylaştıran çözümler ile destekleyerek, sektöründe en beğenilen ve tercih edilen marka olmaktır. Genç, dinamik ve aidiyet duygusu yüksek ekibimiz ile birlikte hedeflediğimiz noktaya kısa sürede geleceğimize inanıyoruz.

Etias Teknoloji’nin öne çıkan ürün ve hizmetleri nelerdir?

Etias Teknoloji olarak birden fazla ürün grubu ve iş kolunda faaliyet gösteriyoruz. Ana iş kolumuz TV Ekran koruyucu üretimi ve satışıdır. Bunun yanında Etias Bilişim şirketimiz bünyesinde bulunan kovalaa.com alışveriş sitemiz ile tüketicilere, elektronik ve beyaz eşya ürün grubunda hizmet veriyoruz. İç pazarda ana dağıtıcısı olduğumuz marka ve ürünlerin yanı sıra, doğrudan firmamızın ithal ettiği ürünler ile de tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 2021 yılı kovalaa.com’un ürün gamını arttırarak adını tüm mecralarda duyuracağı ve büyüme sağlayacağı bir yıl olacaktır.

Yine grubumuz bünyesinde yer alan Etias Reklam firmamız ile uzmanı olduğumuz akrilik/pleksi ürünlerimizi yatay ve dikey föylük ve broşürlük olarak üretiyor ve her türlü cafe/restoran, bayi, market ihtiyaçlarına sunuyoruz.

Farklı alanlarda uygulama ve kullanımı olan TV ekran koruyucu EtiasGlass’ın özelliklerinden bahseder misiniz? Ürünün özellikleri ve sunduğu avantajlar nelerdir?

EtiasGlass olarak ürünlerimizin ham maddesini Avrupa pazarından granül halinde ve 1. sınıf malzeme olarak kendimiz ithal ediyoruz. İthal etmiş olduğumuz granül malzemeyi iç pazarda anlaşmalı olduğumuz firmalar yardımı ile sıkıştırarak plaka halinegetiriyoruz. Sonrasında plakaları kendi fabrikamızda her TV ebadına özel olarak kesme, bükme ve paketleme işleminden geçirdikten sonra tüketicilerimize sunuyoruz. Ürünümüz 3 mm kalınlıkta ve 1 sınıf akrilik malzemeden imal edilmektedir. Üzerinde yer aldığı televizyonu her türlü darbeden korurken, aynı zamanda tüketici sağlığını da ön planda tutmaktadır. Ekran koruyucumuzun arkasında yer alan esnek ve aynı zamanda kopmaya dayanıklı askı bantları sayesinde ürün televizyona tam olarak yapışmakta ve direkt bakıldığında fark edilmemektedir. Tüm ekran koruyucularımız 5 yıl garantili olarak tüketicilerimize sunulmaktadır. Tesislerimizde üretmiş olduğumuz TV ekran koruyucularımız, TSE, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TÜRKAK, TÜV Rheinland gibi önemli kurumlar tarafından test edilmiş ve sertifikaları alınmıştır.

Hepimizin bildiği gibi dünya son 1 yıldır zor bir süreçten geçiyor. Salgın sebebi ile ülkemizde de yoğun önlemler alındı. Bu önlemlerin en başında insanların mümkün olduğu kadar evlerinde vakit geçirmeleri ve dışarı çıkmamaları

Pandemi süreci ile birlikte evlerde geçirilen vakit son derece arttı. Bu da ev içerisinde meydana gelen kazaların çoğalmasına neden oldu. TV ekran koruyucularının bu anlamda önemi nedir?

yer alıyor. Evlerde geçirilen vakit artıkça, doğal olarak ev içi yaşanan kazalarda da artış görülmektedir. Özellikle çocuklu ailelerde ve kedi köpek gibi evcil hayvan besleyen hanelerde TV ekran kırılması ve zarar görmesi çokça yaşadığımız ev içi kazalardır. Bu gibi kazalar sonrasında maalesef çocuklar ve ev içi diğer bireyler fiziksel yaralar alabilmekteler. Üretmiş olduğumuz ve tüketicilerimize sunduğumuz TV Ekran koruyucularımız, özellikle bu tür kazaların önüne geçmekte, ev içi bireylerin yaralanmasını önlerken aynı zamanda televizyonun da hasar görmesini engellemektedir.

Şirket olarak pazardaki rakiplerinizden nasıl farklılaşıyorsunuz?

Etias Teknoloji olarak, TV ekran koruyucularımızın tamamını kendi tesislerimizde üretmekteyiz. Dolayısıyla tüm imkanlar ve ürün özelleştirme seçenekleri de kendi bünyemizde bulunmaktadır. Bazı rakiplerimizde olduğu gibi ürünleri farklı firmalara ürettirerek değil kendimiz üreterek fark yaratıyoruz. Hatta talep gelirse kişiye özel ve ürüne özel üretim de yapabilmekteyiz. Kullanmış olduğumuz ham madde kalitesi ve ürünün kırılmazlık test sertifikaları da yine farklılaştığımız noktalardır. Rakiplerimizden bir diğer farkımız, farklı kanallarda farklı markalar ile yer almamızdır. Bayi ve distribütör kanalında EtiasGlass, Zincir marketler kanalında Armor, online ve pazaryerlerinde ise Coruian markalarımız ile faaliyet gösteriyoruz. Böylece her satış kanalında yer almış ve her tür müşteriye hizmet sağlamış oluyoruz. Bir diğer farkımız ise tüketicilerimize sunmuş olduğumuz servislik hizmeti ve servis kalitemizdir. Servis kanalımızdaki yeniden yapılanmamız neticesinde, outsource ettiğimiz servis hizmetimizi kendi bünyemize aldık. Bu çalışma kapsamında firmamıza bağlı yeni servisler kurduk. Kendi bünyemizdeki bu servisler ile tüm Türkiye’ye ve her noktaya kurulum ve bakım hizmeti verebilmekteyiz.

Öncelikli amacımız, tüketicilerimizin güvenliğini sağlayacak ve TV’lerini de koruyacak bu ürünü en etkin şekilde tanıtmaktır. Ürünün ve markalarımızın tüketici ve bayi tarafındaki bilinirliğini arttırmak amacı ile sosyal medya mecralarını ve sektörel dergi ve yayın organlarını etkin şekilde kullanıyoruz. Ürünümüzü ve markalarımızı 2021 yılı içerisinde tüketicilerimiz daha fazla görecek ve tanıyacaklardır.

Genel olarak 2020 değerlendirmesi alabilir miyiz? Çok zorlu geçen bu yılı şirket olarak nasıl geçirdiniz ve kapattınız?

2020 yılı tüm dünya ve ülkemiz için zorlu bir yıl oldu. Yıla hızlı bir başlangıç yaptık ve ilk 2 ay hedeflerimizin üzerinde satışlar gerçekleştirdik. Ancak Mart ayında ilk vaka ile başlayan Covid-19 süreci ülke ekonomisini olumsuz etkilerken, tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörümüzde de bir takım satış düşüklüklerine sebep olmuştur. Nisan ve Mayıs aylarındaki ilk tepkiler sonrasında Haziran ayındaki normalleşmelerle birlikte toparlanma başlamış, özelikle de yılın son çeyreğindeki kampanya destekleri ile hedeflediğimiz noktalara gelinmiştir. Şirket olarak birinci önceliğimizin müşteri memnuniyeti olması ve müşterilerimiz ile sürekli temas halinde olmamız, 2020 yılındaki en büyük artımız olmuştur. Bu prensibimizi 2021 yılında da arttırarak devam ettireceğiz.

Etias Teknoloji olarak 2021 yılındaki büyüme stratejiniz nasıl olacak?

Zorlu geçen bir yılın ardından, gerek aşı çalışmalarının son noktaya gelmiş olması, gerekse de normalleşme sürecine girilmiş olması sebebi ile bu yılın hem ekonomik hem de sosyal açıdan daha olumlu ve şirket büyümelerinin yaşanacağı bir yıl olmasını öngörüyoruz. 2021 yılı, yine tüketici ve müşterilerimizi merkeze aldığımız ve tüketici ihtiyaçlarını önemseyerek hareket edeceğimiz bir yıl olacaktır. Bu yıl satış kanallarımıza yapacağımız yatırımlar ile kanal yapılanmamızı yılın ilk çeyreğinde tamamlayarak hedeflerimize odaklanmayı planlıyoruz. Geliştirmiş olduğumuz Ar-Ge çalışmalarımız neticesinde, farklı kalınlıkta ve markada ilave bir ürünü yılın ilk çeyreğinde pazara sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca yılın ikinci yarısında farklı bir teknoloji ile geliştirmekte olduğumuz ürünlerimizle de tüketicilerimize yenilikler sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca yurt dışından gelen yoğun talebi karşılamak üzere ihracat satış kanalımızı da devreye sokarak ürünlerimizin ihracatına başlamak 2021 yılı hedeflerimizin arasındadır. Bunun başlangıcını, Amerika’da kurmuş olduğumuz şirketimiz ile 2020 sonunda Amazon USA’ye yaptığımız ilk satışımız ile başlatmış bulunuyoruz. Hedefimiz, yurt dışında olmayan bu ürünü tüm dünya ülkeleri ile tanıştırmaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*