Sağlık ve hijyen, tüketici tercihlerinde hiç olmadığı kadar gündemde

Samsung Electronics Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Direktörü Mustafa Tolunay Aslan

Pandemi ile birlikte evde geçirilen sürenin artmasıyla ev aletlerinde sağlık özellikleri, tüketiciler tarafından daha sık tercih edilmeye başlandı. Bu alandaki trendi ve son dönemdeki değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sürekli değişen tüketici davranışları, eşi benzeri görülmemiş pandemi nedeniyle geçen yıllara kıyasla çok daha hızlı değişti. Sağlık ve hijyen konusunun hiç olmadığı kadar gündeme yerleşmesi nedeniyle evlerde daha fazla zaman geçirildiği bu yeni dönemde tüketiciler evle ilgili ürünlere de daha fazla ilgili göstermeye başladı. Örneğin pandemi döneminde özellikle süpürgede günlük kullanım ihtiyacında artış görüldü. Bu artış da robot süpürge ve dikey süpürge gibi ergonomik ve hayat kolaylaştırıcı aletlerin kullanımını artırdı. Bu ilgi neticesinde Türkiye’de genel süpürge pazarındaki payı 2019 yılında yüzde 0,5 olan robot süpürge pazarı 2020 yılında ciddi artış göstererek Türkiye’de genel süpürge pazarının yüzde 4,4’üne ulaştı. Aynı zamanda çamaşır ve bulaşık makinelerinin de satışı artıyor. Çamaşır makinesi pazarı 2020 yılında bir önceki yıla göre ciro bazında yüzde 20’lik bir artışa sahipken bu oran bulaşık makinesi pazarında yüzde 9 seviyesinde. Ek olarak insanların evde geçirdikleri sürenin artması aynı zamanda depolama ihtiyacını da beraberinde getirdi. Buzdolabı pazarı da bu sebeple 2020 yılında bir önceki yıla göre ciro bazında yüzde 27’lik büyüme gösterdi.

Marka olarak “sağlık” özellikleri ve unsuruna karşı genel yaklaşımınız nasıldır? Bu alandaki stratejilerinizi neye göre belirliyorsunuz?

Sağlık, insan yaşamında en önemli kavramların başında geliyor. Pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte son bir yılda bunu çok daha iyi anladık. Samsung Electronics olarak teknoloji alanındaki uzmanlığımız ile ürünlerimizi geliştirirken insanların daha sağlıklı bir hayat yaşayabilmeleri için sağlık ve hijyen kurallarından kesinlikle taviz vermiyoruz. Bu bağlamda tüm mağazalarımızda hijyen kurallarına uyum için gerekli tüm önlemleri aldık. Mağaza personellerimize gerekli eğitimleri de verdik.  

Bu alanda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Kısaca özelliklerinden bahseder misiniz ve tüketicilerimiz bu ürünleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Samsung olarak tüketicilerimizin beklentilerini sürekli geliştirdiğimiz yenilikçi geniş ürün yelpazemizle karşılamayı birincil hedefimiz olarak görüyor ve bu beklentilere uygun ürünlerimizi tüketicilerle buluşturuyoruz. Bu ürünlerden biri Samsung Hava Temizleyici. Kovid-19 nedeniyle özellikle evde daha fazla vakit geçirdiğimiz bu günlerde sürekli kapalı ortamda bulunduğunuzdan ortamın havalandırılmasına daha fazla ihtiyaç duyabiliyorsunuz. 3 adımlı filtreleme sistemiyle çalışan Samsung Hava Temizleyici evinizin havasını yalnızca zararlı maddelerden değil kötü kokulardan da arındırıyor. Ayrıca toz sensörü toz miktarını gerçek zamanlı olarak algılıyor ve 4 renkli göstergesi 4 farklı renge sahip bir LED lamba kullanarak sonuçları gösteriyor. Böylece havanın ne kadar temiz olduğunu anında görebiliyorsunuz.

Temizlik ve hijyen faktörlerinin üst seviyelerde olduğu bu dönemde Samsung olarak giysi temizleme konusunda pazarda bir ilk olan Air-Dresser giysi bakım ürünümüzü de tüketicilerin beğenisine sunduk. Dışarıda kullanıldıktan sonra her seferinde kıyafetlerimizi yıkamak, hem kıyafetlerin yıpranmasına hem de aşırı su tüketimine neden oluyor. Bu düşünceyle kıyafetleri yıkamak yerine bir süre açık havada bekletmekse hijyen anlamında bizi şüpheye düşürebiliyor. Daha çok Kovid-19 ile birlikte hayatımıza giren çamaşırları havalandırma ihtiyacı, Samsung’un yepyeni teknolojisi olan AirDresser ile kolaylıkla gideriliyor. Samsung Air Dresser ısı pompalı kurutma teknolojisi sayesinde giysileri nazikce kuruturken JetAir sıcak hava sistemi ile kötü kokular ve zararlı maddelerden arındırıyor.

Çamaşır makinelerinde de derinlemesine temizlik sağlayan teknolojilerimiz bulunuyor. Samsung’un Eco Bubble köpükle yıkama teknolojisine sahip çamaşır makineleri çamaşırlara 40 kat daha hızlı ve etkin nüfuz ederek temizlik sağlıyor. Aynı zamanda yeni enerji regülasyonuna göre, Eco Bubble çamaşır makinelerimizde enerji verimliliğimiz A sınıfı olarak piyasada yer alıyor. Samsung WaterWall bulaşık makineleri de bulaşıkları su israf etmeden temizliyor, Zone Booster™ teknolojisiyle inatçı yiyecekleri etkin bir şekilde çıkararak bulaşıkların her noktasının temizlenmesini mümkün kılıyor. Samsung Twin Cooling buzdolaplarımızla da depolama anlamında tüketicilerimize esneklik sunuyoruz. Twincooling buzdolapları, ikili soğutma sistemi sayesinde dondurucu ve soğutucu kısmında yer alan iki ayrı evaporator ile kokuların birbirine karışmasını önlüyor ve optimum ısı seviyesini sağlıyor. Smart converter akıllı dönüştürücü özelliği sayesinde de ekstra depolama alanına ihtiyaç duyulduğunda dondurucu kısmını soğutucuya çevirerek tüketicilerin daha fazla depolama alanına sahip olmasına olanak sağlıyor. Ayrıca Samsung olarak buzdolabı ve çamaşır makinelerimizde digital inverter teknolojisi ile tüketicilerimize dayanıklılık garantisi ve kompresör ve motor için 10 yıl garanti veriyoruz.

Samsung POWERbot VR7000 robot süpürgemiz ise Edge Clean özelliği sayesinde köşe bucak temizlik yaparken tüketicilere ekstra zaman kazandırıyor. Şarj seviyesinin düşmesi ile şarj istasyonuna otomatik dönen ve şarjının dolması ile temizliğe kaldığı yerden devam eden Samsung POWERbot, nokta temizleme özelliği sayesinde uzaktan kumanda içerisindeki lazer ile belirttiginiz noktayı anında temizliyor. Samsung Jet kablosuz dikey elektrikli süpürgemiz de 150W’lık yüksek emiş gücüyle tüylü halılardaki tozu ve tüyleri kolaylıkla yok ediyor, 0,8 litrelik geniş toz haznesi ve %99.999 oranında toz tutma kapasitesi ile ortamın havasının kirlenmesine engel oluyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*