Kahve yönelimlerini araştırarak yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz

Goldmaster Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Bora

Küçük ev aletleri sektöründe kahve makineleri kategorisinin son dönemdeki gelişimi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Kahve, küreselleşen toplumla birlikte farklı bir trend olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son zamanlarda toplumun kahve tüketim alışkanlıklarında belirgin değişiklik gözlemliyoruz. Yeni nesil kahve dükkanlarıyla birlikte insanlar kahve içmenin farklı yollarını deneyimliyor, bunun yanında evlerinde kahve keyfi yaşamak için kahve ile ilgili ürünlere ciddi eğilim gösteriyorlar. Evde de kahve konforundan ödün vermek istemeyenler farklı tür ve özelliklerdeki kahve makinelerine yöneliyorlar.

Şirket olarak kahve kategorisinde yer alan ürünleriniz nelerdir?

Ürünlerimiz arasında geleneksel elektrikli cezveler de, filtre kahve makineleri de mevcut. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda kahve tüketiminde artış var. Goldmaster olarak tüketicinin ihtiyacına cevap verebilmek için bu gruptaki ürünlerimizde çeşitlilik sunuyoruz. Kullanımı kolay olan, genel tüketiciye hitap eden pratik ürünlerimiz de mevcut; fonksiyonelliğin öne çıktığı ve işletmelerde kullanıma uygun, ileri profesyonel kahve makinelerimiz de mevcut. Türk kahvesinin toplumumuzdaki yerini düşündüğümüzde Türk kahvesi makinesi alanına özellikle eğiliyoruz.

Bu kategoride özelinde yaptığınız Ar-Ge çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

İhtiyaçları ve talepleri göz önünde bulundurarak yenilikçi ürünler geliştirirken Ar-Ge çalışmalarımızla yol haritamızı belirliyoruz. Tüketicinin ihtiyacı hangi yöndeyse ürün gelişimimiz o yönde şekilleniyor. Mevcut ürünlerimizi iyileştirmek için ekibimiz çalışmalarına devam ederken bir yandan toplumdaki kahve yönelimlerini araştırarak, tüketicinin beklentisine ve ihtiyaçlarına göre yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz.

Tüketicilerin bu ürünlere olan ilgisi nasıl? Beklentiler ve tercihler konusunda bilgi verebilir misiniz?

Sürekli gelişim ve değişim içinde olan kahve kültürünün sonucu olarak ürünlere olan ilgi de artışla karşımıza çıkıyor. Hızlı kahve seven tüketici, kahve seçiminde çok seçici değilse temizliğinin kolay olması, portatif olması ve ergonomik olması sebebiyle “Zinde Kahve Makinesi”ni tercih ediyor. Hızlı ve lezzetli filtre kahve içmek isteyenlerin tercihi “Tutku Kahve Makinesi” oluyor. Tutku, seyahat bardağı ile take away kahve içimi için tam bir kişisel filtre kahve makinesi. Hem öğütücülü hem de toz kahve kullanım özelliğiyle lezzete daha fazla önem verenlerin tercihi profesyonel olan Progrinder oluyor. Makineyle birlikte gelen termos bardağı ile evdeki kahve deneyimini dışarıda da sürdürmek isteyen tüketicinin tercihi oluyor diyebiliriz. Çekirdek ailesiyle ya da bireysel olarak içtiğinde bir bardak kahve ile yetinmek istemeyenlerin seçimi “Klass Filtre Makinesi” oluyor. Aynı zamanda ofisi küçük olanların da profesyonel olarak ihtiyacını karşılayan bir ürün. Genelde işletmelerin ve kalabalık ofislerin tercih ettiği ileri profesyonel olarak üretilmiş makinelerimiz aynı kahveyi farklı yoğunluklarda içmek isteyenlere seçimler sunuyor.

Önümüzdeki dönemde kahve kategorisinde tüketicileri neler bekliyor?

Kahve tarihine baktığımızda içme deneyiminin en önemli unsurunun kahve olduğunu görmekteyiz. Doğa dostu ve sağlıklı kahve için yetiştiricilikte de inovasyon önemli bir hale gelecektir. Yeni demleme yöntemleri sunan makineler tüketicinin karşısına çıkacaktır. Yaşadığımız dijital çağın hayatımızı şekillendirmesiyle yakın zamanda akıllı cihazlar da kahve tüketiminde yaşantımızın vazgeçilmezi olacak. Wi-fi ile uzaktan kontrol edebildiğimiz ultra modern makineler evlerde yerini alacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*