Bayi olarak yeni normal dönemde müşterilerimize erteledikleri ihtiyaçları en iyi şekilde sunmak için çaba göstereceğiz

Emre Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Parmaksız

Soğutucu, klima ve hava temizleme cihazları, beyaz eşya sektörünün önemli alanlarından birini oluşturuyor. Genel olarak bu alandaki trendleri ve sektörün durumunu değerlendirir misiniz?

Klima sezonuna sektör olarak iyi bir giriş yapmayı planlıyorduk fakat geçirmiş olduğumuz pandemi süreci ve bu virüsün klima yöntemi ile bulaşıcı hale geldiği söylentisinden dolayı şu anda sektör olarak hareketsiz günler geçiriyoruz. Müşterilerimizi doğruyu güzel bir şekilde anlatarak ev tipi klimaların sağlıklı ve evdeki havayı yenilediğini anlatmamız çok önemlidir, artık klima ürünü sezonluk bir ürün değil yılın her ayı satılabilecek bir ürün olmuştur. İnverter klimalar az bir elektrik harcamaktadır.

Firma olarak bu alanda yaptığınız yatırımlardan bahseder misiniz? Bu alanda müşterilerinize ürünleriniz ve hizmetleriniz nelerdir?

Biz firma her şeyden önce doğru ve gerçek bilgileri müşterilerimize anlatıyoruz ve daha sonra ön keşife çok önem veriyoruz. Ürünü satmadan önce yetkili servisimiz ile bir keşif gerçekleştirip daha sonra satışı gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimiz klima ürünü alımında çok hassas davranıyorlar; yanlış yapmamak ve müşteri memnuniyetsizliği oluşturmamak için keşif sonrasında satış hizmeti gerçekleştiriyoruz.

Özellikle son Covid-19 salgını ile birlikte ev içi akıllı cihazlar ve sağlığa yönelik alternatif çözümler sunan beyaz eşya ve küçük ev aletlerine ilgili arttı. Sizce genel olarak pazar trendleri nelerdir, önümüzdeki dönemde nasıl olacak?

Öncelikle bu salgının ülkemizden ve daha sonra dünyadan yok olmasını istiyor ve diliyorum.

Bu salgından sektör olarak çok etkilendiğimizi düşünmüyorum. Sadece evliliklerin ertelenmesi gibi sebeplerden dolayı ihtiyaçlar ertelendi. Yılın ilk yarısında kayıp ettiğimiz ciroyu yılın 2. yarısında kazanacağımıza ve beklediğimiz büyümeyi yapabileceğimizi düşünüyorum. Bunun dışında küçük ev aleti (Ekmek yapma makinesi, hamur yapma makinesi gibi ürünlerin) satışında artışlar oldu.

Bayi olarak bu alandaki tüketici davranışlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz yeni dönemde nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Bayi olarak pandemi sürecinde insanların doğası gereği ihtiyaçlarından vazgeçmediği, sadece ertelediklerinin farkındayız. Ve yeni normal dönemde bayi olarak müşterilerimize temizlik ve hijyen kurallarına tam şekilde uyarak, erteledikleri ihtiyaçları en iyi şekilde sunmak için çaba göstereceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*