“Baba olmak beni her anlamda motive etti”

Kutup Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kızılmeşe, MAG Babalar Günü için verdiği özel röportajda oğlunu hayatın her aşamasında desteklediğini belirtti.

Kutup Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kızılmeşe oğlunu hayatının her aşamasında destekleyerek kararlarının arkasında olduğunu ifade ediyor.

Baba olduğunuzda neler hissettiniz?

Babalık duygusu ile, oğlumun doğumu sayesinde 1993 yılında tanıştım ve  tarifini bir türlü yapamadığım müthiş  bir duygu.

Baba kavramını tek kelimeyle tanımlayabilir

misiniz ?

Sonsuz güven.

Genelde bütün erkekler baba olmaktan korkar ,sizin çekinceleriniz varmıydı ?

Genç yaşlarda; hayat mücadelesi, koşuşturma, tecrübesizliğinin ile korkuya kapılmak  çok yansıdığım bir şey değil. Ancak, ben çocukları çok sevdiğim için olsa gerek, böyle bir endişeye hiç kapılmadım. Aksine inanılmaz mutlu oldum. Baba olmak beni her anlamda motive etti.

Bence çocuklar girdikleri her ortama huzur, neşe ve hayat verir. Belki de bu yüzdendir ki; babaanneler, anneanneler ve dedeler için çok değerli, çok özeldirler. Yaş ilerledikçe çocukların çevresine yaydığı  yaşama enerjisini daha da güçlü hissedebiliyor insan.

Kendi babanızın size davranışları ile sizin çocuğunuza karşı davranışlarınızı kıyasladığınızda gördüğünüz büyük fark nedir?

Aslında farklılık olarak tanımlak ne kadar doğru bilemiyorum. Tabii ki fiziksel ve sosyal şartlar bizim zamanımızdaki  gibi değil. Bizler her anlamda, oldukça büyük bir hızla globalleşen dünyadaki değişime,  gelişime mümkün olduğunca  uyum sağlamaya  çalışıyoruz. Gençlerse  inanılmaz. Sahip oldukları şartların ve imkanların da katkısı ile oldukça hızlı düşünüyor, pratik çözümler üretiyor ve inisiyatif alabiliyorlar.

Ben oğlumun  kararlarını deneyimlemesi konusunda mümkün oldukça destekleyici ve teşvik edici olmaya, onu elimden geldiğince anlamaya çalışıyorum. Aynı zamanda,  hepimizin kafasında babalarımızın oluşturduğu baba modelinin toplumsal ve etik değerleri bizlerin çocuklarımızla  iletişimimizde de en önemli ve özel rehberimiz oluyor.

Sanırım, büyüklerimizden aldığımız değerlerimizi, içinde bulunduğumuz çağın şartlarına göre, çocuklarımıza formülize ederek aktarmaya çalışıyoruz.

Baba olduktan sonra hayatınızda neler değişti? Beklentileriniz doğrultusunda bir değişim miydi ?

Bende “Baba” kelimesinin açılımı: şefkatli, koruyan, kollayan, güçlü, mücadeleci, kararlı, adil, çözümleyici ve asla vazgeçmeyen,  inanılmaz güven dolu bir liman.

Belki de, bu bakış açışı ve kabulleniş nedeni ile oğlumun doğumuyla önceliklerim  ve hissettiğim sorumluluklarım değişti. Farkında bile olmadan iş ve sosyal hayatımın akışını ona göre programlamaya başladım. Çünkü doğumundan itibaren onun sevgisi, mutluluğu ve sağlığı benim için her şeyden daha önemli oldu.

Çocuğunuzla yapmaktan en keyif aldığınız aktivite nedir?

Her anne-baba  gibi benim  için çok değerli, çok özel ve keyifli paylaşımlarım var. Çocuğunuz büyürken tabii ki bu aktiviteler de onun yaşına göre değişkenlik gösteriyor. Kısaca birlikte maç izlemenin, yorumlamanın ve kızımız Dobby ile vakit geçirmenin her yaşta hiç değişmeyen aktivitelerimizden olduğunu söyleyebilirim.

Çocuğunuzla arkadaş gibi mi yoksa baba-çocuk çizgisini mi tercih ediyorsunuz? İlişkinizi nasıl tanımlarsınız

Kendi adıma her şeyin kararında olması gerektiğinden yanayım. Bence ebeveyn  arkadaş değildir; ancak bu onun anlayışsız, hoşgörüsüz, paylaşımsız, saygısız olması anlamına gelmez.

Bizim toplum olarak, bu konuyu fazlasıyla karıştırdığımızı düşünüyorum. Arkadaşınız size eşlik eder, ancak büyükleriniz tecrübe ve deneyimleri ile  klavuzluk  edebilirler. Anne-baba olmanın da arkadaş olmanın da dozu doğru ayarlanmalıdır. Sevgi ve saygının olduğu bir ortamda bu zaten kendiliğinden oluşuyor diye düşünüyorum .

Çocuğunuzun  kariyerini  oluşturma sürecinde nasıl bir etkiniz var? Tercihlerini tamamen kendisine mi bırakıyorsunuz?

Bu konuda oğlumun karalarına saygılı olmaya özen gösterdim. Oğlum birlikte çalışmayı tercih ettiği için birlikte çalışıyoruz ve tabii ki bu tercihi beni çok mutlu etti. Ancak, tercihi farklı bir alanda olsaydı, ona da saygı gösterirdim. Çünkü işini severek, şevkle ve heyecanla yapmasının kişiyi başarıya ve huzura taşıyacağına inananlardanım.

Bugüne kadar aldığınız en güzel babalar günü hediyesi nedir?

Bu konuda şanslı bir babayım . Oğlumun çok güzel süprizler hazırlayan bir mizacı var. Benim için en değerli olanı ise, doğumu ile hayatımın sonuna dek armağan ettiği bu güzel ve değerli babalık  misyonudur.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Üzücü kayıplar verdiğimiz bu küresel pandemi mücadelemizde, her bireyin maksimum hassasiyetle üzerine düşen görevleri yerine getirmesi ve bir an önce bu zor günleri de elbirliğiyle atlatmamız en büyük temennimdir.

Bu mücadelede aramızdan ayrılan tüm vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.

Sizin aracılığınızla tüm babaların Babalar Günü’nü kutluyorum.

Sağlıkla kalın…

Oğlumun benim için en değerli hediyesi, doğumu ile hayatımın sonuna dek armağan ettiği bu güzel ve değerli babalık  misyonudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*