Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer: “Arnica olarak kaliteli ve iyi tasarıma sahip ürünlerimizle tüketicilerin hayatını kolaylaştırıyoruz”

Air fryer ürünleri hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Son yıllarda çok popüler olan ürünün icadı aslında 2005 yılına dayanıyor. O günlerde bugüne neler oldu?

Air fryer Hollandalı bir mucit tarafından 2005 yılında çıtır çıtır patates kızartmanın yollarını ararken bulunmuş. Yapımı üç yıl süren ürün 2010 yılında uluslararası tüketici elektroniği ve teknoloji endüstrisinin önde gelen ticaret fuarı IFA Berlin’de ilk kez görücüye çıktı. Ardından da değişen tüketici alışkanlıklarının da etkisiyle air fryer ilgisi başladı.

Sizce tüketicinin yoğun ilgisi nereden kaynaklandı?

Sağlıklı beslenme trendi hızla yükseliyor. Ayrıca pandemi döneminde evde kalma sürelerinin artması mutfakta fazla vakit geçirmeyi sevmeyen kişileri daha kolay çözümlere yöneltti. Bu nedenle özellikle pandeminin hemen ardından air fryer ürünlerine yoğun talep yaşandı. Sıcak havayı bünyesinde sirküle ederek içinde bulunan fan sistemi yardımıyla yiyecekleri pişirmek üzerine kurgulanan air fryer sistemi, yaşam konforunu artırmak isteyen tüketicilere çok cazip geldi. Ayrıca yoğun iş hayatı nedeniyle yemek yapmaya fazla zaman ayıramayan, buna karşın sağlıklı beslenmeye özen gösterenler de bu ürüne yöneldi.

Arnica olarak air fryer ürünlerine yönelik nasıl bir yol izlediniz?

Kaliteli ve iyi tasarıma sahip ürünlerimizle tüketicilerin hayatını kolaylaştırıyoruz. Bu nedenle air fryer da bizim yakından incelediğimiz, tüketicilerimizin yoğun talebi nedeniyle de Arnica markası ile sunduğumuz bir ürün oldu. Air fryer segmentindeki tüm ürünleri yakından inceledik, yurt dışında da bu konularda çalışmalarda bulunduk. Bundan sonraki süreçte de yine pazar dinamiklerini tahlil ederek bu ürüne yönelik politikamızı belirleyeceğiz. Arnica markası ile beş farklı air fryer ürününü tüketiciye sunuyorsunuz.

Neden böyle bir farklılaşmaya gittiniz ve bu ürünlerin özellikleri nedir?

Tüketiciler, kaliteli, kolay kullanılabilen ve şık ürünler tercih ediyor. Ortak talepleri bu. Ancak tüketici grubu tek, homojen, aynı özellikle sahip bir yapı değil. Yaşam koşulları, beklentileri, kullanım sıklıkları ve tercihleri farklı. Biz de pazar araştırmalarımızın ortaya koyduğu sonuçlara göre beş tip air fryer sunuyoruz. Büyük aileler için daha geniş hazneli ürünler sunuyoruz, küçük mutfaklı evlerde de ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak özellikte ürünlerimiz var.

Bundan sonraki süreçte air fryer pazarının nereye doğru evrileceğini düşünüyorsunuz?

Tüketicilerin kullanımı kolay, enerji tasarruflu ve inovatif ürünlere olan ilgisi artarak devam edecektir. Bu da elbette ürünlerin çeşitlenmesine, daha iyi versiyonlarının pazara sunulmasına neden olacak. Biz de müşteri deneyimleri, pazar araştırmalarımız ve Ar-Ge çalışmalarımızın sonuçlarına göre tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıran ürünler sunacağız elbette.

Peki, air fryer alırken nelere dikkat edilmeli?

Dikkat edilecek en önemli noktalardan biri ürünün kapasitesi. İki kişilik air fryer da var, 8 kişilik de. İhtiyaca göre en uygun büyüklükte ürünün seçilmesi gerekiyor. Alınan ürünün kolay temizlenebilir olması ise asla gözden kaçırılmaması gereken bir nokta. Kolay yıkanabilen, parçaları birbirinden kolay ayrılabilen ürünlerin tercih edilmesini öneririm. Air fryerların pişirme gücü değişiyor. Güç arttıkça elektrik tüketimi de fazlalaşıyor. Buna dikkat edilmeli. Bir de elbette garanti ve servis sorunu yaşanmaması için güvenilir bir satıcıdan ürün alınmalı.

Her zevke ve ihtiyaca uygun bir Arnica air fryer var

Arnica’nın tüketiciye sunduğu aifryer modelleri farklı büyüklüklerde ve çeşitli özelliklere sahip. Yapışmaz yiyecek hazneleri ve 80-200 derece arasında pişirme özelliği ile bu ürünler, yiyeceklerin lezzetini koruyarak pişirme deneyimi sunuyor.

Az yağ kullanarak ya da yağsız yemek hazırlama olanağı veren Arnica AirFryer – GH22240 geleneksel kızartma yöntemlerine karşı sağlıklı bir alternatif sunuyor. Ayarlanabilir kontroller ve geniş iç hacmiyle mutfakta geçirdiğiniz süreyi keyifli kılan bu ürün ile yemeklerinizi çok pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.

Tüketiciler, Arnica AirFryer – GH22230 Sıcak Hava Fritözünün sunduğu yağsız pişirme teknolojisi sayesinde favori atıştırmalıklarını2 ve en sevdikleri yemekleri daha hafif ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabiliyor.

Sevdiğiniz yiyecekleri sağlıklı bir şekilde kızartma deneyimi için tasarlanan Arnica AirFryer – GH22220 Sıcak Hava Fritözü geniş iç hacmi, kullanımı kolay arayüzü ve özelleştirilebilir ayarları ile mutfakta pratik bir yaklaşım sunuyor.

Arnica AirFryer – GH 22210 Sıcak Hava Fritözü ise ısıyı etkili bir şekilde dolaştıran sıcak hava teknolojisi iye yemekleri pişiriyor. Aynı zamanda içten dışa eşit bir şekilde kızartarak dışının çıtır çıtır ve içinin yumuşak olmasını sağlıyor. Bu ürünle az yağ kullanarak sağlıklı ve lezzetli ürünler hazırlayabilirsiniz.

Arnica AirFryer – GH22200 Sıcak Hava Fritözü yapışmaz kabının bulaşık makinesinde yıkanabilir olması sayesinde hem yemeklerinizi daha hijyenik bir şekilde hazırlamanızı hem de cihazını en iyi şekilde korumanızı sağlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*