Vestel bizim için sadece bir marka değil, aynı zamanda bir aile gibi

Özden Ticaret / Denizli Vestel Bayi Ahmet Özden

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Denizli’de yaşıyorum, ailemin en küçük çocuğuyum ayrıca evli iki ablam var. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra aile işletmemizde, ticaret hayatına atıldım. Şu anda işletmemizin 4. kuşağı olarak ticari faaliyetlerimize devam etmekteyim. Firmamız, 1948 yılında büyük dedem İsmail Özden tarafından Denizli Güney ilçesinde bir bakkal olarak kuruldu. Zamanla hazır gıdaların yaygınlaşmasıyla birlikte, dedem Ahmet Özden farklı sektörlere, örneğin bakkaliye, kırtasiye, hırdavat, radyo, televizyon, tüp bayiliği, Philips, Milangaz Bayiliği gibi alanlara giriş yaparak işletmenin büyümesini sağladı. Daha sonra babam İsmail Burhan Özden bu işi devam ettirdi halen birlikte çalışıyoruz. Babam, işletmenin temelini Profilo bayiliği, Milangaz Bayiliği, Av Malzemeleri Bayiliği, Yem, kömür satışı gibi farklı sektörlerde sağlamlaştırarak bugünlere getirdi. 2011 yılında işletmeye bende katıldım, Vestel bayiliği alarak ana faaliyet alanımızı Vestel’e odaklandık. Ayrıca, dedemden günümüze devam eden Milangaz Bayiliğimiz Denizli’nin Güney ilçesindeki mağazamızda halen devam etmektedir.

Mağazanızın özelliklerinden ve günümüz perakendeciliğinden kısaca söz eder misiniz?

Merkez mağazamız, Vestel’in yeni konsept mağazasıdır; diğer mağaza ise önceki konsepte devam etmektedir. Perakendecilik her geçen gün değişiyor ve günümüzde bu alanda bilgi, özellikle de teknoloji odaklılık büyük bir önem taşıyor. Portföyümüzdeki tüketiciler ile güvene dayalı alışveriş yapmayı sürdürüyoruz, tecrübemiz ve memnuniyet odaklı hizmet anlayışımızdan dolayı tüketicilerimizden oldukça fazla ilgi görüyoruz. Son 5-6 yıldır markamıza olan ilgi artmış durumda, bu da tüketicilerin bize duyduğu güveni yansıtmaktadır. Mağaza olarak tüketicilere elden taksitli ödeme seçeneği sunmamız ve daha fazla bilgi vererek tüketicilere katkı sağlamamız, müşterilerin bizi tercih etmesine olanak tanıyor.

Sizin için VESTEL ne anlam ifade ediyor?

Vestel bizim için sadece bir marka değil, aynı zamanda bir aile gibi. Vestel ticaret hayatıma önemli katkılarda bulunmuştur. Vestel markası sürekli gelişen bir marka olup, bu gelişim bizi de olumlu yönde etkilemektedir. Markamızla olan ilişkimiz son derece sağlam, yöneticilerimiz beklentilerimizi karşılama konusunda etkili bir iş birliği sağlıyor. Mesleğimi başka girişimcilere de tavsiye ederim, ancak işimizin karşıdan göründüğü kadar rahat olmadığını belirtmeliyim. İşleyişin arka kısmında ürün tedariği, stoğun depolanması ve sevkiyat gibi detaylar bulunuyor. Sadece ürünü alıp satmakla iş bitmiyor; bu sektörde işin arka planında zorlu bir süreç bulunmaktadır.

Bir beyaz eşya mağazası olarak sektörel anlamda ne çeşit sorunlarla karşılaşıyorsunuz, bunların düzelmesi için önerileriniz var mı?

Sektörel anlamda internet vb ortamlarda rekabet konusunda sorun yaşıyoruz, bunun için öneri sunduğumuz da Rekabet Kurulu’nun bir yetkisi olmadığı iletildiği için çözüm sağlandığını düşünmüyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*