Denizli bir aile gibi sürekli iletişim ve kişisel ilişkilerle ticaretin yoğun olarak devam ettiği bir şehirdir

Hüseyin Kuruoğlan / Denizli Meta Plaza Siemens Bayi

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

1982 yılında Denizli’nin Kale ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Kale ve Denizli merkezinde tamamladım. Lise eğitimimi Burdur Fen Lisesi’nde, üniversite eğitimimi ise İzmir Ege Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde bitirdim. Daha sonra Denizli’ye dönerek Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptım. Bu süreçte, Denizli’deki bir firmada 3 yıl boyunca satınalma ve pazarlama departmanında çalıştım. 2008 yılında oradan ayrılarak eşimin abisi, Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Ali Badem ile kendi işimizi kurduk. İlk olarak 2009 yılında Maviay Mühendislik adlı tesisat ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmayı kurduk ve faaliyetlerimize başladık. Hala devam eden ve kurucu ortağı olduğum Maviay Mühendislik şirketinde yöneticilik görevini sürdürüyorum. 2021 yılında, beyaz eşya ve perakende mağazacılık sektöründe yeni bir yatırım olarak Siemens markası Hüseyin Kuruoğlan Meta Plaza / Denizli Siemens Bayi BAYİ ile Denizli merkezde Batı Anadolu’nun en büyük cadde mağazası olan Meta Plaza Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasını kurduk. Bu firma ile Siemens ve Studio Line markalarının tüm ürün gamını deneyimleme imkânı sunarak Denizli’ye Studio Line ürünleri ile tanıttık. Yine kurucu ortağı olduğum bu şirkette yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktayım.

Kuruluşunuzdan bugüne yaklaşık 2 yıl geçti hayatınızda neler değişti, işleriniz şu anda nasıl?

Mağazamızın kuruluşundan bugüne, her gün yeni bir Siemens kullanıcısı ile tanışarak ve Siemens ailesine bir müşteri daha ekleyerek devam ediyoruz. Sürekli olarak yenilenen teknolojilerimizle müşterilerimize tanıtım yapmayı sürdürüyoruz. Bu yeni yatırım, hayatıma farklı bir sektör olan perakendecilikte birçok değerli kişi ile tanışma fırsatı sundu. Öncelikle bu yatırımı planlama ve başlatma şansı veren değerli Alan Yöneticimiz Barış Karakoç ve Bölge Müdürümüz Serhan Çokal ile tanıştık; ardından, eski direktörümüz Hakan Sultar Bey ile tanışmaktan da mutluluk duydum. Sektöre yön veren isimlerle çalışmak ve sektörün en premium markası ile ortaklık kurmak, bizim için keyifli bir deneyim olmaya devam ediyor. İşlerimize ve projelerimize sürekli olarak değer katmaya devam ediyoruz.

Mağazanızın özelliklerinden bahseder misiniz?

Mağazamız halen Batı Anadolu’nun en büyük cadde mağazası olup en fazla ürün seçeneği ile kıymetli Siemens müşterilerine diledikleri ürünleri deneyimleme imkânı sunmaktadır. Aynı zamanda sıcacık bir yuva hissiyatı veren mağazamızda misafirlerimize eşsiz Siemens kahve lezzetlerini deneyimlemeye devam ediyoruz. Mağazamızı diğer mağazalardan ayıran en büyük özellik ise premium ankastre markası olan StudioLine ürünleri ile Siemens ürünlerini de aynı anda deneyimleme ve kıyaslama imkânı da sunmaktadır. Bunun yanı sıra mağazamızda 1 adet StudioLine deneyim mutfağı, 2 adet proje ve toplantı odası, 1 adet Siemens Home Connect deneyim alanı ve yine Siemens Home Confor odamız ile 1 adet iş ortağımız Philips markasının TV deneyim salonu vardır. Mağazamıza gelen misafirlerimiz tüm ürünlerimizi deneyimleyebilmekte ve istedikleri ürünleri seçerek keyifli bir alışveriş yapabilmektedir.

Geçmişten günümüze perakendecilik size göre nasıl gelişti ve bölgenizdeki tüketiciler hakkında genel bir bilgi verebilir misiniz?

Perakendecilik sektörü müşteri iletişim kanallarının sürekli olarak geliştiği dinamik bir sektör olup ileride de daha fazla deneyim ve müşteri ihtiyaçlarının çeşitlendiği bir şekilde devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte müşteri deneyiminin daha da gelişeceği şekilde etkinlikler ve sosyal sorumlulukların artacağı yönde devam edecektir. Siemens markası deneyimi ve marka aidiyeti en yüksek olan Premium markaların başında gelmektedir. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında 1 numaralı müşteri markası olmuştur. Sürekli gelişen yenilikçi teknolojileri ile müşterilerine sensör teknolojilerini çok yoğun kullanılarak müşteri ihtiyaçlarının en fazla karşılandığı marka olarak da yoluna devam etmektedir. Denizli sanayinin geliştiği, yıllık 5 milyar dolar ihracat kapasiteli ve sürekli gelişen Türkiye’nin büyük şehirlerinden biridir. Aynı zamanda inşaat sektörü de sürekli büyümektedir. Denizli neredeyse bir aile gibi sürekli iletişim ve kişisel ilişkilerle ticaretin yoğun olarak devam ettiği bir şehirdir.

Mağaza olarak tüketiciye sunduğunuz farklılıklar nelerdir? Tüketici sizi neden tercih ediyor?

Müşterilerimize, markamızın tüm çeşitlerini ve en yeni modellerini, geniş, ferah ve huzur dolu olan mağazamızda keyifli bir alışveriş ortamında sunmaktayız. Öyle bir mağaza düşünün ki çocukları ile gelen müşterilerimiz kendileri rahatça alışverişlerini yaparken, çocukları için gönlünce eğlenebilecekleri ve deneyim yaşayacakları mini mutfak oyun alanımız mevcut. Ayrıca yetkin ve deneyimli mağaza satış danışmanlarımız ile birlikte tüm ürünlerimiz hakkında müşterimizin ihtiyaçlarını en fazla karşılayan ürünleri belirleme ve doğru teknolojiyi içeren en kaliteli ürünü güçlü stok yapısı ile de en uygun fiyata satın alabilme fırsatı sunmaktayız. Mağaza olarak bizden alışveriş yapan müşterilerimizin sadece bizden ürün satın almadıklarını aynı zamanda da bizim vasıtamızla güzel sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını bilmeleri onları bizim mağazamızı tercih ettiriyor diye düşünüyorum.

Sizin için SIEMENS ne anlam ifade ediyor? Markanız ile iletişimiz nasıl?

Benim için Siemens sürdürülebilirliği ifade etmektedir. Sürekli gelişen teknolojileri ile insanlığın ihtiyaçlarını en fazla karşılayan ve yenilenebilir enerji ve teknoloji yatırımları ile sosyal sorumluluk bilincinde en güzel projelere imza atan bir marka olduğunu düşünmekteyim, böyle düşündüğümüz içinde Siemens Markası ile iş ortaklığı yaptık. Marka ile olan iletişimimizi öncelikle sahada çalışan satış ve alan yöneticilerimiz, sonrasında her daim projelerimizi ve iş geliştirmemize katkılarını esirgemeyen değerli bölge Müdürümüz Serhan Çokal vasıtası ile sürdürmekteyiz ve en üst düzeyde destek görmekteyiz. Yöneticilerimizden, perakendeciliğin gelişeceği önümüzdeki dönemde, iş ortakları olarak bizlere bugüne kadar olduğu gibi desteklerini sürdürmelerini ve hep birlikte sürdürülebilirlik alanında ilerleyerek devam etmeyi bekliyoruz.

Sektör de bir derneğe veya bir kuruluşa üye misiniz? Cevabınızı evet ise katkıları size göre nedir?

Şahsi olarak üyesi olduğum ve bir dönem de en genç yönetim kurulu üyeliğini de yaptığım, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği ve Denizli İnşaat Malzemeleri Satıcıları İş Adamları Derneği olarak 2 farklı STK da görev yapmaktayım. Bu dernekler vasıtası ile işimizi en üst düzeye taşıyabilmek için tüm gelişmeleri takip etmekteyiz.

Bir beyaz eşya mağazası olarak sektörel anlamda ne çeşit sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Bunlar nelerdir, bunların düzelmesi için önerileriniz var mı?

Globalleşen dünyamızda sürekli dijitalleşen ticaret alanında sektöre yön veren bir marka olarak Siemens’ten perakendecilik alanında rekabetçi ve teknolojik ürünlerini değerli Siemens müşterilerimize ulaştırabilmek için e ticaret çözümleri beklemekteyiz. Bu alanda tüm ürün gruplarının müşteriler tarafından mağazada deneyimlenirken online olarak da satınalma yapabildikleri bir platform altyapısı süreçlerinin hızlandırılmasını beklemekteyiz.

Mesleğinizi çocuklarınıza veya başka girişimcilere tavsiye ediyor musunuz?

Ben kendi mesleğimi daha çoğunlukta bir yatırımcı olarak görmem sebebiyle ülkemizin de gelişebilmesi için herkese doğru olduğu gibi çocuklarıma da tavsiye etmekteyim. Mağaza olarak da Siemens gibi Premium bir marka ile doğru yatırım yaptığımızı görüyor ve diğer yatırımcılara da tavsiye ediyorum.

Ekonomik olarak çok dalgalanmalı bir zamandan geçiyoruz. Bu dönem sizleri olumlu ya da olumsuz nasıl etkiliyor?

Ülke olarak bu süreçte satın alma gücünün de azalarak devam ettiği bu günler de müşterilerimize marka ve mağaza olarak sürekli kampanyalar yapmaktayız, yaptığımız bu kampanyaları da Siemens müşterilerimize Denizli Meta Plaza adlı sosyal medya platformundan ulaştırıyoruz.

Kendinizi mesleki anlam da yenilemek ve büyütmek içi neler yapıyorsunuz? Ne tür literatür takip ediyor ve nasıl kendinizi eğitiyorsunuz?

Sektörü daha iyi tanımak ve doğru öngörüler edinebilmek için sektörün önde gelen yayın kanallarından olan sizin derginiz DAĞITIM KANALI dergisine abone olarak sürekli okuyorum ve gelişmeleri buradan takip ediyorum.

Yaptığınız mesleğin keyifli yanları ile zorluklarından bahseder misiniz?

Bir müşterinin doğru ürünü almış olması ve aldığı üründen memnun kaldığı için mağazamıza gelerek bizlere teşekkür etmesi ve dostlarına da mağazamızı tavsiye etmesi bizleri mutlu ediyor. Bu sektörde ve perakendecilik de hedefleriniz nelerdir? Bu sektörde yıllarca Denizli ve yakın illerinde geliştirebileceğimiz iş ortaklıkları bularak sürekli olarak işimizi geliştirmek ve sürdürülebilir iş ortaklıkları kurmak istiyoruz. Bu alanda daha fazla müşteriye ulaşabilmek içinde şube yatırımları yapmak istiyoruz.

Eklemek istediğiniz farklı bir konu var mıdır?

Öncelikle şahsınıza ve derginize sizin gibi sektörü doğru takip eden bir yayın organı olarak bizlere de sizin vasıtanızla kendimizi ifade edebilme imkânı tanıdığınız için teşekkür eder, işlerinizde kolaylıklar dilerim…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*