Sektör temsilcileri sahaya inmeli

Hüsnü Gümüşay / Konya Gümüşay Ticaret

Kendinizi ve firmanızı tanıtır mısınız?

İlkokulu yurt dışında, ortaokulu ve Liseyi Burdur da Üniversiteyi biraz Almanya da biraz İzmir Ege Üniversitesinde okudum. Alman Dili ve Edebiyatı 1987 yılı mezunuyum.1990 yılında Arçelik Bayisi olarak Beyaz Eşya Sektörüne girdim.2002 yılına kadar ortağımla çalıştım.09.2002 yılından itibaren karışık marka tercihi ile kardeşim ile şimdiki iş yerimizde faaliyet göstermekteyiz.

Perakendecilik konusunda bizimle deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Perakendecilik gerçekten zor bir ticari faaliyet. Özellikle son yıllarda insanların da değişmesi sonucu bu alanda faaliyet göstermek cesaret istiyor. Müşteri hiçbir zaman memnun değil. Ödemelerde eskisi gibi borç namustur ilkesi geçerli değil. Ama yine de 32 yıllık birikimimizin meyvesini yiyoruz ve şimdilik faaliyetimiz devam ediyor.

Hangi firmalarla çalışıyorsunuz? Çalıştığınız firmalara yönelik bir mesajınız var mı?

Biz Arçelik Markasını bırakınca bizi Eski Altus Toptancısı olan Antalya Ak Pa buldu. Uzun süre onlarla çalıştık.  Daha sonra İzmir Yeşil ege ile çalıştık. Şimdi Davraz Ticaret /Mers Ticaret / Seren Adana ile ağırlıklı çalışıyoruz. Bunun yanında bize gelen SPOT Teklifleri de değerlendiriyoruz.

Son ekonomik gelişmeleri değerlendirir misiniz? Sektörümüze ne gibi fırsat ve tehditler sunuyor?

Son ekonomik gelişmeler gerçekten benim gördüğüm en kritik günlerden. Daha önce de atlattığımız krizler var. Bizim bu krizlere karşı tek silahımız var. Yıllardır onu uygularız.

a.) Sattığımız malı anında yerine koyarız. Hangi şekilde sattıysak o şekilde tedarik etme yoluna gideriz.

b.)  Parayı kullanalım ilkesi bizde yoktur kar olmadan mal satmayız.

c.) Aldığımız vadeli malı peşin satalım vadesini kullanalım biz de yoktur. Vade bize sunulan bir avantajdır müşteriye kullandırmayız.

Bölgenizde bulunan müşterilerinize nasıl bir hizmet anlayışınız var?

Müşterimize hizmet ile sahip çıkan bir işletmeyiz. İyi niyetli olduğunu bilirsek gece 24.00’de dükkân açmasını biliriz. Her zaman müşterinin yanındayız. Varsa müşterinin kusuru onu da anlatırız. Ama haklı ise firmayı da şikâyet etmekten geri kalmayız.

Sektöre mesajınız nedir?

Yıllardır söylerim sektör temsilcileri sahaya inmeli. Sadece pazarlama elemanlarını gönderiyorlar ama tabanın sorunlarını bilmiyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*