Ankastre beyaz eşya ihracatının yaklaşık yüzde 72’si Avrupa Birliği’ne gerçekleştirilmektedir

Teka Türkiye

90’lık kısmı ankastre ürünlerden oluşuyor. Uzun vadede Türkiye’de de bu oranların yakalanacağını öngörmekteyiz.

Yeni nesil mutfaklarda ankastre ürünlerin kapladığı yer gitgide büyüyor. Ankastre ürünlerin her geçen gün artan konut ve lüks konut projelerinde de yaygın olarak kullanılması, ankastrenin pazar payının yakın gelecekte büyük oranda artacağını gösteriyor.

Sektörün büyümesini tetikleyen en önemli etkenlerin; inşaat ve konut sektöründeki büyüme, kentsel dönüşüm projeleri, kentlere göçün artması, mutfakların modernleşmesi, konut talebi ile artan birim konut adetleri, toplu konut ve nitelikli konut projelerinin büyük şehirlerin dışında da büyümesi, mutfakta geçen zamanın artması ve modern site hayatı Mutfak artık, sadece yemek yapılan yer değil, yaşam alanı olarak da giderek artan bir önem taşıyor. Bu nedenle her geçen gün daha fazla kişi, mutfağına kendi tarzını ve rahatlık anlayışını yansıtabileceği ankastre ürünleri tercih ediyor.

Evlere rahatlık ve kolaylık sunan ankastre ürünler de bu nedenle eskisinden çok daha fazla ilgi görüyor. Avrupa’da pişirici cihazlar pazarının yüzde 90’lık kısmı ankastre ürünlerden oluşuyor. Uzun vadede Türkiye’de de bu oranların yakalanacağını öngörmekteyiz. Mutfağınızı dekore ederken estetiğin yanı sıra, kullanışlılığı da göz önünde bulundurmalısınız. Kullanışlı bir düzenlemeye sahip olmayan mutfaklarda çalışmak zor olacaktır. O nedenle, eşyaların pratik çalışmaya olanak tanıyacak şekilde yerleştirilmesi gerekiyor. Hızlı ve kolay hareket edebilmek için, eşyalar hareketleri kısıtlayacak yerlerde bulunmamalı.

Yeterli boş alan, en çok mutfakta önem kazanıyor. Hızlı hareket edebilmek ve pratik şekilde çalışabilmek için ortamda gerekli boşluğu sağlamalısınız. Ankastre eşyalar, tam da bu noktada çözüm sunuyor. Duvar, tezgâh ya da dolap içine gömülü oldukları için ankastre ürünler, fazladan yer kaplamaz. Dolayısıyla alan tasarrufu sağlanır. Onlar ayrıca kablo karmaşasını önleyerek görünümü daha düzenli kılar. Alan tasarrufu ve düzenli görünüm sundukları için ankastre eşyalar, özellikle geniş ebat seçenekleri ve renk/fonksiyon bazlı değişik alternatifleri ile tüm mutfaklarda çok kullanışlı.

Ankastre ürünlerde öne çıkan özellikler, pişirme kalitesini arttıran ve restoran kalitesinde yemek yapmaya imkan veren fırın teknolojileri, kendi kendini temizleyen pirolitik fırınlar, hızlı ve enerji tasarruflu pişirme sağlayan indüksiyon ocaklar, yüksek emiş gücü ve ilave filtre sistemleri ile pişirme sırasında havayı çok hızlı temizleyen davlumbazlar ve kademeli pişirme sistemleri ile hem enerji tasarrufu sağlayan hem de pişirme kalitesini arttıran ocaklar olarak özetlenebilir. Ankastre beyaz eşya ihracatının yaklaşık %72’si Avrupa Birliği’ne gerçekleştirilmektedir. Türkiye beyaz eşya sektörü de Covid-19 salgınından benzer ekonomilerdeki gibi etkilenmektedir. Salgının; tedarik zinciri başta olmak üzere, tüketici davranış ve alışkanlıkları, satış kanalları, çalışanlar ve çalışma düzeni üzerine etkisi görülmektedir. Salgının yoğunluğu ve devlet tarafından alınan önlemlerin içeriği ve kapsamına göre bu etkilerin bazılarının geçici, bazılarının ise kalıcı olacağı düşünülmektedir. Talepteki değişim, iç pazar yanında ihracat odaklı bir sektör olarak Avrupa ülkelerindeki düzenlemelerden de doğrudan etkilenmektedir. Tüketici ve alışveriş alışkanlıklarında ise tüketicilerin günlük rutinlerindeki değişikliklere bağlı olarak evde yaşam süresinin artması, hem ürün kullanımlarının farklılaşmasına hem de ürünlerdeki sağlık ve hijyen konusunda beklentilerin çeşitlenmesine neden olmuştur.

Dünyada güçlü konumda olan Türkiye beyaz eşya sanayisi, daha büyük ihracat başarılarını, sürdürülebilir iç piyasa performansı ve kesintisiz yatırımlarla gerçekleştirebilecektir. Bunun için, iç pazarın genişletilmesi ve ihracatın artırılmasına yönelik politikaların uygulanması gerekmektedir. Bu amaçla Yeni eko-tasarım ve enerji etiketi düzenlemesine uyumlu ürün tasarımlarına ağırlık verilmesi, Sınırda Karbon Düzenlemesine uygun olarak, Türkiye’nin Uluslararası ve Ulusal İklim Politikası oluşturulması ve emisyon azaltmaya dönük önlemler alınması, Sınırda Karbon Düzenlemesi için Avrupa Birliği ile özel istişare mekanizması geliştirilmesi ve Avrupa Birliği normlarında faaliyet gösteren sektörlerin mekanizmaya tabi olmaması için gerekli girişimlerin yapılması, Türkiye- Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşmasının, önümüzdeki süreçte küresel gelişmeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni fırsatların değerlendirilmesine imkan verecek şekilde güncel tutulması büyük önem taşımaktadır. TEKA olarak 2018 yılında başlattığımız Ar-Ge yatırımlı 200 yeni ürünü bir araya getiren geniş çaplı bir ürün gamı yenilenmesi hayata geçirdik. Tasarım ve özellik bakımından iyileştiren yeni bir endüstriyel platform üzerinde odaklanarak son iki yıldır Ar-Ge’ye büyük miktarda yatırım yaparak Avrupa’da tasarlanan ve geliştirilen ürünlerimizi müşterilerimizin beğenisine sunduk. Restorant kalitesinde etler için Teka SteakMaster ankastre fırın – Teka fırınlar aroma harcı olmadan aynı anda birkaç tarifi pişirmenize imkan tanıyan The SteamBox bağımsız kap sistemine sahiptir. Bu şekilde yemeğiniz, tüm besin maddelerini, vitaminleri ve mineralleri kaybetmeden pişecektir. Sınırsız yüzey ve DirectSense teknolojisi Dokunmatik Kontrol paneli ile Teka indüksiyon ocak. Pirinç Pişirme, Izgara, Derin Kızartma, Tavada Kızartma,Sıcak Tutma, Kaynatma, ve Eritme gibi pekçok pişirme işleminde mükemmel sonuçlar sağlar. Bu en yeni ürün yelpazesinde sunulan tüm fırın, ocak ve davlumbazlar özellikleri bakımından inovasyonda niteliksel bir sıçramayı temsil ediyor. Hassas kontrollü, kendini temizleyen, en düşük enerji tüketimi sağlayan ve kullanıcı dostu bir ürün serisi olarak kullanıcılarımıza benzersiz bir deneyim sunuyoruz. DualClean kendi kendine fırın temizleme sistemi, yeni EcoPower motorlarının davlumbazlara dahil edilmesi ve MultiSlider dokunmatik kontroller gibi yeni işlevler yeni ürünlerimizdeki gelişmelerden sadece birkaçı oldu. Düşük enerji tüketimi, inovasyon kolay temizlenebilme ve ergonomik kullanım sağlayan özellikler ile ön planda olan serilerimizle; müşterilerimize her ihtiyaca yönelik ürünler sunuyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*