Önümüzdeki dönemde insanın hayal gücünü zorlayan yenilikleri daha fazla göreceğiz

Çetintaş Beyaz Eşya Yönetim Kurul Başkanı Murat Çetintaş

Türkiye’de ankastre pazarı giderek büyüyen ve sektör içerisinde payını artıran bir alan. Bu pazarın yakında dönemdeki durumunu değerlendirir misiniz?

İnşaat sektörüne verilecek desteklerin artacağını, kentsel dönüşüme verilen kredi teşviklerinin artacağını, eski tip ve ekonomik ömrünü tamamlayan mutfakların yenilenmesinde ankastreye uygun dizayn edileceğini düşünüyoruz.

Sizce tüketiciler neden ankastre ürünler tercih etmeli? Bu ürünlerin tercih edilmesinde tasarımın ötesinde hangi faktörler etkili olabilir?

Ankastre ürünler giderek daha fazla şekilde tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Bu ürünler daha kullanışlı, daha verimli ve daha fonksiyonel olmasından dolayı tercih ediliyor.

Ankastre ürünlerin kullanıcılara sunduğu avantajlar nelerdir? Özellikle yeni teknolojiler ve sağlık açısından sunulan faydalar özelinde neler söyleyebilirsiniz?

Çağımızda en değerli şey zaman ve enerji. Yeni teknoloji ile üretilen ürünler hem doğa dostu, hem enerji konusunda verimli, hem de programlanabilir olması sebebi ile kullanıcıya vakit kazandırıyor. Bunun yanında hijyenik anlamda sağlıklı komponentlerden imal edilen ürünler olduklarından da çok fazla kullanılıyor ve tercih ediliyor. 

Türkiye beyaz eşyada dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Ankastre pazarında dünyadaki gücümüzü artırmamız için neler yapmamız gerekiyor?

Alınması gereken en önemli aksiyon ihracat yapan firmalara verilen desteklerin çeşitlendirilmesi ve artırılmasıdır. Döviz ve kambiyo rejiminde ihracatçı firmalar mercek altına alınmalı ve bu konularda mağdur edilmemeli ve işlerine odaklanmaları sağlanmalıdır.

Bu ürünler farklı teknolojilere uyum sağlayarak evlerde daha fazla kullanılmaya başlıyor. Sizce önümüzdeki dönemde ankastre ürünlerde teknolojik açıdan ne tür yenilikler göreceğiz?

Artık yaşamımızın en önemli parçası olan internet bir süredir mutfaklarımıza zaten girmişti. Bu konuda insanın hayal gücünü zorlayan yeniliklerin ve enerji verimliliğinde çok daha ileri teknolojilerin ürünler uygulandığını yakın gelecekte daha çok duyacak ve göreceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*