Tüketiciler asıl almak istedikleri özelliğin “temizlik” olduğunu unutmamalılar

Nilfisk Türkiye Ev Tipi Satış Müdürü Soner Durak

Pandemi ile birlikte evde geçirilen sürenin artmasıyla ev aletlerinde sağlık özellikleri, tüketiciler tarafından daha sık tercih edilmeye başlandı. Bu alandaki trendi ve son dönemdeki değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Pandemi döneminde, tüketici alışkanlıklarında çok dikkat çekici değişikler oldu ve bu değişim devam ediyor. Ev dışında yaşadığımız her aktivasyon eve taşınmış durumda.

Sinemanın,tiyatronun yerini dijital platformlar, spor salonlarının yerini eve aldığımız spor aletleri, oyun konsolları aldı. Market alışverişleri, banka işlemleri ve diğer ‘’iletişim, dokunma’’ özellikli her konudan uzak durma alışkanlığı baş gösterdi. Tüm bu işlemleri online uygulamalar üzerinden yapar olduk. Bu değişen alışkanlıkların tek sebebi var; sağlığımızı korumak. Evde geçirdiğimiz zaman içinde temizliğe, hijyene daha fazla dikkat eder hale geldik ve bu konuda satın alma şeklimizi değiştirdik. Tüketicilerde dokunma olmadan alışveriş yapma olanağı sağlayan online alışveriş ve hizmet alma alışkanlığı oluştu.

Tüketici “pahalı olan iyidir” söylemini “pahalı olan sağlıklıdır” olarak algılamayı seçti. Bu yüzden; aynı görevi gören ürünlerde pahalı olana ilgi arttı. Bu durum, kategori ayırmaksızın tüm ev aletlerinde görülebilen bir değişim oldu diyebiliriz.

Marka olarak “sağlık” özellikleri ve unsuruna karşı genel yaklaşımınız nasıldır? Bu alandaki stratejilerinizi neye göre belirliyorsunuz?

Nilfisk, profesyonel anlamda sadece temizlik makineleri üretir. Tek ve asıl işimiz budur. Boyutu ne olursa olsun, her sağlık tesisinde, her an, her zaman temizlik ve hijyen yönetmeliklerine uyumlu makinelerimiz mevcuttur. Bu hedefleri ışığında Nilfisk, piyasadaki en güçlü, en kullanışlı ve en etkili kaynak kullanımı sağlayan temizlik ekipmanlarını sunarak, bir sağlık bakım sağlayıcısı olarak başarıyı destekleyen maksimum temizlik standardını ortaya koyar.

Ev tipi ürünlerimizde de farklı bir düşüncemiz yoktur. Nilfisk elektrikli süpürge modelleri ile kirli havayı elektrikli süpürgenin içine alır, üstün HEPA 14 filtreleme sayesinde temiz havayı dışarı verir. Böylece, sadece yüzeyleri değil ailenizin ev ortamında soluduğu havayı da temizlemiş olursunuz. Nilfisk elektrikli süpürge serileri, Ev tozundaki maytlar, kedi alerjenleri, köpek alerjenleri ve polene karşı İngiliz Alerji Kurumu tarafından onaylanmıştır.

Stratejimiz ev kullanımı için parayla alınabilecek en iyi temizliği yapabilen süpürgeleri hizmete sunmaktır. Nilfisk, sizi ve yaşam koşullarınızı akılda tutarak oluşturuldu. Alerji filtrelemesi, temizlik performansı ve kullanım kolaylığı ile temizlik teknolojisine yeni bir standart getirmiştir.

Bu alanda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Kısaca özelliklerinden bahseder misiniz?

Bir Alerji Derneği’nden onay alabilmeniz için en az HEPA 13 filtre kullanılması gerekir. Nilfisk, HEPA 13 filtreyi standart olarak bir çok modelinde kullanır. Ama, Tüm Elite serisinde, Select Pet Care,One Allergy ve One Pet Care modellerinde HEPA 14 filtre kullanmaktadır.

Basit olarak şöyle anlatabiliriz; elektrikli süpürgeye 100.000 adet toz zerreciği girdiğinde, Hepa 13 filtreye sahip bir makineden maksimum 50 adet toz zerreciği filtreden dışarı çıkma şansı vardır. Bu makine HEPA 14 filtreye sahip olursa; 100.000 adet toz zerreciği girdiğinde maksimum 5 adet toz zerreciği filtreden dışarı çıkabilir.

Kısaca; HEPA 14 filtreye sahip bir makine, HEPA 13 filtreye sahip bir makineden, aynı zaman kullanımı içinde 10 kat daha iyi temizlik yapar.

Tüketiciler bu tarzdaki ürünleri seçerken nelere dikkat etmeliler?

Tüketicinin elektrikli süpürge seçimi yaparken çok çeşitli ölçütleri vardır. Ses düzeyi, watt, emiş gücü, şekli, boyutu, markası vs… Bu saydıklarımızın hepsi önemlidir. Ama sıralama yaparken dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü asıl almak istedikleri özelliğin “temizlik” olduğunu unutmamalılar. Kendi ev ve yaşam şartlarına uygun olan, özellikle pandemi döneminde kullanıcının ve ev halkının toz ile temasının en aza indirgendiği, çektiği tozu makinenin içine hapseden filtre sistemine sahip olmasına dikkat etmesi gerekir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*