Doğru fiyata doğru ürünü üretmek ve pazara sunmak bizim genel stratejimizdir

Luxell Satış ve Pazarlama Ekibi: “En verimli şekilde pazar talepleri doğrultusunda ürün üreten bir kuruluşuz. Bu yolda devam ilkemizdir. Doğru fiyata doğru ürün üretmek ve pazara sunmak bizim genel stratejimizdir. Güçlükler çalışarak aşılır ve önümüzdeki dönemde daha verimli çalışmamızın gerekliliği aşikardır. Firma olarak verimliliği arttırmak için her birimimizde gereken çalışmaları yapıp takip ediyoruz.”

Genel olarak son dönemdeki sektörel gelişmeler ve gelinen noktayı değerlendirir misiniz?

Türk beyaz eşya sektörü; güçlü ticaret hacmi, rekabet gücü ve bilinirliği yüksek bir sektör olarak çağımızın her döneminde var olacak zaruri ihtiyaçlar arasındadır. Piyasada ürün çeşitliliğinin artması, sektörün ilerleyen teknolojiye hızlı bir şekilde adapte olması ve rekabetin güçlenmesi sektörel anlamda kaliteyi ve ergonomik kullanımı da ön plana çıkarmıştır. Tüm bunlara bağlı olarak büyüyen sanayi, bayi ve servis ağları beyaz eşya sektörünü, Türkiye ekonomisine olan katkısı ile çok önemli noktalara ulaşmıştır. Mutfakların bir diğer vazgeçilmez parçası olan küçük ev aletleri ise bu gelişmelere paralel olarak sektörde yer edinmiştir. Son birkaç yıldır her sektörde olduğu gibi beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektöründe de dalgalanmaların yaşanması son derece normaldir. Yaşamın getirdiği doğal ihtiyaçlarla beraber beyaz eşya ve küçük ev aletleri hayatımızda her geçen gün daha önemli bir hale geliyor. Günümüzde tüketicilere sunulan son teknolojik ürünler birkaç yıl sonrasında yerini başka teknolojik ürünlere bırakıyor. Dolayısıyla sektör, çok hızlı gelişen bir teknolojiye sahip olduğu için çok daha iyi yerlere gelecektir. Oluşan ihtiyaç eskiden de olduğu gibi şekil değiştirerek ve çağdaşlaşmaya uyarak devam edecektir.

Bugün geldiğimiz noktada Luxell ailesi olarak oldukça mutluyuz. Türkiye’nin her yerinde istihdamı artırarak üretmeye devam ediyoruz. Tüketicilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ürün ve hizmeti sunmak için çaba gösteriyoruz. Güçlü ve dinamik teknik personel ve mühendis çalışma arkadaşlarımız sayesinde Ar-Ge projeleri açısından yoğun bir tempoyla birlikte daha iyiye ve daha sürdürülebilir gelişime odaklanmaktayız. Tüketicilerimizin sürekli gelişen dijitalleşmeye karşı beklentisi göz önüne alınırsa geleceği oluşturmada sektörümüzün öncü bir rol üstleneceği öngörülmekteyiz.

Luxell yurt içinde ve dışında çok ciddi oranlarda satışları olan ve giderek de üretim, ciro ve satış hacmini artıran bir şirket. Bu büyümenin temel sırları nelerdir?

Burada en önemli şey tüm çalışanlarımızın işini severek sürdürmesidir. Yeniliklere açık dinamik bir yapıya sahip olmanın ve özverili çalışmanın sonucu olarak başarı da devamında sizi takip ediyor. Bizler pazarı iyi yorumlayıp pazarın talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi şekillendiriyoruz. Hem iç piyasada hem de yurt dışında tüketicilerimizin talepleri doğrultusunda şekillendirebildiğimiz yapımız bizi daha rekabetçi hale getiriyor. Tabi ki pazarın taleplerini doğru şekilde doğru zamanda anlayarak bunu yorumlayacak güçlü bir ekip ile çalışma arkadaşlığı yapmamız sektörde başarı getiren en önemli faktörlerden birisi oluyor. Bu noktada pazardan alınan ve yorumladığınız verileri en uygun ürüne çevirme aşamasında üretim bölümünde bizler ile yol arkadaşlığı yapmış ekimiz sayesinde tüketicilerimizi doğru ürünler ile buluşturmak bu işin en güzel sonucu olmaktadır.

Luxell Pazarlama Müdürü Bülent Denktaş

Pazar payınızı kaybetmemek ve sürekli büyümenize devam etmek için ne tür yenilikler yapıyorsunuz?

Sürekli gelişen talebe ve teknolojik beklentilere uyum sağlayarak bünyemizde bulundurduğumuz mühendis arkadaşlarımız ile oluşturduğumuz birçok projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalara devam ediyoruz.

Bir örnek vermek gerekirse, üretimini gerçekleştirip pazara sunduğumuz yeni Opall Ankastre ürünümüz ile tüketicilerimize zamandan ve mekandan tasarruf sağlayacakları bir ürün ürettik. Satışa sunduğumuz ankastre setimizde parlayan ve özellikleri ile tüketicilerimizi memnun edecek bir fırın pazara sunduk. 15 Programa sahip Opall Ankastre Fırınımız, muadillerine oranla hem uygun fiyatlı hem de tam bir performans ürünüdür. Luxell 15 Programlı Opall Ankastre Fırın standartlara ilave 5 özel pişirme programı ile tüketicilere profesyonel mutfak konforu sunuyor. Luxell opall ankastre fırın 5 farklı cihazı bir fırında toplayarak mutfağınızda alandan ve zamandan tasarruf sağlar. Yoğurt, sebze&meyve kurutma, ekmek yapma, pizza yapma, hızlı pişirme ve grill fonksiyonları ile tüketicilere minimum enerji maksimum performans sunuyor. Ürünümüz sebze&meyve kurutma özelliği ile besinlerin değerini koruyarak çok daha kısa sürede kurutma işlemlerini tamamlıyor. Kek pişirmede iddialı olduğumuz fırınımız 5 dakika ön ısıtma ile 17 dakikada kek pişiriyor. Ekmek, yoğurt, pizza yapma fonksiyonları ile mutfağınızda lezzetler katacağınız doğal, hijyenik ve sağlıklı besinler yapmanıza yardımcı oluyor. Bir fırının da ötesine geçirdiğimiz ürünümüz opall fırın yüksek hizmet kalitesine ve performansına oranla tam bir bütçe dostudur.

15 Programlı Opall Ankastre Set ile birlikte projelerimizi gerçekleştirdiğimiz daha satışa sunacağımız birçok ürünümüz için çalışmalarımız devam etmektedir. Kısa sürede daha kaliteli ve ihtiyaç odaklı tatmin oranı yüksek ürünleri pazara sunacağız.

Önümüzde Anneler Günü, Ramazan, soğutma sezonu gibi özel zamanlar bulunuyor. Bu günler için ne tür hazırlıklarınız var?

Bu özel günlerde mutfaklardaki pişirme ve hazırlama aletlerinin yoğun kullanıldığı dönemlerdir. Bu dönemlerde tüketicilerimiz ihtiyaçlarını yenilemede veya eksiklerini tamamlamak için taleplerini arttırmaktalar. Bizlerde bu dönemlerde tüm satış kanallarımızda kampanya faaliyetlerimize hız katarak ve bu dönemlerde üretim kapasitemizi buna göre yönlendirerek hazırlıklarımızı yapmaktayız.

Yeni ürünler, daha kaliteli ve şık tasarımlar ile pazarda her zamankinden daha güçlü olarak devam etmek gibi planlarımız var. Güncellenmeye devam eden web sitemiz üzerinden bu özel zamanlarda indirimler, kampanyalar ve tüketicilerimize yönelik avantajlı çalışmalarımızı özellikle bu yıl daha çok sürdüreceğiz. Ana fikrimiz kaliteyi hesaplı bir şekilde tüketicilerimiz ile buluşturmak.

Kısa süre sonra yeni bir reklam kampanyanı başlayacak. Bu çalışmanın detaylarından bahseder misiniz?

TV kanalı ve bant reklamı bunları destekleyen outdoor, tarayıcı reklamları çalışmalarımız mevcut. Reklamda yeni ürünümüz olan ve aktif pazara sunduğumuz Opall Ankastre Setin tanıtımını yapan reklam filmi çekiyoruz. Ajans ile çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Burada vurgulamak istediğimiz 15 Programlı Opall Ankastre Fırınımızın; yüksek hizmet kalitesi, muadillerine göre uygun fiyatlı olması birçok cihazın yapabileceği işleri tek başına yapabiliyor olması, ile tüketicilerimiz tarafından bilinirliğini artırmak.

Marka olarak satış noktalarınızda tüketiciler özelinde nasıl bir strateji ile ilerliyorsunuz?

Küreselleşme, hızlı değişim ve aşırı rekabet ortamında işletmeler ayakta kalabilmek ve varlığını sürdürebilmek için bugün düne oranla daha çok yeni ürün geliştirmek ve pazara sunmak zorundadır. Tüketici beklenti ve isteklerindeki sürekli değişim göstermekte ve yenilikçilik bu olguyu daha da hızlandırmaktadır. Biz de Luxell firması olarak uzman Ar-Ge ekibimiz tarafından teknoloji dünyasının durmak bilmeyen gelişimi yakinen takip etmekte ve her zaman uygun fiyat kaliteli ürün üretim anlayışımızla tüketicilerimize her dönemde ulaşarak arz talep dengesini ön plana koyma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yani kısaca özetlemek gerekirse kalite, doğru ürün, doğru fiyatlı ürünler ile tüketicinin karşısına çıkmak her zamankinden daha önemli artık.

Luxell altyapı çalışmalarını da sürekli sürdüren bir firma. Bu alanda yakın zamanda neler yaptınız? 

Çok hızlı ve sürekli olan bir üretimin içindeyiz. Dolayısıyla fabrikamızdaki makine parkurundan, çalışma arkadaşlarımızın daha konforlu çalışmaları için çalışma ortamlarının revizesine ve güncellenmesine kadar tüm yatırımları yapmaktayız.

Yeni ürünlerin eklenmesi, taleplerin artması gibi sebepler ile üretim bantlarına yapılan yatırımları ve teknik desteği arttırmaktayız. Üretim alanlarımızı genişletiyoruz. Yakın zamanda ankastre üretim tesisimizde verimliliği ve kaliteyi artıracak çok ciddi bir teknoloji yatırımı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

Marka olarak sürekli yeni ve inovatif ürünler ortaya çıkaran bir yapınız var. Yakın zamanda pazara özellikleri ile fark yaratacak ürünler de sunacaksınız. Neler göreceğiz Luxell’den?

Ülkemizde gelişmekte olan bir ankastre pazarı var. Burada gidilecek daha çok yol yapılacak çok iş var. Opall setimiz ankastre işinde bizler ile ilerleyen tüm kanallara ciddi bir ivme kazandıracaktır. Birçok mutfak aletinin yapabileceği ürünü tek fırında yapabiliyorsunuz. Devamında kullanım faydası yüksek ürünleri sunmaya devam edeceğiz. Ama bunlar biraz sürpriz havasında bizde kalsın. Ankastre ürün üretiminde ciddi bir bilgi birikimi ve deneyim sahibiyiz. Bu birikimi ankastre kategorisi içinde bulunan tüm ürünlerin geliştirilmesinde ve tüketici kullanımındaki faydayı en üst seviyede tutacak gelişmeleri yapmaktayız.

Sezonluk ürünler konusunda sürekli olarak yeni ürünleri kataloğumuza dahil ediyoruz. Yeni vantilatör modellerimizi satışa sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu ürünleri fabrikamızda üretmek bize gurur veriyor. Ayrıca sezonluk ürün gurubunun ısıtıcı kategorisinde, restoran, hotel gibi dış mekanda ısıtmaya ihtiyacı olan noktalara hizmet edebilmek için yeni model dış mekan kullanıma uygun ısıtıcılarımızı bu sezon içinde tüketicilerimize sunduk.

2022 yılı için marka özelinde nasıl bir hedef ve strateji ile çalışacaksınız? Yeni yıl öngördüğünüz çalışmalar nelerdir?

En verimli şekilde pazar talepleri doğrultusunda ürün üreten bir kuruluşuz. Bu yolda devam ilkemizdir. Doğru fiyata doğru ürün üretmek ve pazara sunmak bizim genel stratejimizdir. Güçlükler çalışarak aşılır ve önümüzdeki dönemde daha verimli çalışmamızın gerekliliği aşikardır. Firma olarak verimliliği arttırmak için her birimimizde gereken çalışmaları yapıp takip ediyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*