“Altınoğlu Grup olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde açık ara lider olmaya çalışıyoruz”

Altınoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İslam Özaltın Kilis’te açtıkları yeni mağazanın detaylarını dergimizle paylaştı.

Kilis’te yaptığınız yatırımdan genel olarak bahseder misiniz?

Kilis’te yaklaşık 2.300 metrekare bir mağaza açılışı gerçekleştirdik. Benzeri bir mağaza bölgede bulunmuyor. Yaptığımız bu yeni yatırımı Kilis halkına armağan ettik. İçerisinde çeyizden tekstil ürünlerine, hediyelik eşyalardan küçük ev aletlerine her şeyi bulabiliyorsunuz. Ek olarak Samsung markalı ürünler ve yine beyaz eşyada birbirinden farklı markaları sattığımız bir mağaza yapısı oluşturduk. Mağaza açılışından önce bölgede nasıl bir ihtiyaç ve talep olduğuna dair bir araştırma yaptık. Buna göre gelen arz ve talebe karşılık verecek bir yapı oluşturmaya çalıştık. Güzel bir mağaza oldu. Kilis halkına da destekleri için çok teşekkür ediyoruz.

Hızla büyüyen bir marka olarak yeni yatırımlarla yolunuza devam ediyorsunuz. Grup olarak yakın zamandaki faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Grup olarak 16. mağazamızı açtık. Sektörümüzde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde açık ara lider olmaya çalışıyoruz. Yeni markaları, ürünleri, eğilimleri, lansmanları takip ediyoruz ve sürekli olarak kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. Yenilikçi bir yapımız var. Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir mottosu ile hareket ediyoruz. Değişmediğiniz süre içerisinde kaybolmaya mahkumsunuz. Dolayısıyla kendi sektörümüzde en son trend neler ise onu yapmaya gayret ediyoruz.

Bu büyüme adımlarını atarken yeni yatırımlarınızda lokasyonlarınızı neye göre seçiyorsunuz?

Biz Samsung Türkiye’nin Gaziantep il distribütörüyüz. Kilis’te de yaklaşık olarak 2,5 yıldan bu yana bir boşluk vardı. Samsung Türkiye’nin de önerisi ile Kilis’e bir mağaza açma kararı aldık. Biz de eğer buraya Samsung markası ile gidiyorsak burada butik bir çeyiz mağazamızın da olması gerektiğini söyledik. Kilis’e gittik bir ön araştırma yaptık. Nüfus nedir, nasıl bir eğitim vardır, tüketiciler nelerden hoşlanırlar gibi bilgilere baktık. Burada altyapı çalışmalarımızı yaptık. Olmayan ne varsa oraya götürmeye çalıştık. Şu anda Kilis halkından da olumlu tepkiler ve geri dönüşler alıyoruz. Özellikle Vali, Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü, farklı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden de çok olumlu dönüşler aldık. Biz de onlara çok teşekkür ediyoruz.

Beyper Yönetim Kurulu üyeleri ve birçok firmanın yöneticisi açılışa katıldı.

Bölge olarak değerlendirdiğinizde tüketicilerin eğilimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Pandemi koşulları nedeniyle 18 aydır psikolojik olarak çok zor bir zaman geçiriyoruz. Daha yeni yeni dijital platform ve videolardan sıyrılıp fuarlar ve canlı etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Böyle bir durumda insan psikolojisi çok önemli bir noktada. Tüketiciler hemen her şeyi evlerinde, online olarak sipariş vermeye başladılar. Daha çok bulaşık makinesi, tost makinesi, küçük ev aletlerinde, alerji uzmanı makinelerde büyüme trendleri oldu. Ama mobilya ve çeyiz gruplarında normalin altında seyretti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*