Tüketiciler sağlık için öncelikle güvenilir markalardan ürün satın almalılar

Fakir Hausgeräte Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Kalkan

Pandemi ile birlikte evde geçirilen sürenin artmasıyla ev aletlerinde sağlık özellikleri, tüketiciler tarafından daha sık tercih edilmeye başlandı. Bu alandaki trendi ve son dönemdeki değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

 “Önce Sağlık” diyen bir toplum olarak hepimiz sağlık konusunda her zaman hassastık ancak rutin alışkanlıklarımız çerçevesinde buna dikkat etmek pek de mümkün olamıyordu. Pandemi süreci hassasiyetlerin su üstüne çıktığı daha belirgin ve görünür olduğu bir dönem oldu. Her birimiz, tercihlerimizde teknoloji kadar sağlığımıza faydalı olanı aramaya başladık. Bunun yeni bir bilinç olmadığını sadece önem seviyesi ve sıralamasının değiştiğini dolayısıyla farkındalıklarımızın arttığını söylemek yanlış olmaz. İlk hava temizleme cihazımız Türkiye pazarında yaklaşık 15 yıldır satışta. Demek oluyor ki hem dünya hem Türkiye bu ürünlere uzun yıllar önce de ihtiyaç duyuyordu ve kullanıyordu. Bugüne geldiğimizde bu ürünlerin kullanım frekansları arttı, ürün lüks olmaktan çıktı ve genel ihtiyaç listemize eklendi. Bu teknolojiyi filtre sistemleri inovasyonuyla süpürge kategorimize taşıyarak, 2019 yılında lansmanını yaptığımız Filter Pro’yu duyurduğumuzda da Hypo Clean’i ilk satışa sunduğumuzda da pandemi henüz gündem bile değildi, varlığını dahi bilmiyorduk.

“Clean eating” uzun yıllardır hızla büyüyen çeşitlenen gelişen bir trenddi. Sağlıklı beslenmek, sağlıklı pişiriciler pandemiden çok çok önce trend olmuştu zaten. Şöyle okumamak lazım günü, “pandemi ile ürünler gelişti, arttı, her şey yeni dönem düzenine göre…” Hayır, sağlık her zaman kıymetliydi şimdi tüketim alışkanlıklarımızda önceliğimiz oldu. Pandemi bunu yüzeye çıkardı, hızlandırdı, zorunlu kıldı sadece. Doğruyu, olması gerekeni daha görünür hale getirdi.

Marka olarak “sağlık” özellikleri ve unsuruna karşı genel yaklaşımınız nasıldır? Bu alandaki stratejilerinizi neye göre belirliyorsunuz?

Markalar şu sıralar sağlık alanında köklü yatırımlar yapıyor, yapmak zorunda kalıyor. Fakir olarak biz erken başlayanlardanız, bu konunun öncülerindeniz. Pandemiden önce de sağlık teknolojileri konusunda çalışmalara başlamıştık. Zorunda olduğu için ya da sadece trend olduğu için değil, olması gerektiği için teknolojik inovasyonlara yönelmenin ve ürün yapılandırmasının ne kadar doğru bir strateji olduğunu yaşayarak deneyimliyoruz.

Sağlık durumunun hayat kalitesini olumlu etkilediğini düşünenlerin oranı giderek artarken bu durum tüketicilerin satın alma reflekslerine direkt olarak etki ediyor. Salgın sonrası sağlıklı yaşamı ve sporu yaşam biçimi olarak seçenlerin sayısının hızlı bir şekilde artacağını, sağlıklı beslenme konusu da aynı oranda yükselişin paralel olarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Sağlık ekosistemine dahil olan markaların başarılı olacağı bilinciyle son yıllarda tüm Ar-Ge yatırımlarımızı bu eksende şekillendiriyoruz.

Bu alanda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Kısaca özelliklerinden bahseder misiniz?

Sağlık konseptine yönelik yapılan yatırımların, artan ürün çeşitliliğinin ve yeni fikirlerin pazarı günden güne büyüttüğünü gözlemliyoruz. Küçük ev aletleri pazarı, son yıllarda dünyada gelişen 3 ana akım olan “Sağlıklı Yaşam”, “Kolaylık”, “Dijitalleşme” ekseninde üretilen inovatif ürünlerle büyüyordu. Pandeminin ortaya çıkması, sektörün daha fazla sağlıklı yaşam tarafına kanalize olmasını sağladı. Biz de Fakir Hausgeräte olarak ürün gamımıza Sağlıklı Yaşam Ürünleri kategorisini ekleyerek, insanların yaşam kalitesini artıracak ürünleri onlarla buluşturuyoruz. Hava temizleyicilerden buharlı temizleyicilere, nemlendirme makinelerinden hijyen sağlayan su üretme cihazlarına ve akıllı pişiricilere kadar ürün gamımızı daha sağlıklı yarınlar için geliştiriyoruz.

Elektrikli süpürge kategorisinde bir devrim yaratan ilk havayı da temizleyen süpürge Filter Pro’yu pandeminin hemen öncesinde tüketicilerle buluşturduk. Fakir Filter Pro Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, havada bulunan ve gözle görülemeyen tozları, partikülleri, bakterileri ve alerjenleri “ionizer” teknolojisi ile yere indirip, 8 filtreden oluşan ESF Teknolojisi ile temizleyerek, yalnızca evinizi değil havanızı da temizliyor. Cihazın çalışması ile ortama çıkış havası beraberinde negatif iyonlar yayılıyor. Ortam havasında bulunan ince tozlar, organizmalar, polenler, alerjenler ve zararlı maddeler negatif iyonlar ile birleşiyor. Birleşme sonucu nötrlenen ve ağırlaşan partiküller zemine düşürülerek ortam havası zararlı ve kirli maddelerden büyük ölçüde arındırılırken daha temiz ve ferah bir yaşam ortamı oluşuyor.

Yaşam alanlarında havanın ve zeminin temizliği kadar, gün içerisinde temas edilen tüm noktalardaki bakteri ve mikroplara karşı etkili tedbirler alınması gereken bu dönemde, uzmanlar antibakteriyel dezenfektanlarla detaylı temizlik yapılması gerektiğini önemle vurguluyor. Titiz Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettiğimiz ve elektrikli ev aletleri sektöründe bir ilk olan Hypo Clean, sadece musluk suyu ve yarım gram tuz kullanılarak 1 dakika içerisinde tamamen doğal sterilizasyon sağlayan elektrolize bir sıvı üretiyor. Hiçbir kimyasal etkisi bulunmayan dezenfektan sıvı, sıkıldığı yüzeylerde koku, bakteri, mikrop ve mantar oluşumuna izin vermeyerek, laboratuvar testlerine göre %99.9’a varan hijyen sağlıyor. Sürekli kullanılan cep telefonları, çocuklarınızın oyuncakları, kişisel bakım gereçleri, süs bitkileri, kıyafetleriniz, yediğiniz sebze ve meyvelerde dahi güvenle kullanılabiliyor. Evcil hayvanlarınızın üzerinde de güvenle kullanarak mikrop ve bakteri oluşumunu engelleyebilirsiniz. Ayrıca Hypo Clean, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı “Biyosidal” ruhsatlı ürünler kategorisinde yer alıyor. Biyosidal ruhsatı, zararlı organizmalar üzerindeki etkinliği kanıtlanmış ve çeşitli laboratuvar testlerinden başarıyla geçen ürünlere veriliyor.

Özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde ortam havasının temizliğinin büyük önem taşıdığını söyleyebiliriz. Tüketici de hava temizleme cihazlarına bu dönemde büyük ilgi gösterdi. İleri teknoloji ile geliştirdiğimiz Luminoso Smart İyonik Hava Temizleyici, ESF Teknolojisiyle mekanlara ferah ve temiz havayı getiriyor. Geliştirilmiş 6 filtre hava temizleme sistemine sahip Luminoso Smart, kapalı ortamda 3 saat çalıştırma sonucunda 80 m2’ye kadar hava temizliği sağlıyor. Ayrıca Wi-Fi destekli Smart Life Uygulaması ile ortamda bulunmadığınız zamanlarda cihazı uzaktan kontrol edip, izleyebiliyorsunuz. Bu yüksek teknolojili hava temizleme cihazımızda sağlık ile üstün Fakir teknolojisini birleştirerek kategorisinde yıldız bir ürün ortaya çıkardık.

Yemek yeme alışkanlıklarını sağlıklı yaşam ile özdeşleştirenler, evde yemek yapmaya özen gösterir hale geldiler. Pandeminin etkisi ve evde kalma sürelerinin artması da evde yemek yapmayı zorunlu hale getirdi. Bugün baktığımızda sağlıklı pişirme yüzyılın en önemli trendlerinden biri durumunda ve besin değerini kaybetmeden yemek yapabilen akıllı pişiriciler, tüm dünyada büyük talep görüyor. Biz de Fakir Hausgeräte olarak bu konuda titiz ve detaylı bir çalışma yürüterek Gourmet Serisi’ni tüketiciyle buluşturduk.

Serinin iddialı ürünlerinden olan ve basınçlı pişirmenin en güvenilir halini teknoloji ile birleştiren Fakir Cuisinier çok amaçlı basınçlı pişirici, Türk mutfağının en zorlu yemeklerini bile bir tuşla hazırlama imkanı sunuyor. Yüksek basınç özelliği sayesinde yemeğinizin aroması ve besin değerini kaybetmeden pişmesini sağlıyor.

Yapmak istediğiniz yemeğin malzemelerini Cuisinier’e koymanızın ardından 20 ayrı programlı menüden seçim yapabiliyorsunuz. 5 L seramik kaplama haznesi bulunan ürün, gecikmeli başlama ve 24 saat sıcak tutma özelliğiyle dikkat çekiyor. Geniş LED ekranı, dokunmatik kontrol paneli ve Türkçe menüsü ile pratik kullanım sağlıyor. Fakir Cuisinier ile birlikte Şef Recep Aydoğan’ın reçetelerinden oluşan yemek tarifi kitabı hediye veriliyor. İsterseniz kendi tariflerinizi de cihaza yükleyip kendi özel menülerinizi de oluşturabilirsiniz.

Bu ürünler Sağlıklı Yaşam kategorimizde yer alanların sadece bir kısmı, geliştirdiğimiz inovatif teknolojilerle bu kategoride öncü olmaya devam edeceğiz.

Tüketiciler bu tarzdaki ürünleri seçerken nelere dikkat etmeliler?

Öncelikle güvenilir markalardan almalarını önermek zorundayım. Konu sağlık olunca her zamankinden daha fazla dikkat ederek seçim yapmaları gerekir. Sağlık teknolojileri konusunda Ar-Ge gücü yüksek olan markaları tercih ettiklerinde kendilerini güvende hissedeceklerini düşünüyorum. Bununla birlikte onaylı denetim ve testlerden geçtiği resmi olarak kanıtlanmış ürünleri seçmeleri de önemli bir unsur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*