Her zaman, her koşulda, her zevke ve bütçeye uygun Türk Malı ürünler üretmeye devam edeceğiz

Fanset Elektrikli Ev Aletleri Fabrika Müdürü Baki Keçeci

Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde 2020 yılı kurumunuz açısından nasıl geçti?

2020 yılı ülkemiz için zorlu bir yıl oldu özellikle mart ayında ilk vaka ile başlayan bu zorlu Covid-19 süreci hem elektrikli ev aletleri sektörünü hem de ülke ekonomisini olumsuz etkilemiştir. Nisan ve mayıs aylarında küresel ekonomik daralma devam ederken Haziran ayında ki normalleşmelerle birlikte toparlanmaya özelikle de eylül, ekim aylarında ihracat yüzdelerinin artarak devam ettiğini söyleyebiliriz. Şirket olarak her zaman vizyon haline getirdiğimiz çalışma titizliğimiz ve disiplinimiz sayesinde 2020 yılını da sektörün liderleri arasında kayıpsız bir şekilde atlattığımızı 2021 yılı için de piyasaya süreceğimiz iddialı ürünlerimiz için gün saydığımızı söyleyebiliriz.

Pandeminin hem sağlık hem de ekonomik açıdan büyük etkilerinin olduğu bir yıl geçirdik. Sizce pandemi 2020’yi nasıl etkiledi, 2021 ve sonrası için nasıl değişimler öngörüyorsunuz?

Özellikle sağlık açısından ülkemizde ve dünyada çok fazla kayıplar verdik. Pandemi süresince insanlar bir yandan sağlıklarını kaybederken, ekonomik sorunlardan dolayı bir yandan da işlerini kaybettiler.

Ekonomik açıdan pandemi döneminde hemen hemen her sektör zor günler geçirdi, örneğin fabrikalarda ki üretim süreçlerinin durması, tarım ve gıda üretiminin geçici olarak kesintiye uğraması, seyahatlerin tamamen durması, otomotiv sektöründe ki kayıplar gibi ekonominin alt yapısını oluşturan sektörlerde işçi çıkarmalar, ürünleri ihraç edememe gibi pek çok olumsuz gelişmeler yaşandı. Pandemi küresel ticarette sorunlar yaşanmasına sebep oldu, Türkiye’nin ihracat pazarını da olumsuz etkiledi. 

Salgının en çok etkilendiği nisan ve mayıs aylarına bakacak olursak, ihracat sektörübu dönemde özellikle ağır kayıplar yaşadı ancak 2020’nin ikinci yarısından itibaren toparlanmaya adım adım başladı diyebiliriz.

Covid-19 aşısının 2021 yılı başlarında insanlara ulaşacağı söyleniyor bu da yavaş yavaş ‘yeni bir normalleşme’ ile karşılaşacağız anlamına gelmektedir. Ancak bu bazılarının öngördüğü gibi çok yüksek boyutlarda da olmayabilir. Sadece ekonominin 2020 yılına göre toparlanacağını ama cari açığın 2021-2022 yılında da devam edebileceğini söyleyebiliriz. Kısacası insanlar sadece farklılıklara hazırlıklı olmalı tedbirleri ne olursa olsun elden bırakılmamalı.

Bu yıl içerisinde şirketiniz bünyesinde yaptığınız yatırımlar, yeni ürünler, lansmanlar vb. gelişmeler nelerdir?

Elektrikli ev aletleri sektöründe teknolojinin hızla geliştiği, evde insanların kendilerine çokça vakit ayırdığı, temizliğe daha da çok önem verildiği bu dönemlerde bizde şirket olarak yeniliklere ve gelişmelere açık bir şekilde önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Öncelikli olarak AR-GE ekibimizle birlikte üzerinde titizlikle çalıştığımız sektörde güçlü bir rakip olarak görünen Temizliğin Yasalarını Yeniden Yazdırmayı hedefleyen FANTOM QUANTUM P 2049 Şarjlı Elektrikli Süpürgemiz 2021 yılının ilk çeyreğinde müşteri ile buluşacaktır.

Bunun yanında yine yeni bir ürünümüz olan, iki ayrı süpürgemizde bulunan özellikleri geliştirerek bir süpürge de buluşturduğumuz FANTOM MAGIC P 3000 ile de ülke piyasasında görülmemiş bir modele imza atacağız. Fanset Elektrikli Ev Aletleri olarak her zaman, her koşulda, her zevke ve bütçeye uygun Türk Malı ürünler üretmeye ve var olan ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

Genel olarak 2021 yılından beklentiniz nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel stratejileriniz neler olacak? Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi nasıl gelişmeler bekliyor?

2021 yılında ekonomik faaliyeti canlandırmak adına devletlerin yapacağı hamleler ve olumlu sağlık adımları aslında bu yıl ki gelişmeler için bize ipuçları verecektir. Bu adımlar büyük, küçük veya orta ölçekli işletmeleri ekonomik anlamda dengelerse 2021 yılından ümitliyiz diyebiliriz. 2021 yılında iç piyasa için elektronik satışın daha çok artacağı da aşikârdır. 45’e aşkın ülkeye ihraç yapan bir şirket olarak 2021 yılında ki en büyük beklentimiz ihracat kanalında ki yüzdenin artmasıdır. Bizim şirket olarak hedefimiz her zaman sektörün en iyisi olmak, tüketicinin ihtiyacına uygun son teknoloji ürünler üretmek ve sürdürülebilir üretimi sağlamaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*