LG olarak ThinQ uygulaması ile kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyoruz

“Yapay zekalı sistemler, uzaktan yönetilebilen eşyalar, birbiri ile entegre sistemler işimizin olmazsa olmazı. Konu beyaz eşya olunca da durum farksız. Biz de LG olarak başta Beyaz Eşya ve TV olmak üzere, tüm ürünlerimizi, önümüzdeki on yıllarda da etkisini artırarak göstereceğine inandığımız bu teknoloji üzerine kurguluyoruz ve bu yönde devam edeceğiz.”

LG Electronics Türkiye Beyaz Eşya Satış Müdürü Mustafa Kılıç

Beyaz eşya alanında ürettiği teknolojilerle sektöre yön veren LG’nin son dönemdeki çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz? LG’nin önümüzdeki dönem için gündemi nasıl olacak? Ne tür yenilikler bizleri bekliyor?

Sadece Beyaz Eşya alanında değil, LG’nin faaliyet gösterdiği tüm alanlardaki ürünlerinde temel özellik sahip oldukları ileri teknoloji. LG, tüm alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalarının temeline inovasyonu koyarak, tüketicilerin değişen talep ve ihtiyaçlarının yanı sıra, içerisinde bulunduğu dönemin ihtiyaçlarına da nasıl yanıt vereceğini planlar, bu doğrultuda LG markalı ürün kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırır. Son dönemde ileri teknoloji ve tüketici ihtiyaçlarının doğru gözlemlenip ön görü yapılabilmesinin yegane yolu yapay zeka. Yapay zekalı sistemler, uzaktan yönetilebilen eşyalar, birbiri ile entegre sistemler işimizin olmazsa olmazı. Konu beyaz eşya olunca da durum farksız. Yapay zeka ve yapay zeka sayesinde önceden tahmin edilebilir tüketici davranışları, sektördeki inovasyona yön vermiş durumda. Biz de LG olarak başta Beyaz Eşya ve TV olmak üzere, tüm ürünlerimizi, önümüzdeki on yıllarda da etkisini artırarak göstereceğine inandığımız bu teknoloji üzerine kurguluyoruz ve bu yönde devam edeceğiz.

Çamaşır makineleri ve kurutucular, özellikle sağlık üzerindeki etkileri nedeniyle pandemi döneminde daha sık gündeme gelmeye başladı. LG’nin bu alandaki ürünleri nelerdir?

LG olarak bu alandaki inovatif ürünlerimizle tüketicilerimizin konforunun yanı sıra, sağlığını da göz önünde bulunduruyoruz. Günümüzün koşulları kişisel sağlık ve hijyeni her zamankinden daha da önemli hale getirdi. Her ne kadar, ofis, toplu taşıma gibi ortamlarda bakteri ve virüsleri kontrol edemiyor olsak da, yeni nesil teknoloji, giydiğimiz kıyafetlerden yemek için kullandığımız mutfak eşyalarına kadar pek çok alanda maksimum hijyen sağlamamıza olanak tanıyor. Bu noktada da, sert ve potansiyel olarak tehlikeli deterjan kullanmadan daha hijyenik bir şekilde yaşamaya çalışmak daha büyük bir zorluk yaratıyor. Doğa, bu soruna bir çözüm sunuyor ve tahriş edici kimyasallara başvurmadan zararlı mikropları, bakterileri ve hatta kokuları temizlememiz ve ortadan kaldırmamız için güvenli bir yol sağlıyor: buhar… Buhar, sadece giysilerin ve bulaşıkların sanitasyonu için kimyasal içermeyen en iyi seçenek olmakla kalmıyor, aynı zamanda kumaşa hızla nüfuz etme, kiri kesme ve en zorlu gıda kalıntılarını bile temizleme kabiliyeti nedeniyle en etkili seçeneklerden biri olma özelliği taşıyor. Daha iyi bir yaşam için inovasyon sağlayan LG Electronics (LG), sağlık odaklı özellikleri ev aletlerine dahil etmede endüstri lideri konumunda ve bu noktada LG Steam ™ teknolojisi de çok önemli bir rol oynuyor.

Daha temiz kıyafetler, yatak takımları ve bulaşıkların yanı sıra buhar, evdeki sağlık tehditlerinin sayısını azaltarak hatırı sayılır bir rahatlık sağlıyor. LG’nin en son bulaşık makineleri, çamaşır makineleri, kurutucular tarafından sunulan saf, güçlü buhar, zararlı bakterileri ve mikropların yanı sıra, hoş olmayan kokuları ortadan kaldırıyor. LG, kurutucularında da kullandığı buhar teknolojisiyle, kıyafetlerde bulunan ve cilt tahrişine neden olabilecek mikropları da ortadan kaldırarak “Alerjik Bakım” sağlıyor. LG’nin buhar teknolojili çamaşır makineleri, alerjenlerin ve ev tipi toz akarlarının yüzde 99,9’unu ortadan kaldırarak belirli sağlık sorunları olanların rahatlamasına yardımcı oluyor. LG TrueSteam donanımlı bulaşık makineleri ayrıca, buharın doğal sıhhi özelliklerinden faydalanarak tabakları, mutfak aletlerini, bardakları ve tencereleri tamamen temizlemek ve dezenfekte etmek için saf buhar parçacıkları üretiyor.

Çamaşır makineleri ve kurutucularda sunulan özellikler ve fark yaratan özellikler nelerdir?

LG markalı beyaz eşyalardaki “Steam – Buhar” teknolojisinin yanı sıra ThinQ özelliği de önem taşıyor. Yapay zekanın yeni nesil cihazlardaki rolünden yukarıda bahsetmiştik. LG’nin ThinQ özellikli yani akıllı beyaz eşya ürünlerini, yine LG’nin ThinQ uygulaması ile kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyor. ThinQ uygulamasındaki gerçek zamanlı izleme uygulaması ile evdeki uyumlu LG cihazlarının durumu da kolayca kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar, evde olmasalar da, çamaşır makinesi, kurutucu veya bulaşık makinesinin programını tamamlamasına ne kadar süre kaldığını doğrudan telefondan hızlı bir şekilde görebiliyor, uygulamayı iş biter bitmez kendilerine bildirecek şekilde ayarlayabiliyorlar. Artık çamaşır makinesinde veya bulaşık makinesinde ne kadar süre kaldığını sürekli kontrol etmeye gerek kalmadan işler kolaylıkla yapılıyor. Ayrıca, servis desteği almak da ThinQ ile çok daha kolaylaştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*