Her zaman sektör standartlarını değiştirecek inovatif ürünler sunuyoruz

Fakir Hausgeräte Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan KALKAN

Küçük ev aletleri sektöründe kahve makineleri kategorisinin son dönemdeki gelişimi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Kahve, dünyada petrolden sonra en büyük ticari hacme sahip ikinci ürün ve toplam ticari hacmi 100 milyar doların üzerinde olan bir sektör olarak tüm gözlerin üzerinde olduğu bir konumda yer alıyor. Ülke olarak da hem tarihi bir değer olarak günümüze kadar gelen Türk kahvemize hem de dünyaya entegre bir ülke olmamızdan kaynaklı 3. nesil kahveye gösterdiğimiz ilgiye dayanarak pazarın daha fazla gelişeceğini ve büyüyeceği değerlendirmesinde bulunabiliriz.

Ülkemizde kişi başı kahve tüketimi 1 kg seviyesinde ve şu anda 1 milyar doların üzerinde bir piyasa hacmine ulaşmış bir büyüklükten söz ediyoruz. Kahve üreticilerinden, makine ve ekipman üreticilerine, zincir mağazalardan butik shoplara çok geniş bir alanda büyümesini sürdüren bu pazar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir ivme kazanmış durumda.

Tabi ki bu yayılmada sıcak içecek hazırlama grubu ürünlerinde kullanılan ileri teknolojinin katkısı yadsınamaz. Küçük ev aletleri sektöründe de sıcak içecek hazırlama gruplarının payı gerek ülkemizde gerekse dünyada artıyor. Arz talep dengesine paralel olarak firmalar da her geçen gün bu anlamda yatırımlarını fazlalaştırırken özellikle Türk kahvesi tüketimi yeni nesil kahve makineleri ile birlikte büyümesini hızlandırdı.

Pazarın cirosal ve adetsel olarak büyüklüğü nedir? Sizin pazar içerisindeki konumunuz nedir?

Kahve sektörünün Türkiye’de hala yılda %70 oranında büyüme gösteren ve henüz gelişim sürecinin başında olduğunu söylemek mümkün. Kısa zamanda bu pazarda %15 gibi bir pay alarak büyük başarı elde ettiğimizi söyleyebilirim. Sıcak içecek hazırlama ürünleri kategorisinde hem evlere hem de HORECA kanalına hitap edecek ürünlerle büyümeye devam edeceğiz.

Şirket olarak kahve kategorisinde yer alan ürünleriniz nelerdir?

Sıcak içecek hazırlama grubu kategorisinde ev tipi ve profesyonel olmak üzere iki ayrı segment bazında makinemiz bulunuyor. Uzun bir Ar-Ge çalışması ve titiz bir üretim aşamasının ardından piyasaya sunduğumuz ilk göz ağrımız Türk kahvesi makinemiz Kaave, ilk yılında yakaladığı başarıyla bizi gururlandırdı. Bu motivasyonla yeni makinelerimiz üzerinde çalışmalara başladık. Fakir Profi Kahve Makineleri serisi ile hem evlere hem de HORECA’ya hitap eden profesyonel, üstün teknolojili kahve makinelerimizi tüketicilerle buluşturduk. Çift hazneli Türk kahvesi makinemiz Kaave Dual Pro, tüketiciden büyük ilgi görüyor diyebilirim.

Profi Kahve Makineleri Serisi’nde yer alan profesyonel sıcak içecek hazırlama grubu ürünlerimiz arasında Aroma Master, Aroma Solo, Babila, Coffee Rest ve Cafe Prestige gibi üstün teknolojili kahve makinelerinin yanı sıra Milky Art süt köpürtme makinesi, Signature ve Aromatic gibi kahve öğütme makinelerimizi sayabiliriz.

Fakir Aroma Master, filtre kahve tutkunlarının gözdesi olacak bir ürün, sprial döngü ile yavaş demleme özelliği sayesinde kahvenizin tam kıvamda ve aromalı olmasını sağlıyor. 1000 ml su haznesi kapasitesi ve 750 ml kahve karafı ile doyasıya filtre kahve keyfi sunuyor.

Fakir Babila Kahve Makinesi ise tek tuşla espresso, cappuccino ve latte gibi klasikleşmiş kahve çeşitlerini kolayca hazırlayabiliyor. Ayrıca aynı anda 2 fincan espresso yapma özelliği de bulunuyor. Çıkarılabilir 1,8 litre kapasiteli su haznesi bulunan ürün uyku modu ile enerji tasarrufu sağlamanıza da imkan veriyor. Fakir Babila, tam otomatik süt köpürtme sistemine sahip ve sıcak süt hazırlama, süt köpüğü yoğunluğu ayarlama olanağı sağlıyor.

Kahveseverlerin vazgeçilmezi olacak Fakir Coffee Rest, aroma fonksiyonu sayesinde farklı yoğunluklarda kahve lezzeti deneyimleme imkanı veriyor. 1.25 litre kapasiteli ürün, 10-12 fincan kahve hazırlayabilme kapasitesine sahip. Ayrıca zaman ayarlama fonksiyonu ile istenilen zamanda kahve içebilmeyi sağlıyor

Bu kategoride özelinde yaptığınız Ar-Ge çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Fakir olarak her zaman sektör standartlarını değiştirecek inovatif ürünler sunma konusunda çok özenli davranıyoruz. Kahve makineleri konusunda da aynı titizlikle hareket ediyoruz. Kendimize ait patentli teknolojilerimizi artırma konusunda Ar-Ge ve ürün geliştirme departmanlarımızla yoğun bir çalışma yürütüyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*