Beyaz Yaka Ev Aletleri olarak tüm odağımız müşteri memnuniyeti

Beyaz Yaka Ev Aletleri Kurucusu ve Beyper Yönetim Kurulu Üyesi Taner İnci

Beyaz Yaka Ev Aletleri kuruluşundan ve genel olarak faaliyet alanlarından bahseder misiniz?

Beyaz Yaka Ev Aletleri, 2017 yılında kurularak dayanıklı tüketim malları alanında müşterilerine hizmet vermeye başlayan bir firma. Kökümüz beyaz eşya sektörüne dayanıyor. Benim beyaz eşya sektöründeki 17. yılım. Bu sürenin yaklaşık 12 yılını BSH Türkiye’de Siemens Ev Aletleri’nin beyaz yakalı bir çalışanı olarak geçirdim. 2017 yılının Mayıs aysında da oldukça radikal bir kararla işimden ayrıldım ve Beyaz Yaka Ev Aletleri’ni kurmaya karar verdim. Beyaz yakalı olarak kariyerime devam ederken beni tam anlamıyla beyaz yakalı yapacak bir çalışma hayatına geçiş yaptım. Ben hayatımın neredeyse tamamını Siemens ürünleri satarak geçirdim. Bundan da son derece mutluyum ve yaptığım işten gurur duyuyorum. Tüm çalışma hayatım boyunca farklı alanlardan birçok insana dokunma şansı elde ettim. Birçok mağazanın yatırım kararını veren bir ekibin içerisinde yer aldım. Son dönemlerimde de tüm AVM’ler ile görüşmeler yaparak, organizasyon sürecini takip eden bir ekibin parçası oldum. Burada öğrendiğim ve deneyimlediğim her şeyi şu anda Beyaz Yaka Ev Aletleri bünyesinde sektöre aktarmaya devam ediyorum.

Beyaz Yaka Ev Aletleri olarak ilk mağazamızı 2017 yılının Haziran ayında Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi’nde açtık. Ben genel karakter olarak, bir iş ile ilgili ne kadar deneyiminiz olursa olsun, yeni bir işe girdiğinizde çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi geçireceğinize inanırım. Bu nedenle de kendinize ket vurmayın ve kendinizi geliştirmekten de korkmayın. Bu hedefle ve azimle ikinci mağazamızı da Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde açmayı başardık. Bu mağazamız da yaklaşık olarak 1 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Her iki mağazamız da tamamen müşteri odaklı olarak tasarlandı ve bu hedef doğrultusunda da aynı vizyonunu her zaman ön planda tutarak çalışmalarına devam ediyor. Çünkü benim inancıma göre bir şirket kültürünü göz ardı ederek başarıya ulaşmanız mümkün değildir. Ben kariyerim sebebiyle şirket kültürünü çok iyi bildiğim ve yakından tanıdığım için bunu mağazalarımıza yansıttık. Her iki mağazamız da teşhir kabiliyeti ön planda olan, yenilikçi yapıya sahip ve müşteri memnuniyetini her zaman ilk sırada gören bir yaklaşımla tasarlandı ve çalışıyor.

Beyaz Yaka Ev Aletleri, sektöründe büyümeye devam eden bir firma. Gelecek dönem için genel hedefleriniz nelerdir? Nasıl bir gelişim öngörüyorsunuz?

Beyaz eşya sektörü, tüm oyuncularıyla birlikte çok önemli ve ekonomi için lokomotif olan sektörlerden biri. Bu sektörü, tüm paydaşlar olarak bizler ayakta tutacağız. Bugün, yakalanan üretim ve satış oranları ile beyaz eşya sektörü, Türkiye’de en büyük ciro hacmine ulaşan sektörlerden biri. Üreticisiyle, çalışanıyla, bayisiyle ve fabrikasıyla hepimiz çok önemli ve büyük bir zincirin parçalarıyız. Önümüzdeki dönemde de Beyaz Yaka Ev Aletleri olarak inandığımız projelerin içerisinde yer almak ve tüm bu çalışmalarımızı başarıya ulaştırmak ekip olarak bizleri fazlasıyla memnun edecek. Bizler, bulunduğumuz kaba sığmak yerine her zaman daha iyi şartlar oluşturmaya ve bunun için çalışmalarımızı artırmaya gayret ediyoruz. Şirket olarak öncelikle vatanımıza, toplumumuza ve arkasından da çevremize ve kendimize fayda sağlayacak işler yapmayı kendimize prensip olarak edinmiş durumdayız. İçinde bulunduğumuz sağlık ve ekonomik kriz sürecini sektör olarak daha da güçlenerek atlatacağımızı düşünüyorum. Hepimiz, bugüne kadar elde ettiğimiz deneyimler sayesinde kriz dönemlerinde bazı fırsatlar yattığını biliyoruz. Bu fırsatlardan bazıları işimize yatırım yapmak ve değişen tüketici alışkanlıklarını doğru şekilde analiz etmek. Bu süreç içerisinde evde geçirdiğimiz zaman oldukça arttı ve evde bulunan eşyalarımızı çok daha fazla kullanır hale geldik. Hemen hemen tüm eşyalarımızın daha fazla sürelerde kullanarak estetik ve teknik anlamda yüzünü eskittik. Bu eğilim de şu an itibariyle değişim pazarını oldukça fazla etkileyecek bir durum. Bizler de bunu göz önüne alarak Beyaz Yaka Ev Aletleri olarak önümüzdeki dönemde yeni yatırımları yapmayı ve büyümeyi hedefliyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*