İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük Siemens deneyim mağazası açıldı

Desey Dayanıklı Tüketim Malları Şirket Ortağı ve Beyper Yönetim Kurulu Üyesi Taner İnci

Desey Dayanıklı Tüketim Malları şirketi olarak Emaar Square Mall’da hizmete giren yeni Siemens mağazanızdan bahseder misiniz?

Desey Dayanıklı Tüketim Malları olarak daha önce Üsküdar, Sirkeci ve Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde olmak üzere toplamda 3 mağazamız bulunuyordu. Dördüncü mağazamızı yine Siemens iş birliği ile Emaar Square Mall’da hizmete açtık. Bu mağazamızı açtığımız için son derece gururlu ve mutluyuz. Yeni açılan mağazamızın en büyük özelliği Siemens’in İstanbul Anadolu Yakası’ndaki en büyük metrekare ölçülerine sahip deneyim mağazası olması. Yaşadığımız olağandışı pandemi süreci ile hayalimizdeki açılışı burada gerçekleştiremedik. Ancak Dağıtım Kanalı Dergisi aracılığıyla mağazamızın açılışını sektöre ve okuyculara duyurmak istedik.

Mağazamızda en güncel konsept uygulandı ve tüketicilere sunuldu. Tüketicilerimiz burada ürün ve fiyat odaklı satın alma sürecinden ziyade bu mağazada ürünleri deneyimleme fırsatı bulacaklar. Bu yüzden mağazanın açılışında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm hijyen koşullarına uygun bir biçimde açılan mağazamız toplamda 200 metrekare alana kuruldu. Pandemi sonrasında çok daha büyük bir açılış yapmayı planlıyoruz. Tüm sektörler ve özellikle de beyaz eşya sektörü özelinde son derece sorunlu gibi görülen bir zaman diliminde tüketicilerin mağazaya olan yaklaşımı bizim beklentilerimizin çok üzerinde. Küçük metrekare ölçülerine sahip mağazalarda teşhir kaliteniz sınırlı kalıyor ve tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretme noktasında çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Herkesin ihtiyaçları ve zevkler farklı. Bu anlamda geniş ürün yelpazesine sahip mağazamızı açtığımız için ayrıca mutluyuz.

Desey Dayanıklı Tüketim Malları hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

Desey Dayanıklı Tüketim Malları 2017 yılında kurulmuş bir firma. Firmanın Siemens organizasyonu ile bizzat ben ilgileniyorum. Şirketi kurduğumuz yıl, ilk mağazamızı Üsküdar’da açtık. 2018 yılının Mayıs ayında ise Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde ikinci mağazamızı açtık. Yine aynı yılın sonunda Sirkeci’deki Siemens mağazasını devraldık ve mağaza sayımızı üçe çıkardık. Ben eski bir Siemens çalışanıyım. Beyaz Yaka Ev Aletleri adında başka bir şirketim daha var. Hayatımın büyük bir bölümünü Siemens ailesinin bir parçası olarak sürdürdüm. Desey Dayanıklı Tüketim Malları birlikte yine Siemens ile çalışıyoruz. Şirket yetkililerinin firmamıza olan inancı bizlerin en büyük motivasyon kaynağı. Desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemediler. Dolayısıyla bu mağazayı açtığımız için oldukça mutluyuz. Tüm hijyen kuralarına önemli ölçüde dikkat ettiğimiz ediyoruz. Bu mağaza sunduğu deneyimler ile satın alma dürtüsünü uyandırıyor ve sektörümüz için bir lokomotif olma yolunda ilerliyoruz.

Standart mağazaların yanı sıra son dönemlerde deneyim mağazalarında da artış yaşanıyor. Desey Dayanıklı Tüketim Malları olarak neden deneyim mağazası kurmak istediniz?

Bayilere ve tüketicilere yönelik yapılan anketler ve çeşitli araştırmalar, ürün çeşitliliğinin fazla olduğu mağazaların satışlarının doğrudan arttırdığını gösteriyor. Dolayısıyla metrekare anlamında belirli bir standardın altında kalan mağazalar yetersiz kalıyor. Ayrıca satıcı olarak istediğiniz kadar ürün sergileyemediğiniz için ürünler arasındaki farkı da tüketiciye çok fazla anlatamıyorsunuz. Tüketiciler küçük ve karışık mağazalar yerine ürünleri deneyimleme imkânı bulduğu geniş ve ferah mağazaları daha fazla tercih ediyorlar. Öte yandan online satışların da bu deneyimi yaşatması mümkün değil. Beyaz eşya satın almak önemli bir karar. Satın alma süreci biraz uzundur. Tüketici mağazaya girdiği andan itibaren ona sunduğunuz hava kalitesi, temizlik, mağaza düzeni ve personelin profesyonelliği oldukça önemlidir. Ardından ise bütçe ve düşünme süreci işin içerisine girer. Tüm bu sürecin finali ise satın almadır. Deneyimi ne kadar kalıcı hale getirirsek, mağazamız o kadar ön plana çıkar. Bizlerden memnun kalan müşterimiz tekrar bizi tercih eder, hatta çevresine tavsiye eder. Bu noktada bir satın alma zinciri oluşturursunuz. Bizim en büyük odağımız müşteridir. Yaptığımız ve yapacağımız tüm yatırımlar müşterilerin memnuniyetine endekslidir.

Mağaza içeriğindeki ürün gamını anlatır mısınız?

Mağazamızda Siemens’in birçok ürünü bulunuyor. Diğer mağazalarda sergileme fırsatı bulamadığımız ürünleri yeni deneyim mağazamızda sergileme imkânı bulacağız. Mağazamızda A Cool denilen geniş iç hacmine sahip buzdolapları, 90’lık davlumbazlar ve ankastre ürünlere ağırlık vereceğiz. Bir yandan ankastre ürünlerimizi sergilerken diğer yandan Siemens’in de çok fazla önem verdiği Home Connect ürünlerine özel bir alan yaratacağız. Home Connect ürünler akıllı ürünlerdir ve nesnelerin interneti teknolojisine sahiptir. Bu ürünlere çeşitli uygulamalar üzerinden müdahale edebiliyorsunuz ve yönlendirmeler yapabiliyorsunuz. Home Connect ürünlerinin adet bazlı olarak özel bir teşhir alanı ile sergilenmesi Siemens için de Türkiye’de bir ilk.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*