Başarımızın parlak sahnesinin ardında, çok fazla emek, fedakarlık ve kararlılık yatıyor

Fanset Elektrikli Ev Aletleri A.Ş. Fabrika Müdürü Baki Keçeci

Fantom, dünyanın en büyük araştırma kuruluşlarından GFK’nın yeni yayınladığı araştırmasına göre 2024 Mart döneminde süpürge ürününde kategorisinde liderliği elde etti. Dokunduğu her alanda tüketicilerin yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefleyen Fantom, Pratic ürünü ile büyük bir başarıya imza attı. Bu başarının altında ürünün ilk günden itibaren kalitesinden ödün vermeden üretilmesi olduğunu söyleyen Fanset Elektrikli Ev Aletleri A.Ş. Fabrika Müdürü Baki Keçeci, tüketiciler nezdinde markanın bıraktığı güven hissinin çok önemli olduğunu söyledi. Baki Keçeci ile bu önemli başarı ve markanın güncel çalışmaları ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdik.

Fantom’un kuruluş hikayesini ve markalaşma sürecini kısaca anlatabilir misiniz?

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Adnan Tangüler, 1965 yıllarında sanayiciliğe atılıp 1984 yılında da Fanset A.Ş.’yi 500 m2’lik bir atölyede mutfak aspiratörü üretmek için kurmuştur. Fanset A.Ş., 1995 yılında Halkalı’da geniş bir araziye kurulu olan fabrikasına taşınarak bir nevi dönüm noktası yaşamıştır. Yatırımlarını arttırarak ürün yelpazesini daha da genişletmiş, aynı zamanda markalaşma sürecine hızlı ve etkili bir giriş yapmıştır. Günümüzde 30 bin m2 ’lik üretim sahasında 500’den fazla ürün çeşitliliği ile FANTOM markası ile küçük ev aletleri, FANTOM PROFESSIONAL markası ile de profesyonel temizlik makineleri ve trolley temizlik arabaları üretmektedir. 70 ülkeyi aşan ihracat faaliyetleri ile global müşteriye hitap etmektedir. Bugün Fanset A.Ş. olarak 700 kişiden fazla istihdam sağlamakta ve %100 yerli üretim yapmanın gururunu yaşamaktayız.

32 yıldan bu yana ürettiğiniz Pratic Dikey Süpürgenizi kısaca bize tanıtır mısınız?

Yaklaşık 32 yıl önce ürettiğimiz bu ürünümüz adı gibi pratik olup kullanıcıya ergonomik yapısı ile mükemmel bir kullanım kolaylığı sağlamak ve temizliği kolaylaştırmak amaçlı tasarlandı. 90’lı yıllarda hayatımızda daha büyük boyutlarda süpürgeler ve aksesuarlarına hakim olmakta zorlandığımız ürünler vardı ve yüksek watt elektrik sarfiyatına sahip ürünlerin daha iyi emiş gücüne denk olduğu gibi bir yanılgı hakimdi. Dikey süpürge tasarımı o yıllarda olmayan süpürge çeşidiydi. Pratic süpürgemizi satışa sunduğumuz o dönemde satış başarısı kısmında beklediği grafiğe ulaşamamıştı. Ancak zaman içerisinde tüketicilerin nezdinde süpürge makinelerinden beklentiler ve kullanım algısı da değişti. Tüketici yer kaplamayan, küçük ama güçlü vakum gücüne sahip, her bireyin rahatlıkla kullanabileceği pratik, kaliteli ve fiyatı ile de erişilebilir ürünlere yöneldi. Üretildiği ilk günden bugüne geçen 32 yılda hala popülerliğini sürdürmekte.

İlk üretildiği günden günümüze nasıl bir teknolojik değişime uğradı?

Pratic modelimiz dikey model süpürgelerin öncüsüdür. Teknolojinin gelişmesi, değişmesi ürünümüze görsel açıdan farklılık kazandırmasa da toz tutma ve motor teknolojisi her geçen gün Ar-Ge departmanımız tarafından artırıldı. 32 yıl önceki performansı ile bugünkü performansı arasında büyük ölçüde fark ve gelişme var. Yeni nesil high efficiency motor teknolojisi kullanılarak elektrik sarfiyatı düşürüldü ve aynı zamanda vakum gücü arttırıldı.

Günümüzde moda olan dikey süpürge ihtiyacını 32 sene önceden görmüş olmanızın ardındaki motivasyon sebebi neydi?

Aslında burada sloganımızda yer aldığı gibi “Yaşamı Kolaylaştıran Ev Aletleri” tasarlayıp üretimi yaparken tüketicilerimizin bize ilham veren fikirlerini ön planda tutuyor, tasarım, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızla ihtiyaca yönelik ürünler geliştiriyoruz. Ürünümüze güvendik ve geleceği noktaya inandık. İşimiz ; geleceği tasarlamak ve bu bilinç doğrultusunda hareket ederek çalışmalarımıza devam etmemiz en büyük motivasyonumuz.

Ürün çeşitliliğiniz hakkında bilgi verir misiniz?

Fanset A.Ş. olarak Fantom ve Fantom Professional markaları adı altında ev tipi ve endüstriyel ürünler de üretmekteyiz. “Fantom” markası ile ev tipi elektrikli süpürgeler, gıda ve içecek hazırlama ürünleri, kişisel bakım ürünleri, ev gereçleri gibi birçok alanda ürünler geliştiriyor ve satışa sunuyoruz. “Fantom Professional” tarafında ise zemin temizleme makineleri, trolley temizlik ve kat arabaları, procycle ve horeca grup ürünleri üreterek bu alanda sadece Türkiye için değil tüm dünyaya Fantom markası ile tüketicinin sanayi ihtiyaçlarını da karşılamaktayız. Son günlerde ülkemizde ve tüm dünyada günümüz beklentilerine hizmet edecek ürünleri ürün yelpazemize katarak ürün çeşitliliğimizi her zaman güncel tutmakta ve rekabet gücü yüksek ürünler üretmekteyiz.

Günümüz tüketicisinin temizlik ve süpürge ihtiyacını nasıl tanımlarsınız, kısaca anlatabilir misiniz?

Modern dünyanın koşturmacasının içinde yaşam alanı temizliğinin kısa zamanda ve en etkin şekilde yapılması gerekliliği bir gerçek. Zamandan tasarruf ederken konforlu temizlik yapmak hepimizin ortak isteği. Eskiden olduğu gibi günümüzde de tüketiciler daha pratik, daha hızlı, yer kaplamayan, ergonomik ürünler tercih ediyorlar.

2024 yılının ilk çeyreği GFK pazar araştırması sonuçlarına göre Fantom Pratic dikey süpürgeniz piyasada en fazla satılan süpürge olarak tespit edildi. Bu başarıya nasıl ulaşıldı, kısaca bahsedebilir misiniz?

FANTOM olarak uyguladığımız kalite politikamız, tüm ürünlerimizle mükemmeliyeti korurken, herkesin bütçesine uygun ürünler sunarak tüketicilerimizin yaşamlarını daha iyi hale getirmektir. Pratic ürünümüz üretildiği ilk günden bugüne değişmeyen yüzü ile kalitesinden ödün vermeden tüketici ile buluşmakta. Bu da geçmişten günümüze tüketicinin memnuniyetini arttırarak devam etmekte ve ürüne talep anneanneden toruna kadar yansımakta. Bu başarıya ulaşılmasının en önemli etkenlerinden bir diğeri de tüketicilerin nezdinde Fantom markasının bıraktığı iz ve güven. Markamızın buradaki gücünü de dikkate almak önemlidir.

Bir ürün düşünelim ki; 32 yıldır pazarda varlığını sürdüren ve günümüzde hala çok tercih edilen satış rakamları yüksek trend bir ürün. Bu başarının perde arkasını da dinlemek isteriz.

Bazı tasarımlar, zamanın akışında solmayan iz bırakan zamansız tasarımlardır. Bildiğiniz üzere farklı kategorilerde hepimizin tanıdığı örnekler var. Pratic için de iz bırakan zamansız bir tasarım örneği diyebilirim. Müşteri memnuniyeti her zaman en üst önceliğimizdir; Tasarımlarımızdan, üretime A’dan Z’ye bütün aşamalarının sıkı takibi, kaliteden ödün vermeden ürün performansını en üst seviyede tutmaya önem verdiğimiz gibi satış ve satış sonrası tüketici destek iletişimine, Türkiye genelinde 400’den fazla geniş ağa yaydığımız, hızlı sorun çözme odaklı teknik servis hizmeti ile müşteri memnuniyetine büyük önem veriyor, her gün büyüyen konusunda uzman, genç ve dinamik ekibimize ve son teknolojilerle geliştirilmiş kapsamlı laboratuvar merkezimize güveniyoruz. Biz hep daha iyi, hep daha yüksek kalitede, müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ürünler tasarlayıp üreten marka olmayı ilke edindik ve o günden beri sürekli yatırım yapıyor, çeşitliliğimizi arttırıyor sabahın ilk ışıkları ile çalışmaya başlıyoruz. Başarının parlak sahnesinin ardında, çok fazla emek, fedakarlık ve kararlılık yatıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*