Daikin’in yeni kontrol platformu Daikin Cloud Plus şimdi Türkiye’de

Daikin akıllı, web tabanlı bir uzaktan izleme ve servis çözümü olan Daikin Cloud Plus’ı, yeni sürümü ile Türkiye’de de devreye aldı. Kullanıcıların HVAC sistemlerini her yerden yönetmesine ve optimize etmesine olanak tanıyan Daikin Cloud Plus, enerji tasarrufu ve optimum performans odaklı bir kontrol sistemi.

Daikin, tesis yöneticilerinin, teknik personelin, bina sahiplerinin ve enerji danışmanlarının işini Daikin Cloud Plus ile kolaylaştırıyor. Bina sakinlerinin konforunu sağlamak ve bina yaşam döngüsü boyunca çevresel performansı optimize etmek için ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) sistemlerini uzaktan kontrol etmelerini, yönetmelerini ve servis vermelerini sağlayan güçlü işlevselliğe sahip yenilikçi bir çözüm olan Daikin Cloud Plus yenilenen sürümü ile Türkiye’de. Daikin’in yeni uzaktan HVAC yönetim ve kontrol platformu, karbon ayak izini iyileştiriyor ve bakımı basitleştiriyor, optimum konfor ve verimlilik sunarken işletme maliyetlerinden tasarruf sağlıyor.

Daha akıllı ve daha yeşil binalar

Gerçek zamanlı olarak çalışan Daikin Cloud Plus, ısıtma, havalandırma, klima ve diğer bina olanakları gibi binanın çeşitli yönlerini yakalıyor ve analiz ediyor. Bu çalışma, enerji maliyetlerini düşürürken konfor seviyelerini korumak için tasarlanmış kurumsal ısıtma veya soğutma politikalarının planlanması, uygulanması ve düzenlenmesine dahil edilebilecek enerji kullanım karşılaştırmalarını kolaylaştırıyor.

Kullanımı kolay bir sistem olan Daikin Cloud Plus, kullanıcı merkezli kontroller, yerel kullanıcıların konfor ve operasyonel ihtiyaçlarının tam olarak karşılanmasını sağlamak için portal kullanıcılarının sıcaklık ve ayar noktaları, fan hızı ve yönü ile hava akış hacimleri dahil olmak üzere bir dizi sistem ayarına erişmesine ve bunları uzaktan ayarlamasına olanak tanıyor. Esnek planlama seçenekleri, doluluk modellerini yansıtarak daha fazla enerji tasarrufu sağlamak için ayarların merkezi olarak önceden programlanmasına fırsat veriyor. Bütün bu özelliklere ek olarak, gelişmiş kilitleme işlevi, daha fazla esneklik ve yanıt verebilirlik için bina sistemleriyle dinamik olarak etkileşim kurmak üzere “Eğer buysa… o zaman bu” mantığını kullanıyor. Örneğin bir pencere açıldığında, enerji kullanımını azaltmak ve işletme maliyetlerini en aza indirmek için klima ayarlanıyor veya kapatılıyor.

Daikin Cloud Plus, ortak iletişim protokollerine ve ilgili ağ geçitlerine/adaptörlere sahip açık sistemi sayesinde, daha akıllı binalar için özelleştirilebilir bir toplam HVAC kontrol çözümü oluşturmak üzere kapsamlı veri paylaşımı ve diğer bina sistemleriyle entegrasyon sağlayan kesintisiz bağlantı sunuyor. Bu durum gaz ve su gibi diğer enerji tüketen hizmetlerin yanı sıra bağımsız aydınlatma sistemlerinin izlenmesini de içeriyor. Aynı derecede önemli olan Daikin Cloud Plus aracılığıyla entegrasyon, birden fazla tesisi tek bir merkezi platformda birleştirme imkanı sunarak, şirket çapında üst düzeyde operasyonel ve enerji hedeflerine ulaşmak için yukarıdan aşağıya stratejik yönetimi kolaylaştırıyor.

Daikin Cloud Plus: Aldığın nefesi düşünüyor

Hava kalitesinin önemi, sağlıklı bir bina ortamı yaratmada önemli bir faktör olarak giderek daha fazla kabul görüyor. Daikin Cloud Plus platformu, İç Mekan Hava Kalitesi (IAQ) sensörleriyle entegre olarak çalışıyor. IAQ verilerini izleyen ve analiz eden sistem, bina sakinlerinin sağlığı için gerekli olan taze ve temiz havayı sağlamak için uyarılarda bulunuyor ve gerektiğinde de otomatik eylemler gerçekleştiriyor.

Daikin Cloud Plus: Yaşam konforun için düşünüyor

Enerji performansının yanı sıra, HVAC sistemi güvenilirliği de özellikle sıcaklık kontrolünün hayati önem taşıdığı durumlarda bina kullanıcılarına hizmet memnuniyeti sağlamada kilit öneme sahip. Daikin Cloud Plus, geçici onarım maliyetlerinden kaçınmak ve kesintileri en aza indirmek için ısıtma veya soğutmanın planlanmamış kesinti sürelerini tahmin ediyor ve bunları bertaraf ederek önleyici bakıma yardımcı oluyor.

Daikin Cloud Plus, mevcut kontrol ve bakım programlarını geliştirme becerisine sahip. Bireysel iç ve dış üniteler, performans ve işlevsellik açısından sürekli olarak izleniyor ve ayarların tamamen optimize edildiğinden emin olmak için uzaktan düzenli teşhisler gerçekleştiriliyor. Soğutucu akışkan kaçağı veya saha ziyareti gerektiren bileşen arızası gibi sorunların tespit edilmesi durumunda, platform tarafından sağlanan bilgiler, servis mühendisinin sahaya bilgilendirilmiş olarak gelmesi ve genellikle daha hızlı bir çözüm sağlaması anlamına geliyor.

Daikin Cloud Plus’ın sunduğu avantajlar hakkında bilgi veren Daikin Avrupa Servis ve Çözüm Departman Müdürü Saidja Geirnaert, konuyla ilgili şu bilgileri veriyor:

“Daikin, ekipmanlarımızın kullanım ömrü boyunca müşterilerimizin enerji kullanımını iyileştirmelerine ve karbon emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olarak sürdürülebilir bir geleceğe kendini adamış bir şirket. Daikin’in yeni nesil Cloud Plus teknolojisi, gelişmiş zeka ve kontrol sağlıyor; böylece yalnızca enerji maliyetlerini düşürmekle kalmayıp aynı zamanda operasyonlarınızın sorunsuz çalışmasını da sağlayacak kararlı eylemler gerçekleştirme gücüne sahip olursunuz. Öngörülebilir bakım hizmetimiz sizin rahatınız düşünülerek tasarlanmıştır, gereksiz arıza sürelerini önlüyor ve işiniz için gerçekten önemli olan şeylere konsantre olmanıza olanak veriyor. Platform; otel, ofis ve gıda dışı perakende uygulamaları gibi özel iş ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış HVAC çözümleri sağlıyor.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*