En İyi Spider-Man (Örümcek Adam) Filmleri

Marvel’in kalbi ve beyni Stan Lee yaşasaydı 101 yaşında olacaktı. Beş yıl önce 96 yaşında kaybettiğimiz çizgi roman dünyasının efsane isminin anısına en önemli yaratısı olan Spider-Man’in (Örümcek Adam) en iyi 5 filmini yazdım.

6. SPIDER-MAN: HOMECOMING (Jon Watts – 2017)

Spider-Man’in, Sony Pictures tarafından yapılan üçüncü “reboot”u. Tom Holland seriye çok sağlam bir giriş yapıyor bu filmle.

Mizah ve macera dozu çok iyi ayarlanmış filmin en önemli kozu Akbaba rolünde harika bir performans veren Michael Keaton.

5. ÖRÜMCEK ADAM (Sam Raimi – 2002)

İlk Örümcek Adam filmi, hem çok iyi bir macera hem de büyümenin acıları ile yoğrulmuş harika bir aşk öyküsü. Willem Dafoe eşsiz bir karakter çiziyor Green Goblin’de. Öyle ki, o berbat maskeyi çıkartıp kendi mimiklerini kullanınca çok daha tehditkar ve tehlikeli gözüküyor.

Örümcek Adam rolünde Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco. Hele ki J.J.Jameson rolünde J.K. Simmons. Tüm oyuncular çok iyi.

4. SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDER-VERSE (Santos & KEMP – 2023)

Aradan geçen beş yılda doğal olarak animasyon tekniği açısından ilk filmi aşan film, tüm zamanların en dinamik çizimli animasyon filmi.

Ancak bir üçlemenin ara filmi olmasının klasik dezavantajı ile ilk film kadar doyurucu bir hikâye sunamıyor bize. Yine de Örümcek Adam’ın bugüne kadar yaratılmış tüm varyasyonlarını tek bir filmde görmek son derece tatmin edici.

Üçüncü filmin 2024’te vizyona çıkması bekleniyor.

3. ÖRÜMCEK ADAM 2 (Sam Raimi – 2004)

Sinemada devam filminin daha iyi olduğu ender örneklerden. İlk film de iyiydi ama ardılı aynı yönetmen olmanın da etkisiyle öncülünü aşıyor.

Çok daha derin karakter hikayeleri, daha da olgun bir olay örgüsü ve tabii ki dur durak bilmeyen bir aksiyon.

2. SPIDER-MAN INTO THE SPIDER-VERSE (Perscietti & Rothman – 2018)

Yıllarca Örümcek Adam sadece Peter Parker idi. Sonra değişik varyasyonları çıkmaya başladı paralel evrenler teorisine göre.

En çok tutulanı Miles Morales adında siyahi bir çocuk oldu. Tüm zamanların en iyi anime süper kahraman filmi, en sevilen birkaç Örümcek Adam ilhamlı karakteri bir araya getiren çok iyi bir film.

1. SPIDER-MAN : NO WAY HOME Jon Watts – 2021)

Spider-Man’in 19 yıldır devam eden beyazperde macerasının 8. Ayağı ve şimdiye kadar yapılmış en iyi çizgi roman uyarlaması.

Dram, komedi ve aksiyonun nefis bir harmanı. Örümcek Adam’ı sinemada canlandıran üç büyük oyuncuyu aynı filmde görmek müthiş bir armağan. Tabii ki, bütün kötü adamları bir arada görmek de.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*